Inimesed käivad vahest ikka maailma mööda rändamas ja tihti juhtub, et nii mõnestki kohapeal proovitud roast jääb kustumatu mälestus. Sel nädalal tõestasid mitu väljaannet, et ka aastal 2005 on ikka üsna mõttetu meie rahvusrestoranidest otsida autentset rahvuskööki. Äripäeva lisas Visioon on analüüsitud, mida meil pakutakse tom yum (kirjapilt mugandatud) supi pähe ja EPL-is maitsti Prantsuse ühepajatoitu (pot au feu’d).
Senise kogemuse põhjal tundub, et enam-vähem tasemel on vene köök. Kõik muud köögid on millegipärast vähem või rohkem ära ratsitud. Tihti pole maitsel väga vigagi, aga retseptoritesse jõuab oodatust täiesti erinev maitse või/ning kasutatakse mõne tuntud toidu valmistamiseks pagan-teab-mis komponente.
Siit küsimus: kas Eestis üldse on mõni rahvuslik söögikoht, kust leiab (peaaegu) autentse toiduvaliku?