2021. aasta maailma parimad turismivideod said valitud
veigo
veigo
12. dets 2021 05:27

Turismiedendusvideod on üldiselt selline üllatustevaba žanr, kus sisu teab juba klippi vaatamata ette, ja vahet pole, mis kanti parasjagu promotakse. Kõigepealt sõidetakse drooniga üle selle ja teise vaatamisväärsuse, taustaks meeliülendav muusika. Siis ilmub kaadrisse õitsev tütarlaps, kes ei suuda kõike nähtavat kuidagi ära nautida. Taustaks sugestiivne tekst, et on ikka unikaalne paik küll. Kõik on sama lihtne, nagu täiskasvanutele suunatud ähkimisfilmides.

Jah, ja sellistele filmidele korraldatakse lausa konkursse. Selle aasta maailma parima turismifilmi konkursile esitati üle 3300 filmi rohkem kui 90 riigist kuues kategoorias: parim linn, regioon ja riik, turismiteenused, turismitooted ja sõltumatud reisivideod.

Nagu arvata, kõditab valdav enamik ideevabasid konkursifilme põhiliselt turismiametnike egosid, teistele on nende vaatamine täielik ajaraiskamine. Aga mõned filmid on päris huvitavad ning pole ime, et nad tulid üsna veenvalt omas kategoorias võitjaks. Kusjuures, ära tuleb märkida leedukad, kes tulid võitjaks lausa kahes kategoorias: parim linn (Vilnius) ja Leedu sihtriigina.

Järgnevalt on ära toodud mõned võidufilmid. Kindlasti tasub ära vaadata parim sõltumatu film, kus näeb reisimist kurtide inimeste kogemuse läbi.

Filme näeb veebilehel cifft.com.

https://vimeo.com/497664981 Top Cities: Vilnius: amazing wherever you think it is

https://vimeo.com/522264491 Top regions: Seek Different (Australia’s Northern Territory) (kõik stambid on esindatud).

https://vimeo.com/507051017 Top Countries: Lithuania: Discover Colours You Never Knew Existed

https://vimeo.com/529566777 Independent videos: Two Deaf Travellers

Kuidas muuta reisifotod unustamatuteks mälestusteks?
PrintMeEasy
Sisuturundus
Kuidas muuta reisifotod unustamatuteks mälestusteks?
Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa ravikindlustuskaart!?
If Kindlustus
Sisuturundus
Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa ravikindlustuskaart!?
Lennupakkumised
Foorum
Reisikaaslased