Porto- mida ja kus süüa/juua?

Tere

Porto märksõnad on mereannid ning portvein. On ehk keegi hiljuti linna külastanud ja oskab soovitada erinevaid söögikohti, kus hinna ja kvaliteedi suhe oleks paigas.

Tänud ette!
Agne

Ei tea, mis hinnaklassi mõtled. Üks lemmikuid on see - http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189180-d2419164-Reviews-O_Buraco-Porto_Porto_District_Northern_Portugal.html
Kohalike hulgas väga populaarne ja nädalavahetusel on enne üheksat tavaliselt lauad täis. Hinnad Portugali keskmised. Turiste käib, aga kohalikke on alati mitu korda rohkem. Kui sealt veidi vanalinnapoole liikuda, siis hakkavad hinnad tõusma ja turistide arv restoranis kasvama.
Portos on viimastel aastatel kesklinnas mitmed vanad ja tuntud/kallid kohad kinni pandud ning rohkem turistidele orienteerituid ja seega keskmisest kehvema hinna ja kvaliteedi suhtega, aga muidu siiski normaalseid kohti avatud.
Linn on suur ja eks kohti ole palju. Selles olen käinud mitmeid aastaid ja tase pole minu jaoks langenud erinevalt mõnest veidi rohkem kesklinnas asuvast kohast.
Midagi head võiks leiduda ka ookeani ääres Foz do Douros, aga pole kunagi viitsinud õhtul sinna otsima minna.

Aitäh vastuse eest. Otsin pigem jah selliseid kohti mis on kohalike seas populaarsemad, turistikaid üritaks vältida.

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189180-d5482418-Reviews-Taberna_do_Barqueiro-Porto_Porto_District_Northern_Portugal.html
Väga äge käre tädi toimetab seal, menüüd pole, portsud on jõulised, hinnad soodsad ja paistis, et ka kohalikud käivad tädi juures söömas.
Peenem ja kallim (ilmselt ka mitte väga kohalikele), aga samas väga hea portvein valikuga ja maitsvate tapastega jäi meelde Wine Box- http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189180-d6782625-Reviews-The_Wine_Box_Vinhos_Tapas-Porto_Porto_District_Northern_Portugal.html
Üldiselt on nagu ikka- kui hoida eemale lamineeritud viies erinevas keeles oleva menüüga kohtadest, võib täitsa hästi näkata.

Soovitan võtta Portost takso ja palud sõidutada mõnda Matoshinhose (ookeani ääres) mereandide restorani. Küsi mõnda odavamapoolset ja taksojuhid kindlasti teavad. Vaagnatäie krevette saab kätte imehinnaga. Kala on samuti super. Vinho verde veel juurde ja oledki taevas.

Mereandide osas toetan Veigot - Matosinhos on see koht ning seal on kalasadama kõrval üks tänav, millel kõik erineva hinnatasemega kohad reas.

Üks viimaste aegade parimaid söögielamusi.

Oskad sa palun täpsustada seda tänavat?Käisime suvel otsimas, seda kohta ja ei leidnud üles.Sõitsime metrooga(sinine liin) alguses lõppeatusesse ja vaatasime ringi, siis paar peatust tagasipoole.Käisime rannas, küsisime...Lõpuks jalutasime mööda promenaadi linna poole ja sõitsime uuesti linna tagasi.Küsisime vastutulijatelt, aga ei miskit...

No portveini saab pea igalt poolt. Nii Porto kui ka Vila Nova de Gaia poolelt. Ranniku ääres. Kaubanduskeskustest, väikestest tänavapoodidest. On olemas ikka pea igal pool. Õigeks port'iks peavad nad ise Vila Nova de Gaia's tehtut (seda sa ilmselt tead isegi). Aga kui on tahtmist - proovi ka teisi samalaadseid. Ei ole pahad.
Söömisega on aga minu meelest nii, et maitsed, soovid ja vaated teenindusele on erinevad. Kas valged laudlinad või pilliroost kõrts rannas - kellele mis. 2013 võtsime kogemata ette sattunud kala, mida kutid rannas teiba otsas tulel küpsetasid. Sorts salatit käis sinna juurde ja oli väga mõnus. Hea kala oli. Pärast katsetasime samalaadset all Manta Rota kandis ja ei olnud hoopiski see.
Ma pakun, et kuna päeval nagunii ringi sebite mingi aja, siis vaadake mis silma jääb ja katsetage. See, mis mulle on zajebiss võib sulle olla täiesti vastvõetamatu.
Kui on tahtmist, tule hommikul varem üles ja mine oma tänavale kuhugi mõnusana tunduvasse kohvikusse, kus näed mõningaid vanemaid mehi istumas. Võta seda mida nemad. Tavaliselt päris kange pisike tass tökatina tunduvat süsimusta kohvi ja sinna kõrvale viil suhkrust nõretavat kooki. Mõni vanahärra võtab kohvi kõrvale ka õlle või klaasi veini. Ja naudi olustikku, kus kõik valjult üksteisega suhtlevad. Ka köögist inimesed ütlevad luugist sõna sekka. Meile tundus see lõbus.
Lagos'es tegime südame kõvaks ja võtsime proovida kohalikuna reklaamitavat burksi Nah Nah Bah. Ei olnud paha, aga ei üllatanud ka millegagi.
Ülikonnas pole portugalis restoranis käinud, aga valgete laudlinadega kohtades küll. Igasugu asju pakutakse. Prae juures tavaliselt toores muna lihatükile peale löödud. Minu proviisorist naine on mul alati keelanud seda süüa. Vahel ikka nagu poolkogemata ampsan ära. Siiani pole haigust saanud. Aga - sardiiniga ei eksi portugalis kunagi.
On ka mõned sellised kogemused, et käid ühes söögikohas ja lähed sinna samas heas lootuses järgmisel korral aasta või paari pärast tagasi. Ja asi lihtsalt ei ole enam see või on seal hoopis teise nimega koht.
Jutt läks pikale. Vabanda.
Arvan, et kõige põnevam on katsetada asju oma tagumiku peal. Isegi kui eksid, ei ole süüdlasi vaja kaugelt otsida. Sõbrad ja portugal on ikka ju !
Edu !

Ribera äärne on täis pordimaju, mis kõik teevad tuure koos maitsmisega. Tasub kindlasti ära teha, saab targemaks. Kuigi ma veine jagan üsna hästi, oli kasulik.

Me võtsime giidiga päevase veinituuri Douro orus. Giid-autojuht oli hariduselt ajaloolane, töötanud terve elu arhivaarina biograafiatega ning saime juba esimese tunniga täieliku ülevaate Portugali ajaloost (koos tausta ja viidetega mujal Euroopas samal ajal toimunuga) . Lisaks kõigele on maastik hingematvalt ilus ning külastasime ühte väikest ja sõltumatut tootjat.
Hind oli 110 EUR/inimene , kui pakub huvi, panen siia kontakti. Võimalik, et otse tellides ja sulas makstes saab ka odavamalt.
http://latours.pt/home.php Luis Aires