Reisiidee – iseteenindusega tavern Itaalias
veigo
veigo
30. juuni 2015 14:16

Põhja-Itaalias Treviso provintsis Valdobbiadane linna lähedal Santo Stefanos asub Itaalia üks kõige huvitavamaid söögikohti – osteria (tavern) All'Oste che non c'é. Nagu koha itaalikeelne nimi tõlkes ütleb, on tegemist taverniga, kus võõrustajat pole kohal.

Kuulsas proseccopiirkonnas asuv võõrustajata tavern All'Oste che non c'é sündis mõnevõrra juhuslikult. Selle omanik Cesare De Stefani leidis nii mõnelgi korral tema vanasse majja maha jäetud teateid, et sel ajal, kui teda kohal polnud, oli mõni tema sõpradest klaasikese Cartizze prosecco (seda loetakse maailma parimaks proseccoks) nautimise lootuses läbi astunud, kuid pidanud tema puudumisel pettunult lahkuma. Et selliseid olukordi vältida, tekkis De Stefanil mõte panna kööki laud, 3 pudelit Cartizze proseccot, 6 klaasi ja silt "Väärtus 10 eurot, teeninda ennast ise ja head maitsmist!".

Tasapisi hakati De Stefani juures pudeleid lahti korkima ja lauale tekkisid lisaks itaaliakeelsetele kirjadele head soovid ka saksa, inglise, jaapani ja muudeski keeltes. Nii sündiski tavern All'Oste che non c'é, kus tänaseks on 4 lauda köögis ja 3 lauda õues. Külastajaid ootab külm presecco, kohalik juust ja sink koos maalilise vaatega ümbruskonnale.

All'Oste che non c'é tavernit pole väga kerge üles leida, sest sinna ei juhata ükski silt. Küll aga oskavad Santo Stefanos kõik sinna teed juhatada. Kuna maja asub veiniistanduste vahel, tuleb auto jätta umbes 100 meetrit eemale tee äärde. Proseccot saab nautida umbes kella 10 õhtul.

Kui kellelgi peaks tekkima soov külastada tavernit, mis on üles ehitatud külastajate aususele, peaks sellega kiirustama, sest maja omanik Cesare De Stefani on ähvardanud koha sulgeda. Sellel on kaks põhjust. Esiteks esitas Treviso kohalik maksuamet mehele 62 000 euro suuruse maksunõude, süüdistades De Stefanit ettevõtlusmaksudest kõrvalehiilimises. Selline maksusumma leiti Treviso analoogse taverni parameetrite järgi. Kuid... seda Treviso "analoogset" tavernit reaalsuses ei eksisteerigi.

Teiseks põhjuseks on aina rohkem külalisi, kes lahkuvad maksmata või jätavad naeruväärseid summasid. Näiteks selle aasta algul leidis De Stefani tühjaks söödud kapi ja kadunud pudelid, mida külalised pidasid 1 euro 21 sendi vääriliseks. Sellisest häbematusest solvununa otsustas mees koha sulgeda, kuid avas selle varsti siiski jälle. Ilma võõrustajata tavern on aja jooksul kogunud maailmas nii palju kuulsust, et nüüd valmistaks selle sulgemine pettumuse väga paljudele.

Taverni All'Oste che non c'é koduleht

Fotod: TheSelby.com, dueingiro.blogspot.com, kateoplis.tumblr.com

Selle analoog on olemas ka matkaradadel Rüdesheimi veiniistanduste vahel. Seal on väike veinielder kus pudelid korgitser ja klaasid - kes tervet pudelit kohapeal ära ei tarbi võtab endale kohustuse see poolikalt endaga kaasa võta. Omanikul tekis probleem sularaha vargustega seega otsustas, et tasud saab ainult pangaülekandega.

0
0

Huvitav info. Oskad ehk mõne lingi anda?

0
0

Info on ainult saksakeelne aga link järgmine:

http://www.gutsausschank-zur-linde.de/index.php/weinkeller

Huvi korral saadavad ka enda veine Eestisse ning sügiseti kutsuvad päevaks huvilisi viinamarju korjama.

0
0
Kuidas muuta reisifotod unustamatuteks mälestusteks?
PrintMeEasy
Sisuturundus
Kuidas muuta reisifotod unustamatuteks mälestusteks?
Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa ravikindlustuskaart!?
If Kindlustus
Sisuturundus
Reisikindlustus – milleks? Mul on Euroopa ravikindlustuskaart!?
Lennupakkumised
Foorum
Reisikaaslased