Viisaprobleem

Tere! Tahaksime minna perega (2last, 2 täiskasvanut) ca pooleks ajaks Austraaliasse tööle ja elama. Meil on seal ka sugulased. Kas oskab keegi nõu anda, millise viisa peame tegema ja kui ei ole haridust tõendavaid dokumente, kas siis on üldse viisa saamine võimalik?

working holiday viisaga peaks saama ühes kohas töödata pool aastat. selle viisa puhul ei nõuta mingeid haridust tõendavaid dokumente. ainult kopsupildi peab tegema. viisa ise on aastane.

Sest oleme vanemad kui 30..

ma olen enam vähem kursis viisadega, aga sellist min u teada ei ole, mis teile sobiks. Kui olete üle 30 siis saab turistiviisaga, aga sellega ei tohi töötada. Need viisad, mis töötada lubavad on alalised residendi viisad, aga seda ei ole mtet teha kui ajutiselt plaanite minna. Pealegi on nende jaoks vaja suur hulk pabereid korda ajada - töökogemus, haridus jne.

Aga mis juhtub siis kui läheme turisti viisaga ja taotleme seal olles tööluba ja tööviisat? Kas niiviisi tohib ei tea?

Ega teile ei ole tulnud pähe Austraalia saatkonda pöörduda?
Sealt saaksite vastused kõikidele oma küsimustele, miks te opereerite foorumis saadud "keegi kuskil rääkis ja siis olevat veel juhtunud nii" info põhjal?

kui lähete turistiviisaga, siis mis alusel te Austraalias tööviisat taotlema hakkate? Töötamine on lubatud Working Holiday viisaga (nõue alla 30a), õpilasviisaga osaliselt (kui abikaasa õpib, siis täisajaga), erinevad residendi viisad (skilled- independent, sponsored jne), mitteresidendi viisadest on veel ajutine (migreerumiseelne) viisa, mis on tegelikult enam-vähem sama, mis residendi viisa. Siis on erinevad programmid arstidele ja medõdedele ja lisaks äriviisa, kui soovite investeerida teatud summa Austraalia majandusse. Selleks ei ole vaja Austraaliasse tulla, et ükskõik millist olemasolevatest viisatüüpidest taotleda, seda saab teha ka Eestist. Enne peab olema selge, kas te vastate nendele viisatingimustele. Selleks soovitan vaadata www.immi.gov.au, seal on lahti seletatud, mis ja kuidas. Aga ma arvan, et kui soovite välismaal töökogemust omandad, siis soovitan minna mõnda EL riiki, kus ei ole vaja tööluba. Iseasi kui on plaan pikemaks jääda Aus.

et õpilasviisa omaniku elukaaslane ei tohi töötada täisajaga - 20 tunnine tööpiirang (nädalas) kehtib mõlemale. Välja arvatud kui tegemist on magistri- või doktoriõppega.
Kuigi teema algataja kirjutistest paistab, et tudengiviisa olekski ainuke reaalne variant. Turismiviisa saab kohapeal ümber muuta küll, aga tudengiviisa ootamine võib kesta kuni kaks kuud ja sel ajal töötada ei tohi.

seda ma jah ei mäletanudki enam, et ainult magistri- või doktoriõppes õppiva abikaasa limiteerimata ajaga töötada tohib. Mul just abikaasa selle alusel siin töötabki:) Aga teemaalgatajale, ma arvan, et tudengiviisa ei sobi, sest ta ütleb, et haridust tõendavaid dokumente ei ole ja ilma nendeta siin kooli sisse ei saa.

Saab küll ilma igasuguste dokumentideta kooli sisse. Oleneb lihtsalt koolist. Austraalias on lademes praktilise suunitlusega erakolledzeid, mille vastuvõtu aluseks on vaid kesktasemel inglise keel ja tasutud õppemaks. Viisa jaoks nendest piisab.

Küsimus on selles, et kuidas saaks sinna tööle minna, kui oled üle 30. Tundub, et ainuke võimalus on leida töökoht, kes siis nö. kutsub sind. Aga kuidas leida ise eestis olles töökoht AUSi...

R: Südames oleme migrandid
Laalalalalalaa
Tähtsam kui kodumaa
On peotäis Soome raha

Ei ole nii..Auss pole mingi eriline rahateenimise koht küll see kommentaar siia ei sobi

Vabandan, on tõesti selline viisatüüp ka olemas nagu ajutine (4 a) tööviisa, mille saab kui tööandja sponsoreerib (Skilled Business Long Stay - subclass 457) ja ilmselt oleks seda lihtsam taotleda Austraaliast, sest vaevalt keegi hakkab kutsuma, kui pole inimest näinudki. Siin on küll töötajatest puudus, aga kogemused näitavad, et tööandjad on suhteliselt ettevaatlikud värbama inimesi, kellel pole Aus. töökogemust. Lisaks seal hunnik kohustusi ka tööandjale, aga kui teil on sugulased seal, ehk nad aitavad? Austraalia pole küll tõesti eriline rahateenimise riik, aga sellegipoolest on siin mõnus olla, eriti kui oled koos perega.

Aga kuidas saavad sugulased aidata meil saada tööviisat? Sest ega me ei taha seal elada sugulaste kulul. Elamispinna saame küll nende käest aga teenida tahame ise. Tööviisat ei saa aga muidu kui on olemas sealne tööandja ma saan aru..

aitavad, ses mõttes, et leida tööandja, kes oleks valmis teid kutsuma ja endale sellega teatud kohustusi võtma. Distantsilt on tööandjat raske leida...

Kusjuures mitte igasugune tööandja ei saa kutsuda välismaalasi tööle. Seal on terve rida nõudmisi - peab olema pikka aega tegutsenud Austraalia firma, vähemalt 10 töötajat ja puhas kontrollitav paberimajandus jne. Ja protsess kuuldavasti võtab suhteliselt pikka aega, nii kohapeal kui Eestist tehes.

Ma pakun et ikkagi ainus reaalne variant üle 30-sena ilma suuremate pingutusteta suhteliselt lühikeseks ajaks Austraaliasse minna, on tudengiviisa. Vanus ei ole oluline, siin õpib ka 40-50 aastasi. Ja vaid üks teist peaks nö tudeng olema, kogu pere saaks ühe viisa peale panna. Odavaimad koolivariandid on u 1000 dollarit semestrilt (3 kuud). Ja see pole selline kooliskäimine, et iga päev peab kohal olema. Paljud kolledzid on nö õhtused ja kui pärast diplomi saamine ei huvita, siis ei pea kuigi palju vaeva nägema. Aga ametlik tööpiirang sel puhul on 20 tundi nädalas.
Kui see teema täpsemalt huvitab, võid kirjutada hellemai@gmail.com