"Oma söögi-või joogikoht?"

Tere,

Kas jagaks keegi muljeid n.ö. "oma kohast"? Ma mõtlen selle all söögi-või joogikohta, kohta mis pole muutunud, mis on selline, kuhu alati kindla peale minna. Koht, mis ei ole kvaliteedilt muutunud ja kus sa tunned töötajaid nimepidi. Ma ei mõtle siin muidugi ainult Tallinnat. Tahan kirjeldada oma kogemust: mõned aastad tagasi mööda Praha kõrvaltänavaid luusides, sattusin baari, kus vaikselt mängis Tšehhi muusika, baarman oli valges särgis ja mustas nahkvestis, tellides õlut tehti pastakaga märge õllealusele, nurgas mängisd vanemad mehed malet ning nende ümber seisid tõenäoliselt siis lapselapsed, kellega oli välja tuldud ning kes üksisilmi jälgisid iga malekäiku. Vahel kallas baarman endale klaasi õlut, jõi selle stoiliselt ära ning niipalju kui tšehhikeelsest vestlusest aru sain, tundis suuremat osa külalistest nimepidi. Nurgas küdes kamin. Kokku moodustas see sellise mõnusa õhkkonna, et minagi tundsin ennast püsikundena. Kahjuks Tallinnas pole sellist kohta leidnud, kui uus asutus avatakse, siis mingi aeg vajub rahvast vähemaks, siis väheneb toidukvaliteet jne. Eestis on minu jaoks selline stabiilne koht olnud ainult Võsu keskel asuv "Grillbaar", kus vist juba 25 aastat on grillkana samasuguse kvaliteediga, ning kohalikud käivad kasvõi tassi kohvigi joomas. Lähed suvel Võsule ja tead, et seal täituvad su ootused. Tallinas vist "Hell Hunt" võib midagi ligikaudset meenutada.

Tallinnas on selliseks kohaks kindlasti Tehnikaülikooli lähistel asuv "Pirosmani"- alati kindla peale minek , toidud on aastaid säilitanud sama hinna kvaliteedi suhte . Siiamaani pole alt läinud
Reisides on seni suurim söögielamus olnud Rhodosel kus sai rendiautoga ringi sõidetud . Keset saart sattusime küll nimega Profilia - seal oli ainult 1 tavern mille terrassile istusime puhkama - kui menüüd uurisime selgus , et seda pole - omanik ütles vaid : "trust me , i´m greek - i make you food(täpselt nii ütles) ja kattis laua oma äranägemisel - salatid , juustuga täidetud ahjus küpsetatud baklazhaan, miski ahjuroog jne. jne. Toit oli vapustav , vein mis keldrist toodi külm , vaade miljoni dollari oma ja kogu lugu maksis 6 eur inimene .

Kindla peale minekud:

Nice - Le Koudou (promenade des Anglais, kihe Hotel West End kõrval, nautige parti, lammast, mereande jne, st kõike)
Aix-en-Provence - Bastide du Cours (cours Mirabeau'l, korralik Provence köök)
St-Jean-Cap-Ferrat - Captain Cook (parimaid mereandide pakkujaid Rivieral)
Juan-les-Pins - La Festival de la Mer - (hotell Le Meridien'i kõrval, suurepärased mereannid)
Cannes - Auberge Provencale (rue Meynadier, ehtne Provence köök ja fiiling)
Bandol - La Mediterranean - Bandoli sadama ääres palmiallee all (selline tõeline Havanna fiiling) - hea köök, hea vein jne.
Saint-Tropez - La Tarte Tropezienne - mõnus urgas kõrvaltänavas, ehtne Provence fiiling (värvidemäng, tilu-lilu) ja väga hea köök

lisaks neile kümned külarestoranid Provence's, Languedoc's, Roussillon's, Liguurias, väga mõnusad on ka Bordeaux' veinikülade restoranid. Eriliselt mõnusad meenutused pärinevad Aigüines'st, Vinadio'st, Arma di Taggia'st, Jausiers'st (koduköök hotellis Le Sans Souci - super), Coudoux'st, Rians'st, St-Cyr-sur-Mer'st, Ramatuelle'st jne jne jne

Vahemere köögi austajana pole Tallinnas pidanud pettuma Bonaparte's, Monaco's, Ribe's, Dominic's.

Kes ei pelga kohalikku melu ja otsib elamust soovitan Hurghadas viibides põigata Sakklas kalaturule . Valite välja mõne meelepärase kala või vee eluka ja sealsamas turul on mees kes teie ostetud kraami teile 5 naela eest ära grillib . Turu nurgas on teemaja kus saab värskelt grillitud kraami näppe kasutades ära süüa . Ainult värske leib ostke enne tänavanurgalt kaasa . Kusjuures hinnad on turul väga soodsad . näiteks kilo hiidkrevette 50 EGP (versus starfishis küsitud 200 EGP või El Jokeri 160 EGP ) ja suuremat sorti kala 20 EGP
Sooviatan soojalt

Tallinnas restoran MEKK (www.mekk.ee) - teenindus mõnus ning toidud on alati maitsenud hästi nii kohalikele kui väliskülalistele.