1000 päeva jala euroopas

Tere! Märtsi kuus minek jala euroopasse. Läbin enamus riigid ja arvestasin 40 000km. Kuna talvekuudel lõunapool sajab kõvasti. Ja külmagi kipub miinustesse. Vajan riietust, mis on soe ja kaitseks maksimaalselt vihma ning tuule eest. Poes uurides riideid kus on kirjas 10k/10k. Midagi 10000k mm kohta vms. Vot see on asi mida ma ei tea ega mõista. Ja ei julge soetada enne kui olen saanud teadjate ja asjatundjate soovitusi ning kommentaare. Tänan.

1
2

Jalutasin Monte Negrost Horvaatiasse ja Itaalias oktoobris. Päevas kogunes 25-30 kilomeetrit, oleks rohkemgi võinud, aga seljakott selline, et väsitas liigselt selga. Kõige olulisem on head jalanõud: sissekantud, vettpidavad. Kuna sadas vihma aegajalt, kasutasin vihmavarju, ilmad olid soojad ja jopega poleks mugav olnud.Tuleb arvestada tiheda liiklusega ja ega jalakäijatele eriti teeääres ruumi pole. Itaalias raske leida telkimiseks sobivat kohta.

0
0

Miks sa poest ei küsi? Nemad seletavad sulle selle ju ilusti lahti. Kui alustad Eestist siis märts on liiga vara. Põhjapool on talv täies hoos ja pead hulgim sooja talvevarustust kaasa võtma. Suve edenedes muutub see aga tüütuks ballastiks. Kui alustad mais siis saad kuus-seitse kuud enam-vähem ühte tüüpi varustusega hakkama. Usutavasti oled Heini Räämeti matkaga kursis? http://www.ohtuleht.ee/421301

0
0

Kui plaan matkata KOLM AASTAT, siis on suht suva, kas algus on märts või mai.

Varustus - võta mõni spets ette, kes asjad sulle õlleklaasi taga selgeks teeb. Universaalset varustust pole olemas, igal juhul pead suvel kas kasutut kraami kaasas tassima (talvesaapad!) või alustama sügist suurema poeskäiguga. Remondiks vajalikud asjad kindlasti kaasa!

1
0

Loomulikult Tripp, on suva kas alustada märtsis või mais kui plaan on matkata KOLM AASTAT. Tark inimene aga ei vea talvevarustust terve suve endaga kaasas nagu tigu oma koda, vaid ostab selle talve saabudes. Niimoodi saab esimese aasta kergemalt läbi ajada. Seda enam,et Euroopast saab kvaliteetse varustuse poole odavamalt kui Eestist ja valik on samuti mitmekesisem. Ning mis kõige tähtsam, selleks ajaks on ka selgunud kas matk kestab tõepoolest kolm aastat või siiski ainult kolm kuud.

2
0

Järsku prooviks enne Eestis olemasolevate riietega 3 päeva matkata? Step by step, nagu ütlesid vanad liivlased.

0
0

Ei tahaks küll noore mehe ambitsioone halvustada, mõte iseenesest on ju positiivne, aga eelkõige siiski staazika matkaselli jaoks. Kogu küsimuse püstitus ja rõhuasetus ise aga viitab pigem vastupidisele. Sestap, kogu respektiga, soovitaks isegi - et võta enne kasvõi 1-2 nädalased "testimatkad" ette, kas siis kodumaal või mõnes lähiriigis (et "koduplatsi" eelist vähendada), vaata mis tähendaks ca 40km/päevas (või 600km / 2 näd.), kogud endale põhja ja kogemust, saad teada oma mistahes varustuse plussid või vajakajäämised ja testid ära ka selle mis kahe kõrva vahele jäävas alas toimub.

Kui aga siiski "põhi olemas", siis ühe või teise riietuse "planeerimine" on vaid detail kogu taolise mastaabiga ürituse ette võtmisel, tuleb vaadata ka peeglisse koos oma rahakotiga üldisemalt, eelarvestada reaalsed kulud, ons aktsioonil sponsoreid jne, 1000 päeva/ööd omapäi seigeldes on suur väljaminek, ükskõik kas lahkete inimeste voodeid kasutades või põõsa all magades. Jooksvate tulude peale ära lootusi pane, ja ka kulude osas analüüsi endale ka negatiivsemad stsenaariumid. Aga kui taoline rännak siiski juba ükskord käes, eks siis ajapikku hakkab kogemus ka jooksvalt kosuma, aga veelkord, riietus on vaid osake sellest, tee endale kogu asja mastaapsus selgeks ja mõtesta lahti mis tervikuna ees ootamas.

Muidu on nii, et küsid nõu küll ühe detaili osas, kuid taustsüsteem on taoline, et... "ma olen kooliujulas ujumas käinud küll, krool ja konn on selge, nüüd tuli mõte üle Soome lahe ujuda, ei tea kas Speedo prillid on head või mis teadjamad mehed arvavad?..."

Muidu aga jõudu. Noorematel meestel veri vemmeldabki vägevamalt ja kui mistahes ambitsioone ja hulljulgust ei oleks, oleks elu palju üksluisem ja pooled vägiteod maailmas teostamata.

7
0

Tervitus :) Varasemast kogemusest niipalju, et sai mindud oktoobris Nizzale. Ja sealt siis jala, mööda rannikut Tarifani välja. Kus hiljem juba Portugali piiri ääres otsustasin tagasi keerata. Tol hetkel oli asi tõesti väga mõtlematu. Raha sai otsa juba Nizzal ja kaasas polnud peale hambaharja ja sokkide midagi. Pahategusid kõhutäie nimel õnneks sooritama ei pidanud. Ja tõesti selles olukorras juba olles hakkab mõistus teistmoodi asju võtma ja looma uusi võimalusi. Kogu rännak võttis aega pea 6 kuud. Muidugi sadas väga palju ja elasin vägagi kehvades tingimustes. Kuid ei kahetse mitte midagi. Mõistsin kui vähe on siiski eluks ja rahuloluks vaja. Tol hetkel niiöelda täbar olukord motiveeris mind hoopiski. Poest asja küsides tuli väga umbkaudne vastus, et jope kuivab kiiresti ja suure paduka käes kauem olles ei oska öelda kuidas jope vastu peab. Testimatkasi on ka tehtud ja tuleb tõdeda, et tunnen rahulolu olles koos loodusega kuid seda ainult siis kui on soe ja kõht täis. Matkavarustus olemas ja marsruut ülejäänud detailidega loksub alles lõplikult paika. Kuid tean, et rännakul olles enam selleks raha ei jagu, et minna kuskile poodi ja soetada iga kord midagi uut, mõtlen just hooaja riituse osas. Võtan siis kaasa crocsid millega hea suvel liikuda kus siis lihtsad püksid ja pusa. Ja teine paar pükse ja jope võiksid olla just vihmakindlad. Mille valikul olen hetkel hädas. Siit siis tulebki minu küsimus.

4
0

Esiteks - tubli, et sul kogemust on.

Riietest. Mul on Mountain Hardware koorikjope, mis on imeliselt hea, veekindel ja hingav korraga. Ma ei tea, mis sa selle teadmisega nüüd teed.

Üldiselt mine Matkasporti ja küsi esiteks nõu ja teiseks sponsorlust.

Kui sul ei ole 3a rännakul reservi riiete jaoks, siis mis sul üldse on? Kui su kott või telefon pännu pannakse / katki läheb, siis...?

0
0

Arvestasin siis igaks päevaks 10eurot. Tean vahest kulub seda rohkem vahest vähem. Kuid see on see mis kindlasti toidab mind iga päev ära. Ja kui pännu pannakse midagi, siis mul on arvestatud igaks juhuks kõrvale lennupilet kodu, juhul kui tõesti vaja läheb. Matkapoodided kiidab iga mees oma kraami. Siin saan kindel olla vähemalt selles kiitmises. Ja seda teadmist ma kohe googeldan :)

0
0

Küsiksin kohe veel ka mõnd täiendavat soovitust matkavarustuse kohta. Telgiks on siis Marmot Traillight FC 2P loodan, et sobib kaupmees kiitis:D Magamiskott viking 300 loodan, et hoiab sooja ilma termopesuta. Primus, väike kerge kann, termos, plastik lusikas-kahvel ühes. Taskunuga, kummiga pealamp, väike apteek ja tahvelarvuti. Crocsid, püksid, pusa. Talvejalanõud, jope ja püksid puuduvad. Niit, nõel, kompass. Lugenud küll igasugu soovitusi aga täiendavaid teadmisi alati tarvis.

0
0

Ei taha, et sa nii pikalt kodumaalt ära oled.

0
0

Marmot, Millet, Haglöfs jt analoogsed oleks jah need märksõnad millega aastateks võid end kokku laulatada küll. Ja siis pead muidugi igat konkreetset toodet eraldi uurima-puurima, kuidas see just sinu universaalsetele vajadustele vastaks. Eestis paraku valik on nagu on, suuremat valikut leiad ehk lähimalt Helsingist (näit. Haglöfsi jt. suured poed on Vantaast kesklinna suunas).

Sinu poolt toodud kirjadest aga tekitab imestust Crocside mainimine, kas tõesti nendega õnnestub käia ja sealjuures ka pikemaid vahemaid? Sõltub vist jala kujust, aga isegi kui need jalga peaks passima, ei peaks ma neid kõige ergonoomilisemateks (tervislikeks) ja vastupidavamateks lahendusteks selliste vahemaade puhul. Samas, kui sa seda tõesti suudad Crocsidega teha, siis veelkord respekt ja mine marsi palun kohe lähimasse Crocsi esindusse, tutvusta oma plaane, ja küsi sponssi ka (nii rahas kui mõned paarid kaasa, sh. haara siis juba mõned talvisemad paarid ka). Edu!

0
0

Huvitav idee iseenesest. Kujutasin korra ette sellise matka planeerimist ja 10 eur päevas toimetulekut - kas on kindel, et alati ja igalpool on võimalik tasuta oma telk üles visata ja vast ka lõket vm tuld teha, et sooja toitu saada. Selle raha eest ju ilmselt väljas söömas ei käi. Lisaks, et kus ja kuidas ennast pesta kavatsed (eeldan et ka pesemisvõimalused on üldjuhul tasulised. Eeldan muidugi, et reisikindlustus on tehtud reisiks, kuid mis juhtub, kui vajad ootamatut arstiabi kusagil x riigis ja lihtsalt ei jätku raha, et selle eest maksta (kindlustus reeglina korvab tagatjärele). Samuti aksvõi külmetudes või viirusnakkusesse jäädes vajaksid ehk mõne päeva sooja hotellituba, kus puhata ja ennast ravida... Mul lihtsalt huvi pärast tekkisid sellised küsimused, mitte et ma tahaksin ideed maha laita vms. Ise ilmselgelt ma sellist matka ette ei võta, aga müts maha nende ees, kes seda teevad.

2
0

Crocsidest - üks juhuslik matkakaaslane käis edukalt RMK matkateel nendega suvel 3 päeva järjest, kuna paistes hüppeliiges ei lasknud tossuga käia. Imestas ja kiitis, et on mugav, nii metsa- kui maanteedel, endal 10 kg seljakott seljas. Lisaks villivabadus, erinevalt teistest matkuritest.

0
0

Tarmo, miks sa arvad, et crocsi tegelased peaksid huvi tundma sellise sponsorluse vastu? Idee mulle sponsorlusest meeldib aga mis oleks selle põhjuseks, et nad peaksid seda tegema?

0
0
1
2
Lennupakkumised
Reisikaaslased