Serbia toit

Olen Serbias 3-ndat korda ja ei väsi imetlemast nende toiduvalmistamise kunsti. Üldse tundub, et Serbia on Eesti turisti jaoks avastamata kant ja siia satutakse võrdlemisi harva. Tegelikult asjata, kuna tegemist on ülimalt külalislahke rahvaga, kes igal võimalusel sulle appi tõttab. Ka inglise keelega saab suhteliselt hästi suuremalt jaolt hakkama ja kui ei saagi, siis leitakse kindlasti kiiresti keegi, kes tõlkida aitab. Samas hinnatase pole veel Euroopa keskmisele järgi jõudnud, seega oleks nagu täidetud kõik eeldused, et väärida senisest suuremat tähelepanu ka meie reisisõprade silmis. Et mitte jääda üldsõnaliseks, siis olgu toodud ka mõned konkreetsed vihjed, mida kindlasti külastada tasuks. Suurepärane söögikoht Serbias www.restoranmb.com, 50 km Belgradist, 40 min autosõitu mõõda kiirteed Nish-i poole. Tegemist on väga lihtsa kohaga, mille menüüs sisaldub sisuliselt vaid 2 rooga: tulel küpsetatud sea- ja lambaliha. Tellimine käib kaalukaupa. Keskmiselt soovitatakse arvestada sööja kohta 300 grammiga, aga loomulikult pole keelatud suuremad või väiksemad tellimused. Enamik kliente, kes siia esmakordselt satub, proovib ära nii sea- kui lambaliha ja tuleb tunnistada, et olles küll palju mööda maailma rännanud, pole ma kohanud paremini valmistatud lammast. Minu vastuvõtjate sõnul, kes seda kohta väga tihti külastavad, küpsetatakse siin päevas läbi ca 30 lammast ja teist samapalju sigudikke. Enamus kliente on kohale tulnud pealinnast Belgradist, mis iseenesest annab juba tunnistust sjaolust, et koht väärib kindlasti külastamist. Kokku kulub sealsele lõunale vast ca 10-12 eurot inimese kohta, mille sisse mahub nii eel- kui pearoog pluss magustoit ja joogid. Soovitan kindlasti ära proovida ka sealse lambakintsu. Samasse kanti jääb teine mõnus koht Veranda www.veranda.rs, kus valik on laiem ja söögid traditsiooniliselt erakordselt maitsvad, eriti liha- ja juustusõpradele.

Lennupakkumised
Reisikaaslased