Tahan sel suvel 2008 minna USA'sse läbi programmi work&travel USA Kas keegi kavatseb minna?
Ja need kes juba olid, kas te käisite üksi või mõne tuttavaga? Meeldis v6i mitte? Mille töö saite jne
Käisin eelmine suvi San Diegos läbi StudentTouri ning jäin nende teenusega väga rahule. Käisime sõbrannaga koos ning töö leidsime kohapealt. Töötasime ööklubis ning restoranis, teenistus oli väga hea ning hiljem sai veel Mehhikos, Las Vegases ning Havail ringi reisitud. Töökoht on soovitav kas ise eelnevalt leida või võtta programm Free Roller. Eesti pakub seda ainsana vist StudentTour, see tähendab, et võid leida töökoha ise kohapeal olles. Nende lehel peaks sellest rohkem juttu olema www.studenttour.eu
Ilusat suve, kuna see saab olema parim suvi Sinu elus :)
Ei Julcha, niipalju kui mina asjast aru olen saanud, on selle programmitasu sees tervisekindlustus ja 24h abi, kui midagi peaks juhtuma. Oleneb, millise teenusepakkujaga lähed. StudentTourist peaks umbes 9000-ga selle saama. Eks ta üliõpilasele kallis on tiba, aga suvel teenib tagasi, loodetavasti. Ja kui ka ei teeni - kogemus on seda väärt, ma usun! :)
Mõtlen ka et äkki lähen, aga on siin keegi kes viitsib oma kogemustest rääkida? Studenttouri kodulehel on et põhimõtteliselt peaks kõik kulud nulli töötama ning raha peaks hunnikus üle jääma....Kas see ka päriselt nii on? Kuidas sealne elu on ? kallis/odav? ning kaua oleks normaalne olla jnejne Ise plaanin hawaiile või san franciscosse minna jun-sept
See oleneb paljudest asjadest. Esiteks palju sa töökohaotsimisega vaeva näed ning millise töökoha sa endale lõpuks valid. Teiseks palju sa töötad! Elu on nii ja naa. Oleneb kus elad, kust asju ostad jne. Kalleimaks asjaks võiks pidada korteriüüri mis on umbes 300-400$ kuus. Samas normaalse tööga kus tippi saab teenib selle raha 3 päevaga. Üldiselt pole olemas üheselt mõistetavat vastust palju pappi teenib.. kõik oleneb ikkagi sinu enda valikutest. TIP positsioonidel teenib üldjuhul ikka 100$ päevas ära. Niisama töökohal vähem natukene, kuid ikkagi normaalselt et nulli tulla.
Mina käisin läbi ICCP, üksinda. Alguses maksin vist 300$ või 400$, ei mäleta enam täpselt, pluss 1200 eeku viisatasu saatkonda (nüüd on nad seda tõstnud). Selle sees oli siis J1 viisapaberid, kindlustus 12 nädalaks (vajadusel saab seda tasuta pikendada, et kui viibid riigis kauem kui 12 nädalat) ning vastuvõtt New Yorgis (ICCP-st tuldi lennujaama vastu, hostelis magamine ja söök). Olin lastelaagris köögitööline (pmst tuli teha kõike -- koristada, nõusid pesta, salateid valmistada). Elasime onnides (pmst laudadest majakesed, kus on sees voodid, dušš, wc). Nädalas 1 päev vaba, ülejäänud tööl (töö oli kella 7-14,15 (oleneb kui kiiresti tegid) ja 17-19:30). Ainuke asi, et laagrist oli keeruline välja saada, sest see asus u 20 min lähemast linnast ja bussiliiklust seal loomulikult pole. Kui nt counseloriks saad, siis töö on ehk väheke pingevabam, kuid vastutus on suurem, sest oled otseselt laste eest vastutav ning osad võivad ikka suht keerulised sattuda (ei taha magama minna, panevad jooksu, lõiguvad end vms). Rahaga oli selline lugu, et esimesel suvel sain 1400$ 10 nädala eest, pluss lisaks see, kui oled rohkem kui 10 nädalat. Kuna elamine ja söök on tasuta, siis pmst vaja ei lähe (tegelikkuses aga tahad nagunii midagi osta, endale v teistele koju vms). Teisel suvel sain 1975$. Kui koju kohe pärast töö lõppu Eestisse tagasi tulla, siis saab oma lennuki pileti tasa ja jääb ülegi. Sest reisimine+elupaik+söök on ikka väga kulukas. Kokkuvõttes ma muidugi plussi ei jäänud, kuid kogemus iseenesest oli võrratu:)
nagu mulle ütles 1 tüdruk kes käis seal mingi 4 aastat tagasi see programm work and travel oli odavam umb 20 000, nüüd aga kõikide kuludega läheb juba 30 000eek. ja ta töötas 2 tööl ´- juveeli poes ning apteekis ja sai 60 000eek kokku. aga ka leidis aegu et reisida ja pidutseda
aga ma ei lähe sel suvel:((( üksi ei taha
Tere, mõtlesin kah suveks usasse minna, kuid üksi eriti ei tahaks. Äkki keegi, kes oskab hästi inglise keelt, oleks samuti huvitatud ameerikasse minemisest. Palun kirjutage mariaxxxy@hot.ee :)