Kai

Uus kasutaja, liitus Tripiga 10 aastat tagasi
0 meeldimist
4 postitust / 23 kommentaari
0 (0%) külastatud sihtkohta
Viimased kommentaarid

Tegime 2 aasta WHM paar päeva tagasi ja kohe oli nii nende leheküljel kui ka meilis viisa olemas.

Kas on keegi pärast viisa taotlemise kergemaks tegemist ka teise aasta WH viisat teinud. Kaua sellega nüüd aega läheb? Kas saab sama kiirelt nagu esimese?

Jah ma lugesin, et alates. Aga kus selline hind on siis? Klõpsisin palju kuupäevi läbi, aga kõige odavam oli 210. Erinevus päris suur ju. Ja miks reklaamis toodud loetelus seda pole?

Oskab keegi öelda, miks AirAsias London-KL oktoobriks pileteid ostes on kõige odavam hind 210GBP, kuigi reklaami järgi peaks olema 154GBP? Ka reklaami avades ei ole siht/lähtekohtade seas Londonit.

Valetada on alati võimalik. Kõik aga ei taha riskida sellega, et just sinu viisataotlus satub kontrolli valvsa silma alla ja uuesti AU-sse tulek tehakse väga keeruliseks. Kuigi see võimalus on väike, siis see siiski eksisteerib.
To t6nu: Jah töökoht peab olema nimekirjas oleva postiindeksiga kohas, aga kindlasti ei lähe sinna alla iga amet. Aga see aasta muudeti ametite nimekirja ja enam ei pea töötama ainult farmides. Täpse nimekirja ametitest ja postikoodidest leiad siit: http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/specified-work.htm

Minu teada võid viisa avalduse sisse andmisel olla veel 30. Viisa kätte saades võid juba 31 olla. Ja siis pead aasta jooksul Austraaliasse sisenema. Igastahes valitsuse leheküljel oli see kindlasti ilusti ära seletatud.

Palun ütle milleks on valida antud 2 variandi vahel, kui saaks nii 3 kuud kui ka 88 tööpäeva teha erinevate tööandjate juures. 3 kuud on palju lühem aeg, sest sisse loetakse ka vabad päevad ja kes loll valiks siis 88 tööpäeva? Meie inglise (et probleem ei oleks meie väheses inglise keeles) sõber helistas kahel korral (et saada erinevate teenindajate arvamust)AU valitsusse ja küsis täpselt mis neil vahet on. Öeldi, et 3 kuud tuleb teha järjest ühe tööandja juures või teed 88 tööpäeva erinevatel aegadel erinevates kohtades. Ka meie muutsime oma edasisõidu plaane, et need 3 kuud täis saada. Võid veel valitsusest järgi küsida, kui mind ei usu;)

Rendikorteris või -toas olev fiwi on tavaliselt juba rendihinnas sees või maksad selle eest olenevalt netimahu suurusest umbes 10$ kuus. Ei ütleks, et siin midagi nii kallist on.

Turistiviisa peaks tasuta olema. Kas sellelt saidilt ei leia vajalikku kontakti? http://www.immi.gov.au/contacts/index.htm Teise aasta viisa saad ainult siis, kui oled esimese aasta jooksul teinud 88 tööpäeva või 3 järjestikust kuud ühe tööandja juures http://www.immi.gov.au loetletud töid. Ja muidugi pead teise viisa taotlemise ajal olema alla 31.

Internetipunktid on siin kõik tasulised ja päris kallid. Raamatukogus saab tasuta tunni või kaks olla. Aga oleme kohanud tasulist netti isegi seal:) Läpakas saad varem netti pandavad pildid välja valida, blogi või meili valmis kirjutada ja sellega hoiad internetipunktis juba kõvasti aega kokku. Kui kavatsed korteri või toa rentida, siis on tavaliselt seal olemas ka wifi. Ise ei kujuta küll siin elu ilma läpakata ette:D

Kust selline info? Umbes kuu tagasi tasus elukaaslane minu viisa eest enda krediitkaardiga. Polnud mingit probleemi ja viisad ilusti käes:)

Seaduses on öeldud, et sul peab olema kas edasi-tagasi pilet või 5000AUD-i. Aga teadjad on siin öelnud, et enamus inimestel sellist raha ikka pole ja piisab ka krediitkaardi näitamisest.

Tänan kogemuste jagamise eest:)

Aga kas siis iga arst kirjutab suvalisele inimesele retsepti välja? Eestis minu teada kirjutab retsepte ainult enda perearst. Ausaltöeldes mõtlesin ma pille. Ja tabletilehel ju ilusti kõik päevad ehk üks kuu kirjas. Vaevalt et nad seal nii juhmid on:)