Hei kõigile reisisellidele! Olen väga tänulik, kui aitaksite koostada parimatest kohtadest rendiautoga reisi Cancunis jõulu ja aastavahetuseks.
Käisime perega selle aasta veebruaris kaks nädalat Yucatani poolsaarel. Võib-olla saate blogipostitusest mõned ideed, kuhu minna ja mida teha. Ise soovitan kindlasti Cozumeli saart (snorgeldamise tripp), cenotesid ja Bacalar'i linna. Playa del Carmeni õhtune melu oli ka muljetavaldav. Kui soovite natuke rohkem ringi sõita, siis kindlasti Calakmul!
Tulin üleeile Yucatanist. Nädal aega töötasin Cancunis ja selle ajaga sai selgeks, et kui just 100% rannapuhkaja ei ole, siis seal pole mõtet päevagi kauem olla. Järgmise nädala võtsin hästi vabalt ja ühtegi majutust ei bookinud ette. nii kujuneski minu seiklus järgmiselt:
Cancun- Playa del Carmen (1 öö) - Tulum (3 ööd) - Bacalar (1 öö) -Valladolid (3 ööd) - Holbox (ööbimiseta) - Cancuni lennujaam.
Kuna olin üksinda, siis on see ainuisikuliselt minu arvamus, kuhu ja kui kauaks on mõistlik minna.
Isla Mujeres - armas saareke, kuhu kindlasti tasub minna kasvõi mõneks tunnuks. Rentida golf car ja teha saarele ring peale. Soovi korral on põhjatipu rand beach clubiga, kuhu võib end ka pikemalt parkida (ise ei jäänud, aga väga ilus oli tõesti).
Isla Contoy - sinna pääseb ainult organiseeritud tuuriga, kuna see on looduskaitseala, mida kaitstakse ikka korralikult ja inimeste arv päevas on piiratud. Tõeline paradiisisaar.
Xcaret Park - tasub terve päev planeerida ja jääda ka õhtuseks show'ks. Teha ja näha on palju.
Akumal- Akumali põhjapoolses osas on laguun, kuhu lihtsalt peab snorgeldama minema. Seal on täpselt sellised kalad, nagu multifilmis :) ja Akumali rannas saab merikilpkonni koos juhendajaga vaatama minna (soovitan kindlasti, kui see kogemus puudub).
Cenote Yax-Muul - 4 cenotet ühes kohas, väga-väga hea.
Tulum- jättis veidi kahetise mulje. Ööbisin kesklinnas Kaab Boho hotellis ja kiidan seda taevani, aga see oli üks väheseid kohti, kus ranna ääres oleks ehk parem olnud ja 2 ööd oleks piisav olnud.
Bacalar - see tuli täiesti ühe kohaliku kommentaari tõttu ja aplodeerin oma otsusele. Imeline laguun (paadisõit või purjekaga) ja Cenote Azul Avatud cenote, üle 50m sügav) on külastamist väärt.
Valladolid- see linn meeldis mulle nii väga, et planeeritud 2-le ööle jäin ka kolmandaks. Väljasõidud Chichen Itzale (ikka tasub ära näha) ja Rio Lagartosesse. Viimases soovitan minna paadiga krokodille, flamingosid ja muid linde vaatama, ega seal muud teha polegi. Roosad järved soovitan ära unustada, turistilõks, millest sain aru enne raha väljakäimist.
Holbox - selle saare fenomenist mina igatahes aru ei saanud, kuigi mehhiklased seda vaimustunult soovitavad. Mudased tänavad, ilmetu sadam, väga kallid beach club'id ja rand ise ka üsna keskpärane teiste randadaega võrreldes.
Lisainfoks (minul sai see selgeks keerulisel moel :) ), maanteedel on üle 100 km lõikusid ühegi bensiinijaamata ja internetilevita. Samas suhelda külamehega ja osta kuuri alt 10L bensiini, mille ta voolikuga paaki imes, ole ka omamoodi seiklus.