2019. aasta maailma parim lennufirma on Qatar Airways
veigo
veigo
18. juuni 2019 23:50

Briti lennutranspordi konsultatsioonifirma Skytrax kuulutas Pariisis toimuval lennushow’l välja selle aasta maailma parimate lennufirmade edetabeli. 2019. aasta parima lennufirma tiitli võitis taas Qatar Airways, järgnesid Singapore Airlines ja ANA All Nippon Airways. Esikolmiku seas üllatusi polnud, samad lennufirmad on esikolmiku kohti jaganud juba mitmeid aastaid. Qatar Airwaysile on see 5 parima lennufirma tiitel viimase 10 aasta jooksul. Eelnevalt on Qatar Airways parimaks tunnistatud aastatel 2011, 2012, 2015 ja 2017.

Nagu tavaks, on lennufirmade paremik koondunud Aasiasse. Ainsate mitte-Aasia lennufirmadena leiab esikümnest Qantase (8. koht) ja Lufthansa (9. koht)

Maailma parimate lennufirmade TOP20 aastal 2019, sulgudes on koht eelmisel aastal.

  1. Qatar Airways (2)
  2. Singapore Airlines (1)
  3. ANA All Nippon Airways (3)
  4. Cathay Pacific (6)
  5. Emirates (4)
  6. EVA Air (5)
  7. Hainan Airlines (8)
  8. Qantas Airways (11)
  9. Lufthansa (7)
  10. Thai Airways (10)
  11. Japan Airlines (13)
  12. Garuda Indonesia (9)
  13. Swiss International Air Lines (12)
  14. China Southern Airlines (14)
  15. Austrian Airlines (16)
  16. Air New Zealand (17)
  17. Bangkok Airways (21)
  18. KLM Royal Dutch Airlines (19)
  19. British Airways (31)
  20. AirAsia (28)

Parima turistiklassiga lennufirmad on Japan Airlines, Singapore Airlines, Qatar Airways, Thai Airways ja ANA All Nippon Airways. Premium economy on parim Virgin Atlanticu, Singapore Airlinesi ja Air New Zealandi pardal. Parimat äriklassi pakuvad Qatar Airways, ANA All Nippon Airways ja Singapore Airlines, parim esimene klass on Singapore Airlinesil, Lufthansal ja Air France’il.

Odavlennufirmadest on taaskord parim AirAsia. Euroopa odavlennufirmade arvestuses leiab 9. kohal airBalticu. Odavlennufirmade 10 parimat:

AirAsia EasyJet Norwegian Southwest Airlines AirAsia X Jetstar Airways WestJet IndiGo Ryanair Eurowings

Euroopa parimad lennufirmad on Lufthansa, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, KLM ja British Airways. Põhja-Euroopa regioonis on tipus Finnair, Norwegian ja SAS.

Kui lennufirmade 10 parima seas üllatusi ei leia, on huvitav vaadata, millised lennufirmad on teinud läbi suurima arengu. Esiviisik:

Philippine Airlines British Airways Malaysia Airlines Fiji Airways Royal Brunei Airlines

Kuigi Skytraxi lennufirmadele antud hinnanguid loetakse maailmas autoriteetseimaks, pole see vaba vastuoludest. Küsimusi tekitas juba Lufthansa avansina premeerimine 5* lennufirmaks tänu tulevikus saabuvale Boeing 777X uuele äriklassile, kuid hindamise alused muutusid veelgi küsitavamaks, kui Turkish Airlines alandati 3 tärni lennufirmaks ehk samale tasemele näiteks Ryanari ja Wizz Airiga. Turkish Airlines pakub Euroopa lendudel korralikke äriklassi istmeid, Lufthansa blokeerib turistiklassi istmereal keskmise istme. Turkish Airlines on Skytraxi audititest keeldunud.

Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa raviravikindlustuskaart!?
If Kindlustus
Sisuturundus
Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa raviravikindlustuskaart!?
Travel House loosikampaania -  võida 500€ reisiraha!
Travel House
Sisuturundus
Travel House loosikampaania - võida 500€ reisiraha!
Lennupakkumised
Foorum
Reisikaaslased