2021 suvel autoga venemaale

Tere!

Kuidas on hetkel lood Venemaale autoga reisimisega?

Eeskätt on oluline ilmselt kõik see, mis puudutav covid piiranguid. Millised testid on vaja ette näidata jne?

Teine teema on auto VIN kood. Kas piiril võivad kontrollida nt raami VIN koodi (mõnel autol on see kohas, kus kruus ja rooste selle päris kiiresti loetamatuks muudavad).

Aitäh

Hetkel Eesti kodanikud turistina Venemaale ei pääse. Kuna kord muutub, seda ei tea.

Tõenäoliselt üsna toimiv nimekiri lubatud riikidest - https://russia.travel/travel-notice/ Nimekiri eriti muutunud ei ole.

1
0

 Ei saa jah. Mul on ka vaja Peterburi minna juunis, kuid ei saa! Isegi Luxekspress ei sõida sinna...

 Järelpäring ida - virumaa rahvalt teatas sama: minu tuttav ei ole Peterburi oblastis elavat ema juba 2a näinud.

 Nad vist  kardavad, et toome neid uusi covidi tüvesid?

0
3

Epideemiaalase loogilisusega Venemaa lubatud riikide nimekiri ei hiilga, pigem kajastab see riike, kellega soovitakse häid suhteid hoida. Nii näiteks on nimekirjas Soome, ent puuduvad Euroopa konkurentsitult madalama nakatumismääraga Island ja Portugal. Tansaania ja Egiptuse turvalisust uute covidi tüvede osas ma ei hakka kommenteerimagi.

3
1

Nimekiri on tõenäoliselt koostatud nii, et tagatud oleks Venemaa kodanike reisimine samadesse riikidesse. EL oma piire Venemaale niipea avamas ei ole. Seega sealt on võetud vaid Soome, sest soomlased võiksid päevaste trippidega veidi raha tuua. Soome lisandus vist ka hiljem, kui enamik neid riike.

Kreeka ka muidugi. Neil on mingid vastastikud kokkulepped ja Vene kodanikud saavad ka seal käia. Üllatavalt puudub Küpros, kuigi sinna saavad Vene kodanikud minna.

Ülejäänud on põhiliselt puhkusesihtkohad, millest mitmed lasevad ka Vene kodanikke reisida. Lisaks sõbralikud naaber- või piirkondlikud riigid. Lisaks sõbralik Serbia, rikastele venelastele vajalik Šveits. Etioopia on neist kõige kahtlasem. Sealt Venemaale erilist liikumist vist ei ole. Sinna samuti mitte. Äkki lisati see hiljem transiidi hõlbustamiseks Ethiopian Airlinesiga.

3
1
Lennupakkumised
Reisikaaslased