Student visa

Küsimus, nimelt siis nö student visa kohta. Kui ma hakkan taotlema student visat, siis olen eelnevalt endale ka leidnud sobiva kursuse jne, see mõistetav. Kuidas on aga lood sellega, kui hetkel minu valitav kursus on vaid näiteks 1-2 nädalat kestev? Kas see võib olla takistuseks, taotlemaks min 6 kuulist viisat? Kas koolitajad/koolid/kursused tahavad saada tasu 100% ulatuses ette või algselt piisab vaid mingist osamaksest ning nende poolsest autoriseerimisest??

Või on mõistlik tulla Austraaliasse algselt turisti viisaga, võtta kohapeal kursus ning siis anda hoopis sisse student visa taotlus, mis lubab 20h nädalas tööd teha??

Ette tänades,
Kaili

Minu mäletamistmööda 1-2 nädalat kestva kursuse jaoks üldse student viisat ei antagi. Sel juhul peaksid tulema tavalise turistiviisaga. Nii et kui student viisad tahad kindlasti, siis vali ikka kursus, mis kestab kauem kui 3 kuud. Kursuse kestust valides lähtu ikka sellest, kui kauaks sa tahad Austraaliasse jääda, sest student viisa kehtivusaeg on seotud kursuse kestvusega.

3 kuud õppimist on jah miinimumnõue tudengiviisa saamiseks. See, kas pead kogu õppemaksu alguses ära maksma või mitte, oleneb koolist. Keelekursuste puhul tuleb maksta kogu kursuse eest ette. Samas kolledzid aktsepteerivad kas esimese semestri või poolaasta ettemaksu ja viisa saad sel juhul kogu kursuse lõpuni (nt 2 aastat).
Isegi kõige odavamate variantide puhul tuleb vähemalt 1000audi semestri eest maksta pluss lisanduvad kulud viisale (viisalõiv 450audi, tervisekontroll, kohapealne tudengi tervisekindlustus).

näiteks,kui ma tahangi aastaks õppima minna, kuigi see aastane õppemaks on üle mõistuse. JA kui kool lubabki alguses poole aasta eest maksta ja see oleks ok viisa taotlemiseks, siis viisa antakse mulle ikka aastaks, nagu ma aru saan. A küsimus tekib, et aga elamisraha olemasolu on ju ka vaja ette näidata viisa taotlemisel. Et sul kontol ikka ilusti oma 120tuhhi istub(mis oli vist aastane elamisraha). Kas seda raha olemasolu ikka kontrollitakse?!? on kellelgi kogemusi?

Eesti on Austraalia viisade seisukohalt "assessment level 1", mis tähendab et igasugused nõuded on minimaalsed. Viisataotluses tuleb kinnitada, et sul on piisav summa Austraaliasse tulemiseks, samas ei ole kuulnud, et selle tõestamist kelleltki viimasel ajal küsitud oleks.

Kas selle viisal on ka mingit vanusepiirangut?

.Tere. Oskab keegi öelda, kas studentina minnes (vahetusõpilaseks magistris) on vaja teha täielik tervisekontroll Kartelli ärikeskuses? Loen igalt poolt et hiljuti oli mingi muudatus, et kui lähed vaid koleks kuuks, siis seda pole vaja. Minu reisi kestvus aga 5 kuud ja student viisaga, kas see tähendab , et tuleb teha 1500 kroonine arstlik läbivaatlus..raske on leida siit üldse õpilastena Austraalias käinuid:(

Remargi korras - ei ole Kartelli ärikeskus, vaid Karell'i erakliinik.

Kartell ideeliselt väga vale nimi ei tundugi :)

Aga küsijale vastuseks - mina käisin sel aastal täpselt niimoodi Austraalias, nagu sina lähed. Tervisetõendit on sul kohe kindlasti vaja ning seda saab ainult Karellist. Ära asjaga väga venita, nad peavad andmed edasi saatma ning kuna see kõik käib tavalise postiga, võtab see veidi rohkem aega.
Muidu soovin sulle ilusat vahetust ning kui Melbourne'i lähed, võta veidi soojemaid riideid ka kaasa, maikuus on juba üsna kõhe ning majadel soojustamisega väga priisatud ei ole :)
Ning kui sul veel mingeid küsimusi on, siis vastan hea meelega.

Kadri