Piltuudis: sellist tänavatoitu pakutakse Hiinas

See on mudakestas küpsetatud terve kana. Murra koorik lahti ja naudi!

Lamba-, veiseliha-, linnurupskite- ja kanavardad. Saadaval ka pardiliha vardad, mis on tehtud hoopis tofust. Rasvane, kuid maitsev.

Hiinas tuntakse neid linnurupskeid, tofut, vetikaid ja seeni kombineerivaid grillvardaid malatangi nime all. Vardad kastetakse vürtsika leeme sisse ja süüakse siis paberist ümbriste seest.

Hiinlased teevad jooke mitmesugustest asjadest - sobivad nii viinamarjad, želee, tsitrusviljadest tehtud moos kui kookosetükid.

Veel võimalusi jooke teha - siin sidruniga.

Soolas küpsetatud vutimunad. Hulk vutimune kaetakse soolaga, neid samaaegselt küpsetades.

Midagi magusat? Väikesed aurutatud pruuni riisi pakikesed datlite, ploomide ja rosinatega.

Aurutatud riisikoogid. Punane on oamaitseline, kollasel koogil on duriani maitse, roheline sisaldab Hiina raviürte.

Hiina lõunaosas armastatakse fermenteeritud tofut, mis on kuumas õlis küpsetatud nii, et tofu on väljast krõbe ja seest pehme. Süüakse chilli ja soja kastmega. Lõhn ei pruugi siiski parim olla.

Marineeritud seajalad. Need magus-soolased singitükid lõigatakse ostes väiksemaks, et oleks kohe mugav süüa.

Õlis praetud krõbedad krabid. Kaasa saab majoneesi ja lehtsalati.

Piltid on tehtud Kagu-Hiinas Qibao külas, mis on kuulus oma tänavatoidu poolest. Pildid on pärit siit.

Mu kogemus krabidega oli selline, et ei osanud sealt seest midagi süüa. Sees oli nagu ainult sisikond ja ei kutsunud sööma.

Need lambaliha vardad olid üli head, tervalt maitsestatud.

aga... aga meil on mulgipuder. ja kama, ja...