Euroopa toitude horror kaart

Ilu, nagu öeldakse, on vaataja silmis. Sama asi kehtib ka maitsega sööja suus. Või vähemalt sellel Euroopa toitude horror-kaardil, kus Eestis ja Liivimaal peaks õudustoiduks olema verivorst ja ukrainlastel nii tavaline viinakõrvane salo või venelaste (ja eestlaste) hapukoorega heeringas.

Lisaksin siia tasakaaluks ka 60 maiuspala Aasia poolt.

Unusual Food of Asia - 60 Dishes That You Wouldn’t Want to Try

Ning veel ühe omast kogemusest Tais:

Goong Ten

Muidu salat nagu salat ikka - koriander, chili, kalakaste ja laimimahl... ainult et lisaks veel elusad ja ringisibavad krevetid :)

Ma poleks päris kindel, kas ma elusaid krevette ette võtaks. Aga huvitav teada igal juhul.

Sõin ühes Andaluusia külas pühapäeval küpsetatud pidu-tortillat (kartuliomlett ehk tortilla de patatas), kuhu oli tähtsa päeva puhul "sisse löödud" mõned värvulised koos nokaga peadega, kohati ka suled küljes- nämma...

Islandis on mädanenud hailiha kõrval delikatessiks ka keedetud lambapead koos lirtsuvate (nagu viinamarjad) silmadega.

Lamba silma sõin ühes Küprose mägitavernis. Serveeritigi osana poolikust lambapeast. Teised seltskonna liikmed mekutasid ajusid, silma ei tahtnud keegi, kuigi peremees veenis, et see on delikatess. Ampsasin ära. Polnud midagi erilist, mida meenutada. Elevandisõnnikut (selgus hiljem)  täis tõugud Namiibias olid hulga omapärasemad :) Eesti kulinaarne elamus-toidusoovitus sellest suvest on ka. Narva-Jõesuus restoranis "Franzia" pakutakse jõulurooga - ahjukartul ja hapukapsas, aga seal kõrval on kolmanda komponendina verivorsti asemel taldrikul soojad silmud. Väga maitsev.