Kust leiab autentset rahvuskööki?

 pilt
00

Inimesed käivad vahest ikka maailma mööda rändamas ja tihti juhtub, et nii mõnestki kohapeal proovitud roast jääb kustumatu mälestus. Sel nädalal tõestasid mitu väljaannet, et ka aastal 2005 on ikka üsna mõttetu meie rahvusrestoranidest otsida autentset rahvuskööki. Äripäeva lisas Visioon on analüüsitud, mida meil pakutakse tom yum (kirjapilt mugandatud) supi pähe ja EPL-is maitsti Prantsuse ühepajatoitu (pot au feu’d).

Senise kogemuse põhjal tundub, et enam-vähem tasemel on vene köök. Kõik muud köögid on millegipärast vähem või rohkem ära ratsitud. Tihti pole maitsel väga vigagi, aga retseptoritesse jõuab oodatust täiesti erinev maitse või/ning kasutatakse mõne tuntud toidu valmistamiseks pagan-teab-mis komponente.

Siit küsimus: kas Eestis üldse on mõni rahvuslik söögikoht, kust leiab (peaaegu) autentse toiduvaliku?


 
marx pilt
00

?

Mida Eesti Maja (Tallinnas) teeb?
Aasta tagasi, kui seal viimati käisin, oli küll korralik eesti köök. Ma pole mingi gurmaan, kes oskab toitu eriti hästi hinnata, kuid minu arust oli täiesti mõnus eesti toit ja mu külalised ameerikast olid üsna sillas ja lubasid järgmine kord jälle sinna minna.

Kui tahad pekitükkidega rahvuslikku putru, siis seda peaks Altja kõrtsist saama. Paaril korral olen seal söönud lihtsamat talupojatoitu ja on ka täitsa tore olnud. Nüüd on Kusma omanik, pole tükk aega sinna sattunud.

 pilt
00

Kõik muu peale Eesti

Sõnastus vist segane – pidasin silmas kõike muud peale Eesti köögi:)

punks pilt
00

Kopli hiinakas

Koplis, võrdlemisi mittemidagiütlevas putkas, asub hiina restoran Hanlong. Olles “läbi söönud” vist kõigi Eesti hiinakate menüü, on sealse hiina koka (kes olevat ainus selle ala proff Eestis) toit teistest peajagu üle. St maitseb nagu Hiinas.
Omamoodi kvaliteedimärk on ehk ka see, et kohalikud hiinlased käivad söömas just seal.

rexpert pilt
00

Hiinakas Koplis

kinnitan punksi öeldut, et Kopli tn hiinakas annab küll õige hiinaka mõõdu välja, lisaks väga kena teenindus. Hiina saatkonna omad pidavat jah just seda kohta nn õigeks hiinakaks pidama.
neil ka veebileht ja saab toitu kaasa tellida, www.hanlong.ee

ints pilt
00

olen gurmaan ja seotud toitlu

olen gurmaan ja seotud toitlustamisega.jutt tom yumist oli 100% õige.linna siginenud hübriidhiina toidukohad on ikka väga kaugel autentsest hiina maitsest.loomulikult on hiina suur ja lai ,sealne teravus on piirkonniti vägagi erinev.tallinna hiina toit on pehmelt öeldes kahtlane.teine asi on india köögiga,mis on ok.
ainsana julgen kiita gruusia kööki.kahjuks ei mäleta koha nime aga asub ehitajate teel nõmme mäe alguses.tuleb vägisi nostalgia aragvi järele.
tai köök on samuti küsitava väärtusega.aga see on arusaadav,sest koosneb see ju paljudest värsketest rohelistest,mis meil siin tundmatud.ja ilma milleta pole see tai köök.ennast paneb imestama see nt.,et sirge seljaga pakutakse toitu valesti.samuti ka maitsestamine taist kardinaalselt erinev.seletatav see ka sellega,et köögis askeldavad mitte tai verd kokad.kui tai lisab särtsu limega siis üritavad need murjanid sidruniga läbi ajada-mis kahjuks pole see.samuti on suht tundmatu neile kala kaste,ilma milleta pole taiköögis midagi.
ja serveeringust niipalju,kui tailane kasutab roogade seedekulglasse saatmisel ainult lusikat ja abistab tükeldamisel kahvliga.siis meil on lauakate nagu gourmet köögis.kuulub ju hiina köögi juurde lahutamatult pulkadega söömine-ja maitseb ju söök erinevalt,või mis.

punks pilt
00

armeenia köök Viljandis

Viljandi Kultuurikolledži lähedal asub kohvikputka nimega Sevan, kus ehtsad armeenlased teevad ehtsat armeenia toitu. Sealne šašlõkk on absoluutselt Eesti parim, ainult et serveerida armastavad nad kahjuks mitte armeenia-, vaid eestipäraselt: kartuli või riisi ning salatiga seal kõrval ja lavašši vaid paar riba. Mõistagi saab ka imehead ja kanget armeenia kohvi (mis EI OLE türgi kohv).

tom pilt
00

vene köök

arvan, et nii Troika, Klafira kui ka Nevski annavad igati autentse vene köögi mõõdu välja, viimane küll on paraku liigkallis

 pilt
00

kas keegi oskab öelda,mis on eesti köök?ärge pakkuge seda,mida me ise arvame olevat eesti köök.eesti kööki pole ju olemas.on saksa ja rootsi-taani köögi koopiad eesti esituses.

juno pilt
00

mustlased

seda nüüd rahvusköögiks nimetada – ei tea, aga mustlasrestoran vabaduse väljaku juures, peale stero baari vasakule üles keerata, on väga hea. oma annuse headusesse lisas kindlasti ka korpulentne laulik ja viiuldajad. väärt maitseelamus kuid samas ei tea, kas tal ka autentse mustlasköögiga palju ühist on, pole millegagi võrrelda.

ints pilt
00

nüüd läheb teemast kõrval

nüüd läheb teemast kõrvale.veigo küsimus oli esitatud leidmaks ehedaid maitseelamusi.mitte leidmaks rahvuskööke,seda saab edukalt leida telefoniraamatust.
meie õnnetus on selles,et toidule annavad iseloomu maitseained ja kindlasti maitse rohelised.neid viimaseid aga meil praktiliselt pole.
lõunamaa köökide lahutamatu osa on värske koriander,mis meil levinud turukaubanduses gruusia päraselt kinza nimetust kannab.ürdikasvatajad seda kahjuks aastaringselt ei viljele.vot sellele oleks turgu.
sama ka mõningate maitseainetega.nt.mustad köömned.lõuna ja muidu aafrika roogade asendamatu koostis.tavalise köömnega ei ole lihtsalt audentne ja jääbki maitse poolikuks ja võltsiks.
siinkohal ei saa jätta reklaamimata pipra poodi stockmani kõrval,kelle maitseaine valik on üllatav.sealt pärit leiud,mida euroopastki pole õnnestunud teha.
siit ka toitlustajate hoolimatu suhtumine sõõjasse-nad söövad nagunii,kust nad teavad milline see toit tegelikult on!nimi on toidusedelis ju uhke ja vingete väljamaa tähtedega kirjutatud.

Jyrka pilt
00

kohad

Ühinen kiitusega Kopli tn. hiinaka ja Nõmme mäe Gruusia toidukoha suhtes.

Ja eesti rahvusköögi osas ütleks anonüümsele kommentaatorile 30/05/2005 – 13:07 seda, et rahvusköögid saavad paratamatult mõjutusi teistest kultuuridest. Seega, eesti köök on täpselt see, mis ta on – e. segu vanaeesti, saksa, rootsi, vene jpm. köökidest. Eesti maja saab ka minu käest siinjuures kiita :)

klm pilt
00

Selle Gruusia koha nimi peaks Pirosmani olema ja söögid on seal tõesti head. Umbes samale kõrgusele julgeks tõsta ka Maneezhi trammipeatuses asuva Azeri restorani (hoolimata sellest, et nad see nädal tõstsid õllehinna 25 krooni peale). Ei julge küll väita, et tegu on 100% eheda azeri köögiga – võrdlusmoment originaalriigist puudub, küll aga näeb omanik suht ehe ja naturaalne välja – tõmmu, poolteist meetrit pikk ja sõidab uue 7-seeria BMWga :D

Aga teadjamatele gurmaanidele veel sihuke küsimus – kas keegi teab mis on selle spetsiifilise maitseaine nimi, mida Kesk-Aasias (vähemalt Tadžikistanis ja Usbekistanis) plovi sisse (ja ka paljudesse muudesse toitudesse) lisatakse – see on järjekordne õpitud maitse, algul tundub vastik, pärast hakkab meeldima, nagu oliivid ja kuiv vein…

ints pilt
00

kõigepealt loomulikult lamba

kõigepealt loomulikult lambaliha,siis kollane mage porgand(mitte mingil juhul meie punane magus) ja loomulikult koriander.rosinad kah.

 pilt
00

teemaja

Hanlongi kodukal kirjas, et endises Narva kohvikus avatakse Hiina teemaja :-)

klm pilt
00

Intsule, tänud. Võimalik,

Intsule,
tänud. Võimalik, et tõesti koriander, peab kontrollima, sest minu kulinaarsed teadmised on suht nullilähedased. Kohalikud Tadžikistanis teadsid mulle öelda mingi omakeelset nime ja see mulle meelde ei jäänud. Igastahes oli see minu jaoks täiesti uus maitse.

madis pilt
00

Siam

siiralt on kahju, et Olevimäelt välja kolima pidanud Siam, mis Mündi tänavale kolides Royal Siamiks muutus (+30% hindadele, kaua püsinud teenindajad kadusid, toidu maitse läks kehvemaks) nüüd üldse maamuna pealt kadunud on. Just Olevimäelt sai pikka aega ikka väga head Thai kööki. Järelejäänud Villa Thai, rääkimata kiirsöögiputkadest, ei kanna kuidagi välja.
Kahju…

 pilt
00

Siamile miinus

Tai köögi koha pealt üsna vastupidine kogemus. Siamist olen saanud tavaliselt midagi, mis Tai toit tõesti vaid nime poolest. Ei mingeid vihjeid kalakastmele, sidrunirohule, koriandrile. Maitse polegi halb, aga see lihtsalt pole see. Villa Thai selles plaanis jupp maad ees.

Pirosmani on jah hea ja asjatundjate arvates ka tõetruud toidud.
Korea restoranis Tallinnas bussijaama lähedal on samuti päris häid toite maitsata saanud, aga kas see ka õige Korea köök on, ei oskagi öelda.

ints pilt
00

veigole

käisin oludesunnil paar nädalat tagasi bussijaama korea kohas.kuksu oli päris hea,kuigi arirani omaga ei võrdle.ehtsa korea punktid lähevad ariranile.
aga need mandariini nimelised kohad on normaalsed kõhutäitmise platsid aga hiina ja muuga pole seal midagi pistmist.nimed on ainult uhked.
millegipärast arvavad kõik hindud ,et punane paksendatud magus-hapu kaste ongi kohe hiina.hiina köök on aga palju enamat.
ja hullunud tai fännina ei kannata meie tai kohad välja mingitki kriitikat.samas objektiivsed põhjused on olemas
(pole kõiki aineid)aga soomes saavad-saaksid ka meil.

ints pilt
00

klm-ile veel

kipuvad seda head rooga pilahviks nimetama,mis su keele alla viis.varsti peaks turult juba värsket koriandrit saama,nii,et pilahv tulele.

Madis pilt
00

juba saab

värske koriander on vähemalt Tallinna Keskturul juba mitu nädalat müügil.

laz pilt
00

kukerpuu

mina mäletan, et usbekis (või oli tadzikis hoopis) pandi pilaffi sisse ka kindlasti kuivatatud punaseid (kukerpuu)marju. Kuidas nende nimetus seal mail oli, seda küll ei mäleta, aga vene keeles peaks barbariss vististi olema :)

 pilt
00

Käisin eile eelpool mainitud Kopli Hiinakas. Mulle küll ei seostunud see toit Hiinaga kahjuks.

kontorihiir pilt
00

koriander

Minu Saaremaisel savisel kartulimaa vaol on koriander kasvanud mühinal. Noori lehti, milles iseloomulikud eeterlikkud õlid ja sellest tulenev tugev maitse, pole ära jõudnudki tarbida ja sügisel olen siis seemned kokku korjanud.

Olen mõelnud ka linnas aknalaual lillepotis kasvatada ja ma ei näe põhjust, miks see ei peaks toimima. Nii, et kõik näpud mullaseks, kel isu värske koriandri järgi.

Vanal heal ajal oli autentsel Saaremaa Borodino vormileival purustatud koriandriseemned peal, sealt kindlasti paljude esimene tutvus nendega.

ints pilt
00

loomulikult kasvab koriander meil hästi.isegi kasvatan aias teist.
kas need punased marjad ikka astelpaju marjad ei olnud.venekeeles oblepihha.

 pilt
00

veel koriandrist

Koriander on Eestis üks paremini kasvavaid maitsetaimi. Kipub peenras täitsa umbrohuks, aga kasvab ka potis üsna hästi (näide paari meetri kauguselt võtta).

Koriandriga tutvumiseks on üks parimaid viise koriandrihummus. Hummus pärineb Lähis-Ida köögist (kikerhernestest), aga seda saab alati natuke varieerida.

Oh jah, kuidas ma Tais esialgu vihkasin värsket koriandrit.

CA Elanik pilt
00

Koriander

Koriandri inglisekeelne nimetus on Cilantro ja seda kasutatakse pea IGAS Mehhiko köögi roas.
Kasvatan seda küll oma potipôllumaa nurgas Californias, aga suurt erinevust näiteks peterselli kasvatamisega ei näe. Isegi välja näevad sarnased, ainult maitse on erinev.
Panin inglisekeelse nimetuse kirja selleks, et Eestimaal armastatakse neid väga kasutada, aga poes ei oska selle nime järgi maitseainet küll otsida.
Muide, kas Eestis ka korralikku Mehhiko restorani on? Carrambaga vôrreldes on minu kodu-mehhiko köök igatahes hoopis “mehhikom”… sama kehtib Tartus maitstud hiina roogade kohta – Hiinast on asi väga kaugel, üle pingutatud, üle maitsestatud, valede maitseainetega…
Aga teema on tegelikult väga huvitav, aitähh algatajale!

ints pilt
00

koriandriga harjumine paljude

koriandriga harjumine paljudel algul raske.aga kes omaks võtab ei saa lahti.eesti ürdikasvatajad kahjuks poes seda ei paku,kuigi ammu juba võiks.turul teatakse seda gruusiapärase nime kinza järgi.
üks on kahjuks kindel,et hiina kööki eestis ei saa.see on mingi surrogaat sellest.mul on olnud tööl nädalapäevad väga kõrge kategooriaga hiina kokk,kes käib ühe keti restosid ja nende kvaliteeti maailmas kontrollimas.vot siis sain ma aru milline peaks hiina köök euroopas maitsema.tal olid ka saladuslikud kotikesed maitseainetega,mille sisu ta kahjuks teistega ei jaganud.
tex-mex on vist ainus,mida suht koht autentseks saab pidada.suisa eilne pärnu kogemus mõnusast margaritast olemas.satute sinnamaale proovige ja andke hinnang.

Kama pilt
00

Kama

Ainsad eesti köögi esindajad on:

  1. Kama
  2. Mulgipuder
  3. Kaerakile

Tahaks näha turistidehorde, kes neist roogadest vaimustuksid. Kama eelroana, mulgipuder põhiroana ning kaerakile desserdina. Kõrvale passib juua hapupiima.

Head isu!

PS – ise olen suur kamafänn

andres pilt
00

Kama on kuuldavasti türgi maiustus mis kunagi üle saksa siiamaile jõudnud, nii-et…

katre pilt
00

andresele: tunnen türgi

andresele: tunnen türgi kööki päris hästi ja kui kohalikele kama tutvustasin, polnud keegi seda enne näinud… aga mine tea, eks kõik rahvused ja üks suur segu kõigist :)

iseke pilt
00

Rahvusköök sai kunagi

Rahvusköök sai kunagi alguse toiduainetest, mis lähemas ümbruses kasvasid või maitseainetest, mida oli võimalik hankida. Nii lihtne see ongi.
Oma osa mängis vaesus, sest näiteks eestlastel polnud voli iga päev söögiga priisata, sellest ka kama (kõiksugu praht tegelikult), kaerakile jmt. soolapekk ja silgutünn, leiba küpsetati halval ajal kes teab millest, kohvi tammetõrudest ja viljast.
Kuulsad vene supid on samuti alguse saanud vaesusest, suur pada tulele, kapsast, peeti sisse …
Rahvaste rändamise ja võimaluste avardumisega hakkab ka rahvusköök kaduma, igaüks sööb enam mitte seda, mis võimalik, vaid seda mida hing ihkab.

raudne leedi pilt
00

Mina olen vist omamoodi frukt. Armastan küll hullupööra head sööki ja jooki ja ei häbene ka oma kulunaarseid saavutusi teistele pakkuda, kuid mis puutub rahvusköökidesse siis pean oma häbiks tunnistama, et mulle maitsevad hiina ja mehhiko köökide amerikaniseeritud vormid. meeldib armeerika hiina toit ja maitseb tex-mex. Ka meie barbeque arglikud esimesed sammud on tervitatavad, kuid selliseid luupihve ja teisi steike, nagu p-ameerika mandril saab ei saa mitte kuskil mujal (kuigi olen kuulnud väga häid sõnu ka Uruguai köögist, just liha valmistamise poole pealt). Olen ka päris hiinlaste toitu söönud, kuid siiski tahaksin alati süüa kõige tavalisemate ameerika hiina restode toite. Väga maitseb ka autentne dim sam (ei tea, kas kirjutasin õigesti) seda olen söönud Calgary hiinalinnas. Samuti maitseb väga vahemereköök. 'Armastan lambaliha, kui see on hästi valmistatud. Samuti maitseb poro (ehk siis põhjapõder), sellel on eriline magus mekk juures nagu üldse hirvelihal. Seda sai Rootsis regulaarselt söödud. Veel maitseb rootslaste “lendav jaakob” – kanapada maapäklite ja banaanidega. NIng ülihea on rootslaste SEMLA. Nende vastlakukkel, mille täidiseks on martsipanikreem ja vahukoor. Eesti vastlakukleid – tuimasid veega tehtud pärmitaigna plönne – ei võta suu sissegi. isegi kringlitaignast ei täita meil neid kukleid valmistada – häbi!
Aga ühinen kõigi eelpoolkõnelenutega, mistahes rahvusrestoran eestis toob pettumuse – nt. ei ole siin iial maitsnud tõeliselt häid kevadrulle. Erandina tooks välja vene, aseri ja kaukaasia restorani. Kuid kõige rohkem valmistavad eesti restodes pettumuse just magusroad. Kui ka praad on juba tasemel, siis magustoit peab ka söömaaja tõeline kroon olema. Bestselleri koogid on head, kuid see pole restoran.

plastic bertnard pilt
00

1) kust saaks koriandri

  1. kust saaks koriandri seemneid Tallinnas?
  2. Mõnus Margariita Pärnus küll mingi õige Mehhiko koht ei ole, kamoon
  3. on õige et meil on head vene kohad, leiab ka häid kaukaasia kohti.
  4. mida arvata meie India kohtadest?
raudne leedi pilt
00

eelmisele: 1. proovi küsida koriandri seemet Eesti Sordiseemne kauplustest.
Kui siit ei saa, siis las keegi toob mõnest EU riigist kaasa.

Tahaksin ka parandada oma repliiki hea magustoidu suhtes: eelmine nädal käisin Tallinnas Sushi House'is Rataskaevu tänaval ja tellisin sealset pähklikooki – soovitan küll kõigile.

 pilt
00

Krimmi tatarlased lisavad igaljuhul pilaffi siise kukerpuu marju (baburitski).

Tartus hea hiina restoran pilt
00

Zen-Zen koha nimeks. Omanikuks hiinlane, mõlemad kokad hiinlased ja nüüd teevad vististi veel ühe hiina kiirtoitlustuskoha (vist Rakverre). Seal on toidud väga head!!!

lahe pilt
00

Kui esimest korda oma elus tegin tutvust kaerakilega oli nii,et pidin selle prügikasti viskama aga igaksjuhuks küsisin õpetaja käest, et mis see haiseb seal akna peal nii hirmsasti…:).Ja minul ongi see proovimata jäänd.
Tai kalakaste on ikka päris hirmus, minu jaoks rikub ta kõik toidud ära.
Koriander super maitseaine huvitav ja tõesti annab omapärase hea maitse.

Juku pilt
00

Kas keegi teab, kus asub korea restoraan Arirani?

 pilt
00

Ariran AS
Registrikood: 10091877
Telliskivi 35 Tallinn 10611
Telefon 6733992

Baku pilt
00

Tallinnas on veel mõned

Tallinnas on veel mõned head restoraanid:

Ameerika (USA), lõunaosariigid. Välismaine personal ja väga head söögid (eriti BBQ liha) ja väga stiilne ameerika stiilis kujundus:
Baby Back – www.babyback.ee
.
Jaapani, kokk on Jaapanist, head sushit pakutakse, rikkalik söögivalik ja jaapani stiilis kujundus ja ehitus.
Ami-Ja – www.amija.ee
.
Aserbaidžaani, samuti kohalik kokk. Toidu valik on küll kesine, kuid söögid väga head selle eest. Ülejäänud personaal on venelased.
Šeš-Beš – www.aserikook.ee
.
Lisaks on veel Pärnus (vana-pärnu) Haapsalu mnt. ääres üks uus Itaalia restoraan, kokk on itaaliast, hea kujundus ja väga head Itaalia söögid. Nime kahjuks ei mäleta hetkel.

 pilt
00

Eesti köök

Päris Eesti köögi maitsega toidud igatahes Kolu kõrtsis Vabaõhumuuseumis . Käsitsi kooritud kartulite, porknatega ja maitsega nagu kodus. Päris talupojatoit ei ole vaid esimese vabariigi aegsete retseptide järgi.

charly pilt
00

jaapani toit

Parim sushi linnas on Silk narva mnt'l! Riis ei ole teps mitte kuiv ja saadaval päris huvitavaid makisid. Amija jääb sellele kohale kõvasti alla!

Kui kõhutäiega kannatust ning soovi koju tellida, siis www.jaapanitoit.ee . Internetilehe kallal ei ole keegi just liigset vaeva näinud (pildid kehvad jne), aga sushi see-eest väga hea :) Tegijad ka väga sõbralikud ja toredad – ise olen sealt tihti koju tellinud, isegi sünnipäevalauale!

marx pilt
00

Käisin suvel korduvalt

Käisin suvel korduvalt Altjal ja ei pidanud kordagi pettuma.
12 points to Altja kõrts & eesti köök.

Kuna ma ei ela Tallinnas, siis muude köökide kohta arvamust avaldada ei oska. Sorry!

XVX pilt
00

Minge Türgi restorani

Hiiul – Cafe Akbana. Pärnu mnt 364 ja kodukas neil on ka ttp://www.cafeakbana.ee . Kokk ise ehe türklane ja toit super! VÄGA MEELDIV LEID OLI!!!

 pilt
00

eesti maja restoran

soovitan minna lauteri1 see asub küll tallinnas ja seal on esindatud eesti köögi road!soovitan soojalt seda kohta!

türkofiil pilt
00

Türgi restoran

Ühinen eelpool kõnelejaga. Nõmme türgikas on tõepoolest ülimaitsvad söögid!

 pilt
00

altja

Ka mina annan selle suve hääle altja kõrtsile.

 pilt
00

Koriandriseemne ja cilantro lehe maitse erinevad nagu öö ja päev

Erinevates maailmaosades kasutatakse neid mõisteid erinevalt. Oluline on see, et selle taime (coriandrum sativum) seemned ja lehed maitsevad täiesti erinevalt ja neid kasutatakse erinevateks asjadeks erinevates kultuurides. Nii näiteks panevad rootslased kuivatatud (mõnikord röstitud) koriandriseemneid magusatesse saiadesse koos kaneeliga. Maitsestavad sealjuures ka viina koriandriga. Isegi õlut maitsestatakse vahetevahel koriandriseemnetega. Ent väga teistsuguse maitseelamuse saab inimene, kes haukab värsket cilantro lehte (cilantro – hispaaniapärane) nii, nagu seda kasutavad roogade jumestamiseks mehhiko, aga ka aasia kokad. Nii et proovi mõlemaid ja ole suuteline vahet tegema. Mina kasvasin üles Kalifornias ja olen isegi mehhiko restorani pidanud. Tollal ma cilantrost eriti lugu ei pidanud. On inimesi, kes cilantro/koriandri lehe maitset ei armasta, aga sellega võib harjuda nagu mina lõpuks harjusin, ja nüüd lausa igatsen selle maitseaine järele. Pärast seda, kui olen selle kommentaari ära saatnud kavatsen teha katse ja vaatan, kas saan koriandri seemne idanema. Cilantro lehe juures on eriti oluline, et oleks värskest värskem. Kuivattuna kaotama oma maitse ja isikupära. Taime kasvamistsükkel närbumiseni on seejuures lühike. Mehhiko toit värske cilantrota on kui päev ilma päikeseta. Salud! Jüri Estam

 pilt
00

www.bangkok.ee Köögis

www.bangkok.ee

Köögis toimetavad ehtsad Tai kokad ja saad soovi korral ka “Thai Spicy” stiilis maistestatud sööki.

Ükskord sai tellitud ning siis tulid mõlemad kilikilid köögi luugist piiluma:)

Aga toit tundub suht autentne olevat.

TomYamGoon`gist võetakse ainult enne serveerimist sidruniohu varred välja(Taimaal antekse kogu stuff korraga ette), sest see olla toonud kaasa nurina klientide poolt.

Soovitan igatahes seda kohta soojalt, sest usun et see on üks väheseid Tai kohti Tallinas, kus Hindud pliidi ümber ei sebi.

vatse pilt
00

Kuidas Kopli hiinaka, Hanlongi, tase praegu on? Tasub jätkuvalt külastada?

KT pilt
00

Tartu Tbilisi

Autentseim Gruusia köök, mida olen Eestis kohanud. Mitte kohandatud meie kartuli-sousti maitsele, vaid pakutakse nii nagu on kombeks. Mõistagi väikeste mööndustega – siin pole lihtsalt võtta normaalse hinnaga kinzat jms. Kuid kontseptuaalselt ehe, suur osa kaubast tuuakse otse Gruusiast.

Tuld pilt
00

to KT

Puht huvi pärast, mis kaupa nad Gruusiast toovad?

KT pilt
00

to: Tuld

Nt kindlasti veinid – neid Eestis müügilt ei leia. Aga ka osa toidust – nt mõned väga huvitavad marineeritud … õisikud. Vääääga põnev kraam, eriti tšatša kõrvale:)

msander pilt
00

mis jutt

Loomulikult on, et Eestis pole Gruusia veine saada!
Pealegi on gruusia köögiga kohti Eestis palju, Tallinnas vähemalt 3–4.

Kopli hiinakast: täiesti OK. Tõsi, kuna omanikud on Fuijani provintsist, siis on sealt ka kokk. See määrab ära pakutava toidu stiili. Kuna Fuijiani provintsi köök on üsna oma- ja eripärane, siis selline on ka Hanlongi toit.

Aga tegemist on selgelt Eesti ainukese eheda Hiina köögiga söögikohaga. Muide, Hiinas oleks selline koht selgelt restoran :-)

Muide, Riias on üsna autentseid hiinakaid mitu.

KT pilt
00

to: msander

Gruusia köögiga on sama asi mis hiina köögiga. Enamasti on Eestis tegu tublisti mugandatud ja seeläbi algupärast vääääga kaugel olevate toitudega.

Reisipakkumised

 

Lendude soodukad