Noored saavad taas minna Uus-Meremaale aastaks tööle või õppima

Uus-Meremaa

Noortele on taas avanemas võimalus minna Uus-Meremaale aastaks tööle või õppima. Kuna veebis on sel aastal info veidi piiratum, kui varem, siis varasema ja praeguse info põhjal järgmine ülevaade:

Mis on Uus-Meremaa Working Holiday Scheme?

Erinevalt tavalisest Uus-Meremaa turismiviisast, mis on mõeldud ainult reisimiseks kuni 3 kuu jooksul, võimaldab Working Holiday Scheme viisa 12 kuu jooksul Uus-Meremaal lisaks reisimisele ka töötada kõikidel töökohtadel, s.h. vabatahtlikuna või võtta ette õpingud/koolitused Uus-Meremaal. Seejuures eeldatakse, et saabuja peaeesmärgiks on siiski reisimine, mitte töötamine või õpingud. Töötada saab Uus-Meremaal 12 kuu vältel, õppida 6 kuu vältel.

Kes saavad taotlusi esindada?

Uus-Meremaa WHS taotlusi saavad esitada 18-30 aastased noored.

Kui palju taotlusi aktsepteeritakse?

Uus-Meremaa on piiranud Working Holiday Scheme läbi riiki õppima või tööle pääsevate Eesti kodanike arvu 100 inimesega.

Kunas taotlusvoor avaneb?

Taotlusvoor avaneb kell 10:00 28. märtsi hommikul (Eesti aja järgi kell 11 õhtul 27. märtsil).

Veel lühiinfot taotleja kohta:

  • Taotleja peab olema Eesti kodanik ja omama Eesti passi, mis on kehtiv vähemalt 3 kuud pärast planeeritavat lahkumist Uus-Meremaalt;
  • Olema vanuses 18 – 30 aastat;
  • Mitte reisima koos lastega;
  • Omama tagasilennu piletit või omama selleks piisavalt rahalisi vahendeid. Sisenemisel riiki võidakse seda kontrollida;
  • Omama rahalisi vahendeid vähemalt 4200 Uus-Meremaa dollari väärtuses (~2530 eurot), et katta enda elamiskulud Uus-Meremaal;
  • olema terve ilma kriminaalse taustata;
  • omama piisava kattega reisikindlustust terve Uus-Meremaal viibimise perioodi kohta;
  • mitte olema varem viibinud Uus-Meremaal WHS viisaga.

Täiendavad piirangud noortele, kelle WHS taotlus rahuldatakse, kehtivad mõned täiendavad piirangud:

  • WHS viisa omanik ei tohi vastu võtta püsivat töökohta, v.a juhul, kui taotletakse ja saadakse tavaline Uus-Meremaa tööviisa;
  • ühe tööandja juures tohib töötada maksimaalselt 3 kuud;
  • nagu mainitud, õpingud või koolitused võivad kokku kesta maksimaalselt 6 kuud.

Kui palju WHS viisa maksab?

Sel aastal on WHS viisa veidi kallim, kui eelmisel aastal, aga see on 245 NZD.

Ja loomulikult see kõige olulisem küsimus - kus WHS viisat taotleda saab?

Selleks on olemas veebileht Estonia Working Holiday Visa.
Seal on avanemisel kindlasti kirjas ka täpsemad tingimused.