Suur mure WH viisaga!!

Tere,

Sain Working Holiday Visa. Asjad muutusid, tahaks minna vaid lühiajaliselt 1 kuuks. Viisainfos kirjas "Please note: this Working Holiday Visa can only be used once. If you find your circumstances have changed after you are granted a Working
Holiday Visa and you want to postpone your working holiday but you still need to travel to Australia for a brief visit, you MUST apply for a Tourist visa or another temporary visa. This will cease your Working Holiday visa and you will be able to apply for another Working Holiday Visa at a later stage, if you still meet all the eligibility criteria."

Kas keegi oskab öelda, mis ma nüüd tegema pean? Kuidas ma taotlen uue, mis see maksab ja kuidas ma katkestan vana?

Tänan

Kas keegi tõesti ei oska aidata :) Ise mõtlen, et kuidas nad aru saavad, mis ajaks ma lähen (kui nt ostan 1 otsa pileti). Võibolla plaaningi minna aastaks ja siis 1 kuu möödudes tulen ära hoopiski.

Nii palju kui mina aru saan siis uue viisa tegemisel vana automaatselt peatub ja sa saad selle hiljem uuesti teha. Maksumusest ei tea ma midagi. Loe siinseid foorumeid seal vist oli kunagi sellest juttugi. Turismiviisa saad sellelt lehelt teha: http://www.immi.gov.au/e_visa/visitors-outside-tourist-visa-options.htm
Rohkem ma ei oska midagi ütelda.

Juhul, kui tuled vaid üheks kuuks ja plaanid siin selle kuu jooksul töötada, soovitan sul jätta kõik nii nagu on ja WH viisaga riiki siseneda. Sellisel juhul pead aga arvestama, et kuna WH viisaga riiki sisenemine aktiveerib selle, siis seda viisat sa teine kord enam taotleda ei saa.
Kui plaanid aga niisama Austraaliat uudistama tulla, oleks vast mõttekam taotleda Austraaliasse tulekuks turistiviisat (WH viisa tühistatakse automaatselt kui turistiviisa käes). Sellisel juhul kui kunagi soovid siia pikemaks ajaks tulla ja tööd teha ja oled alla 31, saad esimest Working Holiday viisat uuesti taotleda. Soovitan igaks juhuks saatkonnast üle küsida.

Aga kui töötada ei soovi, siis kas katkestamise puhul saab raha tagasi, ei tea? Millisesse saatkonda (või no mis aadressile) peaks pöörduma.

Ps - kui lähen ja töötan 6 kuud ja tulen tagasi, kas siis saab teist korda taodelda?

Tänan

Turistiviisa peaks tasuta olema. Kas sellelt saidilt ei leia vajalikku kontakti? http://www.immi.gov.au/contacts/index.htm Teise aasta viisa saad ainult siis, kui oled esimese aasta jooksul teinud 88 tööpäeva või 3 järjestikust kuud ühe tööandja juures http://www.immi.gov.au loetletud töid. Ja muidugi pead teise viisa taotlemise ajal olema alla 31.

Katkestamise puhul raha tagasi ei saa. Kui töötad siin 6 kuud, siis sellisel juhul tuleks 3 kuud või 88 päeva teha põllutööd, et oleks hiljem võimalik taotleda teise WH aasta viisat. Põllutööd ei pea tegema ühe tööandja juures. Juhul, kui sa aga turistiviisaga tuled, saad esimest WH viisat kunagi hiljem uuesti taotleda. Uuri www.immi.gov.au , seal on kirjas millisesse saatkonda pöörduma peaksid. Kui natuke inglise keelt valdad, tasuks süveneda. Muidu võib siin Austraalias raskeks minna.

Okei, aitäh.

Niiet WH viisaga saab 1 kuuks tulla küll, aga ainus miinuspool on see, et seda viisat siis enam ei saa jah.

Ja KUI tulengi 1 kuuks, aga näiteks 6 kuu pärast tahan ikka tulla pikemaks ajaks, siis saan seda veel teha (saab ju edasi, tagasi reisida selle viisaga) ning siis saab veel taodelda teiseks aastaks?

Tänud abi eest :)

www.immi.gov.au lehel on kirjas järgmine info:

"What does this visa let me do?
If you are granted this visa you can:

  1. enter Australia within 12 months of grant
  2. stay up to 12 months
  3. leave and re-enter Australia any number of times while the visa is valid
  4. work in Australia for up to 6 months with each employer
  5. study for up to 4 months.

If you hold a second Working Holiday visa, you may return to work for a further 6 months for an employer with whom you worked on your first Working Holiday visa."

Punkt 3 ütleb, et viisa kehtivuse ajal on õigus korduvalt Austraaliast välja sõita ja sinna tagasi minna. Oletame, et lähed jaanuaris sinna ja oled kohapeal 1 kuu, siis tuled tagasi Eestisse ja näiteks juulis otsustad uuesti Austraaliasse minna, siis võid seal olla kuni detsembri lõpuni. Ja kui juulist detsembrini teed farmitööd kokku 3 kuud, siis on tõesti võimalik viisat pikendada ka teiseks aastaks.

Palun ütle milleks on valida antud 2 variandi vahel, kui saaks nii 3 kuud kui ka 88 tööpäeva teha erinevate tööandjate juures. 3 kuud on palju lühem aeg, sest sisse loetakse ka vabad päevad ja kes loll valiks siis 88 tööpäeva? Meie inglise (et probleem ei oleks meie väheses inglise keeles) sõber helistas kahel korral (et saada erinevate teenindajate arvamust)AU valitsusse ja küsis täpselt mis neil vahet on. Öeldi, et 3 kuud tuleb teha järjest ühe tööandja juures või teed 88 tööpäeva erinevatel aegadel erinevates kohtades. Ka meie muutsime oma edasisõidu plaane, et need 3 kuud täis saada. Võid veel valitsusest järgi küsida, kui mind ei usu;)

Kai, mu kommentaar oli mõeldud Lexile, mitte sinule. Vabandan, kui end segaselt väljendasin aga pm ma kinnitasin oma kommentaaris sinu poolt öeldut (3 kuud või 88 päeva) ja lisasin omalt poolt veel natuke juurde ka:). Mul endal see kadalipp ka läbi tehtud.

Olen kuulnud juttu et tegleikult ei peagi sa tegema üldse mingit farmitööd et saada teise aasta viisat, seda ei vaadata selle järgi millega su tööandja tegeleb vaid seda vaadatakse lihtsalt tööandja postikoodi järgi. Et siis töötad võibolla ettekandjana ja tööandja postiindeks mahub teatud vahemikku siis võid ikkagi saada ka teise aasta viisa.

Teoreetiliselt peaksid nad seda ikka vaatama. Selgelt on öeldud, et tööandja peab tegelema farmindusega ja tööandja ABN'i järgi saavad nad selle ka kindlaks teha.

Kahtlen, et nad seal midagi väga uurivad. Lastega on ka võimlik saada viisa, ära lihtsalt märgi ülalpeetavaid lapsi!

Valetada on alati võimalik. Kõik aga ei taha riskida sellega, et just sinu viisataotlus satub kontrolli valvsa silma alla ja uuesti AU-sse tulek tehakse väga keeruliseks. Kuigi see võimalus on väike, siis see siiski eksisteerib.
To t6nu: Jah töökoht peab olema nimekirjas oleva postiindeksiga kohas, aga kindlasti ei lähe sinna alla iga amet. Aga see aasta muudeti ametite nimekirja ja enam ei pea töötama ainult farmides. Täpse nimekirja ametitest ja postikoodidest leiad siit: http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/specified-work.htm