Sai siis äsja tagasi tuldud töö/puhkereisilt Hiinast. Tahaks siinkohal jutustada ühe loo, kus siis järjekordselt üritati "lollide välismaalaste" rahakotti tühjendada. Jalutasime päikese loojangu ajal Taevase Rahu Väljakul. Seal liigub palju välismaalasi ja samuti kohalikke. Hakkas meiega juttu puhuma "tudengist" tütarlaps, kes soovis harjutada oma ingliskeele oskust. Näitas ka muuseas meile oma õpilaspiletit. Kuna me otsisime just lennukipileteid Pekingist edasi Shen Zheni siis oli ta väga abivalmis olema tõlgi eest reisibüroos. Kuna lennukipiletid tundusid meile kallid, siis tegime ettepaneku, et võiks kuskil mõne õlle juua. "Tudengist" tytarlaps aga hakkas rääkima, et kuskil siin kõrval tänavas on iidses hiina stiilis teemaja, mille nimi oli Capital Teahause. Kuna meil selle vastu midagi ei ole siis otsustasimegi minna teed jooma. Teemaja asetses mitmel erineval korrusel. Meie jaoks anti kohe spetsiaalne privaattuba, kus siis hiinlannast ettekandja serveeris meile pitsi(umbes 4cl)kaupa erinevaid teesid. Kuna ta kogu aeg vatras nende teede kohta hiina keeles(millest me loomulikult aru ei saanud) siis tõlkis "tudengineiu" meile kõik ilusti ära. Kokku sai vist 2 peale joodud oma 50 pitsi teed. Kuna mul hakkas juba teest "kõrini" saama siis tegime ettepaneku ohjad koomale tõmmata ja palusime arvet. ´Arve siis ka tuli aga oh üllatust: ühe pitsi hind oli 50 jüaani( 80.-eek) . Minu sõber(kes oli enne mind käinud Hiinas vähemalt 10 korda) teadis täpselt teemajade hindasi ja ütles konkreetselt, et meie seda hinda ei maksa. Ähvardasime kutsuda politsei. Meile esitatud arve oli kokku 1690,- jüaani(umbes 2600.-eek) Läbi sekelduste õnnestusgi meil kutsuda telefoni teel kohalik politsei, kes loomulikult ei osanud jälle ingliskeelt. Kohale tuli ka arvatav teemaja omanik, kes nägi väja nagu ninja filmidest vanamees. Ta oli kiilakas ja päris jubeda molliga. Vanamees karjus korra midagi hiina keeles, mille peale ettekandja jooksis minema. Peale pikka istumist ja hiina/inglise/eesti keeltes vatramist jõudsime "kohtuvälisele kokkuleppele" ja maksime 200 jüaani( umbes 300.-eek). Tagantjärele tundus kõik jube naljaks ja mul on väga kahju, et ma seda kõike videokaamera peale ei saanud.