trip-krainetrip-ukraine-dark
Pressiteade: SAS (Scandinavian Airlines System) kindlustab uue tegevuskavaga tulevikku

SAS keskendub oma põhitegevusalale – lendudele Põhja-Euroopast ja Põhja-Euroopasse, mis on meie kõige olulisemate kliendirühmade koduturg ja kus SASi turupositsioon on kõige tugevam. Kontsern müüb ära teatud üksused, mis põhitegevusalaga seotud ei ole. Paremate majandustulemuste arvel loodetakse tulevikus suurendada investeeringuid ja kiirendada arengut, teatas SAS.

Lennuliine opereerivad koduturul Scandinavian Airlines System Danmark, Norge, Sverige ja rahvusvaheliselt Blue 1, Widerøe, Air Baltic ja Estonian Air. Osalused teistes lennuettevõtjates – Spanair, BMI ja Air Greenland – müüakse maha.

Samuti on kavas hinnata teiste tegevusüksuste nagu SAS Ground Services (SGS), SAS Technical Services (STS) ja Spririt tulevast struktuuri ja rolli. Eesmärk on teha kindlaks, milliseid tegevusi peaks SAS ise ellu viima ja millised tuleks usaldada teiste ettevõtjate kätesse. Hindamine toimub sel sügisel koostöös asjaomaste töötajatega ja muude huvirühmadega.

SASi juhatus tegi otsuse uue tegevussuuna kohta 13. juunil. Läbirääkimisi ja arutelusid vastavate ametiühingutega alustatakse kohe. Juhatus usub, et kõnealused meetmed on võimalik ellu viia aastatel 2007–2009.