Usas ümberistumine, ESTA ja vajalikud dokumendid?

Ma reisin läbi New Yorki, et minna México city'se. Oleksin seal paar nädalat ja läheksin edasi Guatemalasse.

ESTA on mul olemas aga kas sellest mul piisab, et Usast läbi saada, kuna reisin läbi Mehhiko?? 

Aitäh vastamast! 

Jah, piisab USA jaoks ESTAst täielikult.

Küsimus tekkis kuna ESTA tegemisel oli seal selline nõue :

ESTA sobib kellel on kehtiv tagasi- või edasisõidu pilet, edasisõidu sihtkohaks ei tohi olla Kanada, Mehhiko... 

Aga kuna mina suundun ikkagi edasi 2nädala pärast, ei peaks probleeme tekitama!?

Siis soovitan igaks juhuks järele uurida.

Ei ole ise sellist marsruuti lennanud, seepärast ei osanud sellele tähelepanu juhtida.
Suure tõenäosusega ei juhtu küll suurt midagi, aga kindlam oleks USA saatkonnast küsidaq ja vajadusel siiski viisa vormistada.

Mis peale Guatemalat saab? ESTA reeglite järgi peab sul olema mingi pilet, mis viib sind lõpuks USA, Kanada, Mehhiko ja kogu Kariibi mere piirkonnast välja.

Näiteks Guatemalast Euroopasse või Panamast Brasiiliasse jne.

Kui seda pole, siis võib tekkida probleem juba Euroopas lennukile saamisega, sest check-ini töötajad on selle reegliga tõenäoliselt hästi kursis.
Kui plaanis on pikem reis Ladina-Ameerikas koos kaugemas tulevikus tagasisõiduga, siis on variant leida mingi suvaline odav pilet kusagilt Mehhikost, Kolumbiast vms kuhugi mitte Kariibi mere riiki. Ja sellest peaks piisama.
Teine variant on teha USA viisa.

ESTA nõuab edasi-tagasi piletit. USA-st võib edasi lennata kolmandasse riiki Ameerika mandril, aga kokkuvõttes peavad siiski piletil olema lennud koju/Euroopaasse tagasi. 
Siis ei tule mingit probleemi.

Aitäh vastuste eest. Uurisin järgi ja tuleb välja, et Viisavabadusprogrammi tingimus on, et kui reisite ESTA alusel, siis on kohustuslik USA piiril ette näidata 90 päeva sisse jääv tagasisõidupilet mujale, kui USA naaberriigid Mehhiko, Kanada ja Kariibi mere saared.. Seega jutt käib siiski Kariibi mere saartest. Ja täitsa sobib Guatemala

Võin viibida Mehhikosse nt 2 nädalat ja siis pean edasi liikuma.. Võin viibida ka 30 päeva, peaasi et ei ole üle 90päeva... Selle pean ette näitama USA piiril