Kokku jõudsin oma tempoga ära vaadata Tenerife, La Palma, La Gomera ja El Hierro. Lisaks ülivõimsa sambakarnevali - Carnaval de Santa Cruz de Tenerife 2026, millest on siin eraldi postitus https://trip.ee/foorum/uldfoorum/tenerife-sambakarnevali-pildid
Kuna soov oli sõltumatult mitmeid saari näha, looduses ööbida ja mitte tegeleda majutuste jm logistikaga, siis valisin oma lemmikformaadi - matkaauto.
Mõningase otsimise peale leidsin firma, kes lubas ka teistele saartele sõita. Wv Transporteri peale ehitaud vanis lahtitõmmatav voodi, täielik köögivarustus koos külmikuga ja matkapliidiga, kokkupandav laud ja toolid, wc pott, õuedušš, salongiaku koos päikesepaneeliga jne.
Praamide üleveoga talvel probleemi polnud. Kui mõte tuli, sõitsin lihtsalt sadamasse ja ostsin pileti ning kas mõne tunni pärast või järgmisel hommikul sõitsin üle. Kasutasin nii ARMAS kui ka FRED.OLSEN praame.
Ööbimiskohtadega probleeme polnud. Päris "rattad vees" kohti palju polnud, aga see-eest mõnusaid parklaid, kus teiste automatkajatega lobiseda (mitmetes olid ka hallvee ja wc tühjendamise kohad). Oli ka hulgaliselt randu, kus sai mõnusalt ujumist nautida. Saarte läänepoolsetel külgedel tihti suur laine ja kaljusem, aga oli ka seal piisavalt varjulisi ja ka redelite või sildade pealt vette mineku avalikke looduslikke või poollooduslikke ujumiskohti (basseinid e poolid). Paljudes randades wc-d ja duššid kl 07-22.
Ilm oli nagu keskmine Eesti suvi - päeval 19- 23(27), öösel 14-18 (2,5 km kõrgusel kaks ööd +6 kraadiga). Merevesi tundus 19-22 kraadi.
El Teide vulkaan 3718 m - Hispaania kõrgeim mägi ja Atlandi ookeani kõrgeim mägi kõrgusega 7500 m ookeani põhjast mõõdetuna. Kui huvi üles minna, siis 2 nädalat varem olid tõstukile saadavad ainult veel üksikud kellaajad. Gondeltõstuk tõstab 2,4 km pealt 3,6 peale. Sealt kraatri servale ainult 20 inimest päevas ja selleks tuleb luba taotleda vähemalt 1 kuu varem. Riietus valida sobilik, üleval oli minu reisi ajal kuni -15 kraadi tuulekülma.
Ma jätsin El Teide kirsiks reisi lõppu, aga tugeva tuule tõttu tõstukid mitu päeva seisid (üleval 30 m/sek).
Elamine odav.
Parkimistasu maksin ainult karnevalil ja sedagi 2 öö peale 5 eurot.
Kilomeetreid kogunes 1600, mis tegi 60 päevas (rendi tingimustes oli 100 km lisatasuta). Kütus oli odav, eriti Tenerifel, Ocean tanklas maksis diisel 0,97 € liiter, teistel saartel hind kuni 1,4, aga seal mul polnudki vaja tankida. Auto käsipesu sisuliselt tasuta - 1 € eest sain autole 4 ringi peale taha.
Poes toit samuti odavam kui meil.
Kanaaridest ei osanud midagi väga loota, aga selgus, et loodus on vapustav ja väga mitmekesine. Lisaks minu elu esimene suur sambakarneval.
Kuna El Teide otsa ei saanud ja 3 põhisaart veel nägemata, siis on ainult aja küsimus ...
Piltide all on ka pisut infot, samuti on pildid geotagitud st pildi all kaardikesele klikates näeb pildistamise asukohta.
Küsimuste korral vastan meelsasti.
(pildid on optimeeritud suurel ekraanil vaatamiseks, arvutis täisekraanile lülitamiseks on albumi algvaates slideshow klahv (kuvari pildike) parem-ülemise pildi kohal)
PILDID