7351 tuba - maailma suurim hotell Malaisias
veigo
veigo
2. jaan 2021 07:32

First World Hotel Gentingi mägismaal Malaisias kannab Guinessi rekordite raamatu põhjal maailma suurima hotelli tiitlit. Kuala Lumpurist 50 km kaugusel asuvas kolmetärni hotellis on kokku 7351 tuba.

Maailma suurimaks hotelliks sai First World Hotel juba 2006. aastal, kuid siis oli see veidi väiksem – vaid 6118 tuba. 2014. aastal võttis aga tiitli üle Hotel Venetian Las Vegases. Malaisias ei kaotatud aega ja alustati juurdeehitusega. Juba 2015. aastal oli maailma suurima hotelli tiitel tänu lisandunud ruumidele taas Malaisias.

Paratamatult kerkib õhku küsimus, kuidas suudab nii suur hotell Malaisia džunglis ennast ära majandada. Tundub, et päris hästi suudab – enne kooronaviirust registreeris hotelli iga päev umbes 6000 külalist.

First World hotelli populaarsuse saladus peitub peamiselt kahes aspektis – tänu kõrgusele jahedamas asukohas ja ainsas Malaisias tegevusloa saanud kasiinos. Nii mõnigi külastaja valib selle hotelli just tänu kasiinole. Kompleksis on veel hulk poodlemisvõimalusi, teemapark, kohvikud, baarid, kino, golfiväljak ja tenniseplats. Põhimõtteliselt on tegemist Las Vegase Malaisia vastega.

Liigset luksust First World külastajatele ei paku. Nagu mainitud, on tegemist kolmetärni hotelliga, mille soodsaimast toast liiga palju oodata ei maksa. Booking.com-is leiab odavaima kahese hotelli kõikidel päevadel 23 euroga, internetis otsides saab toa kätte veelgi soodsamalt. Malaisia hotellide üldist hinnataset arvestades on see väga soodne. Kasutajate keskmine hinnang 6,9 peaks midagi ütlema.

Maailma suurima hotelli tiitel peaks aga peagi rändama Saudi Araabiasse Mekasse, kus on ehitamisel Abraj Kudai hotell, milles saab olema ligi 10 000 tuba. See hotell pidi plaanide järgi valmima juba 2017. aastal, kuid seda lükati edasi aastasse 2019 ja siis aastasse 2020, kuid valmis see ei saanudki.

Kuidas muuta reisifotod unustamatuteks mälestusteks?
PrintMeEasy
Sisuturundus
Kuidas muuta reisifotod unustamatuteks mälestusteks?
Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa ravikindlustuskaart!?
If Kindlustus
Sisuturundus
Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa ravikindlustuskaart!?
Lennupakkumised
Foorum
Reisikaaslased