Mida võtta Itaaliasse?

Sõidan suveks Itaaliasse...mida tasuks endaga võtta, et kinkida kohalikkule perele ja lihtsalt endaga võtta? Näiteks mingi keedupiim, eesti sokolaad, vana tallinn, must leib(?)... Mida veel? :)

Vast oleksid koige kindlam variant. Itaallased on oma koogi ule vaga uhked ja seetottu muude maade delikatessidesse suhtuvad umbusklikult. Must leib voib naiteks tekkitada uudishimu aga selle rahuldamiseks piirdutakse tavaliselt vaatamisega. Viin voib ka peale minna ja Vana Tallinn - mingil maaral. Aga kommid jah, vahemalt kindel et araproovitakse ja kohustuslik kompliment tehakse.

Keedupiima jätaksin Eestisse või võtaksin heal juhul kaasa enda tarbeks :-) Mina olen toonud korduvalt Itaaliasse Vana Tallinnat ning on väga hästi itaallastele peale läinud. Valge viina peale krimpsutatakse nina. Samuti musta leiva peale, aga sõltub kandist. Bolzano kandis on must leib parem kui Eestis näiteks. Tavaliselt on meesterahvad need, kes söendavad musta leiba proovida, naised aga vaid siis, kui peavad seda tegema viisakusest. Shokolaadikommid lähevad hästi peale, aga itaallased korrutavad pidevalt, et shokolaadi süüakse vaid talvel. Seepärast pole mõtet suveks vedada kaasa kilode kaupa komme, mille säilivusaeg ei ületa septembrit-oktoobrit. Sobivad hästi igasugused suveniirpakendites konjakid ja liköörid. Mina võtaksin veel kaasa ühe raamatu Eestimaa piltidega, mida vähem juttu, seda parem. Eriti hästi lähevad peale looduse pildid. Ja siis sõltub veel iga pere erihuvidest. Mõni näiteks kogub riikide lipukesi, mõni postkaarte, mõni postmarke, mõni münte. Tasub järele pärida.

Hmm, keedupiim... Seda nimetatkse eesti keeles kondenspiimaks või kontsentreeritud piimaks (vene keelest juurdus ka eesti keelde "kondenseeritud", mis tehnoloogilises mõttes ei ole korrektne). Keda huvitab kust kondenspiim on tulnud, siis: http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=62f78eff-6a69-41f0-85a6-5391144116dc

Vana Tallinn on kindla peale minek pea kogu maailma mastaabis...ja Vana Tallinn sgushjonkaga segi garanteerib veelgi parema maitseelamuse, pohmelli ja oksendamise...irw