2016. aasta maailma parim lennufirma on Emirates
veigo
veigo
12. juuli 2016 13:37

Londoni lähedal toimuval Farnborough lennushow’l kuulutas lennutranspordi uuringutele spetsialiseerunud Skytrax välja 2016. aasta maailma parimate lennufirmade edetabeli. Nagu tavapärane, leiab parimate seast juba aastaid tipus püsinud lennufirmad. Jätkuvalt pakuvad parimat lennuelamust Lähis-Ida ja Aasia lennufirmad. 2016. aasta parima lennufirma tiitli võitis Emirates, Euroopa parim lennufirma on juba kuuendat aastat järjest Turkish Airlines. Teise Euroopa lennufirmana jõudis sel aastal esikümnesse tagasi Lufthansa. Emirates on esiviisikus muide ainuke lennufirma, kes ei kuulu Skytraxi 5-tärni lennufirmade hulka.

 

 

Põhja-Ameerika lennufirmade kvaliteediga kõrgete kohtade juurde endiselt asja pole. Sealne parim, Alaska Airi poolt ära ostetud Virgin America on 25. kohal, suurtest lennufirmadest parimana on Delta 35. kohal.

 

Maailma 20 parimat lennufirmat 2016. a. (sulgudes koht 2015. aastal):

  1. Emirates (5)

  2. Qatar Airways (1)

  3. Singapore Airlines (2)

  4. Cathay Pacific (3)

  5. ANA All Nippon Airways (7)

  6. Etihad Airways (6)

  7. Turkish Airlines (4)

  8. EVA Air (9)

  9. Qantas Airways (10)

  10. Lufthansa (12)

  11. Garuda Indonesia (8)

  12. Hainan Airlines (22)

  13. Thai Airways (19)

  14. Air France (15)

  15. Swiss International Air Lines (14)

  16. Asiana Airlines (11)

  17. Air New Zealand (17)

  18. Virgin Australia (16)

  19. Austrian (13)

  20. Bangkok Airways (23)

Euroopa parimad lennufirmad on Turkish Airlines, Lufthansa, Air France, Swiss ja Austrian ehk samad lennufirmad, kui aasta tagasigi, vaid veidi muutunud järjestuses. Väikese kvaliteedihüppe on teinud Finnair, kes üldarvestuses platseerub maailma 27. lennufirmaks ja Euroopas tõusnud 10. kohalt 8-le. SAS-i leiab üldarvestuses 62. kohalt.

 

Põhja-Euroopa parim lennufirma on Finnair. Järgnevad Norwegian, SAS, Icelandair ja airBaltic. Erinevalt eelmisest aastast Estonian Airi sel aastal mõistetavatel põhjustel parimate hulgas ei leia.

 

Odavlennufirmade tipp näeb välja täpselt samamoodi nagu aasta (ja ka 2 aastat) tagasi. Esiviisikusse kuuluvad AirAsia, Virgin America, Norwegian, easyJet ja Jetstar Airways.

 

Kolm parima turistiklassiga lennufirmat on Asiana Airlines, Qatar Airways ja Singapore Airlines. Äriklassi paremiku leiab Qatar Aiwaysi, Singapore Airlinesi ja Etihadi pardal. Parimat esimest klassi pakuvad Etihad, Cathay Pacific ja Air France.

 

Viimase 12 kuu jooksul on kõige suurema arenguhüppe teinud Thai Airways, Aer Lingus, Vietnam Airlines, Iberia ja Ryanair.

 

Täieliku nimekirja leiab aadressil worldairlineawards.com.

Kuidas muuta reisifotod unustamatuteks mälestusteks?
PrintMeEasy
Sisuturundus
Kuidas muuta reisifotod unustamatuteks mälestusteks?
Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa ravikindlustuskaart!?
If Kindlustus
Sisuturundus
Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa ravikindlustuskaart!?
Lennupakkumised
Foorum
Reisikaaslased