Kas te Danakili ei jõudnudki, see väärib igal juhul nägemist!? Ja pole ka Lalibelast kaugel- 2 päeva autoga ja seal vahel 1 hotelliöö.
Kolasite omapäi?

0
0

ei jõudnud jah, sest 2 päeva autoga läbi isehakanud teemaksuküsijate tundus veidi pikk ja aega ka ei jätkunud, kuid järgmine kord, kui see peaks selles elus juhtuma..... Kolasime jah omapäi, kuid kohapeal võtsime giide

0
0

Tere

Erkki_74 - paraku mul Sinu dropboxi link ei avane.
Mul on plaan minna 2027 Etioopiaase, siht on külastada Omo Valley suguharusid, aga ma reisin üksinda. Olen võtnud Etioopia kohalikelt reisifirmadelt 2 pakkumist. Kas on kogemusi, kui usalduväärsed ja turvalised need kohalikud reisikorraldajad on? Olen kesmisest heledama peanupuga naisterahvas ja Aafrika riikides reisimine on olnud paras väljakutse, aga seni olen hakkama saanud:) Minu talvise puhkuse juurde on alati kuulunud ka väike lõõgastumine kuskil ookeani ääres, aga Etioopias seda teha ei saa. Arvan, et sobiks ka basseiniga hotell mõnes looduskaunis kohas. Kas keegi oskab soovitada?

0
0

Etioopias pole juuksevärvil väga suurt tähtsust, sest lapsed tüütavad ja loobivad kividega absoluutselt kõiki omal käel reisivaid välismaalasi, karjudes "faranji, faranji, faranji". Mitte kõik ja mitte kõikjal, aga piisavalt tihti, et see muutuks erakordselt tüütuks.

Kohalikud reisifirmad on suht toimivad ja Omo orgu nagu muudmoodi vast polegi mõtet. Tegin Omo tripi autoga, kus oli neli inimest ja jäin rahule.

Looduskaunite kohtadega Etioopias väga kiidelda pole. Kunagi sai mõnuletud Bishoftus ühes hotellis, kust avanes supervaade Bishoftu järvele (kraatrijärvi on seal rohkemgi). Aga tänaseks läheb Bishoftu juurest mööda kiirtee ja järve äärde on kerkinud vähe kallima otsa hotellid. Äkki sealt midagi sobib.

Bishoftu eeliseks on see, et see on Addisele piisavalt lähedal.

1
0

Mul vist Veigost veidi teine mälestus, et meeletult palju tüütamist ei olnud. Bishoftus sai isegi ööbitud Bishoftu Guda järve ääres (1h Addis Abebasse), kus on ühed onnikestega majutus "The Viewpoint Lodge Resort" ja kuna omanik on linnuvaatleja siis teeb samuti tuure lähikonda ning on ta oma majutusasutuse teinud võimalikult atraktiivseks lindudele erinevate lillede, puude, põõsaste ja taimedega (kilpkonnad vudivad hoovis samuti ringi) võrreldes teiste majutusasutustega, kus vaid silutud muruplatsid ja mõned puud. Hea koht kus sai linnuvaatlust teha hommikusöögilauast minemata. Kuigi neil basseini ei olnud, siis sai käidud lähedal asuva hotelli omas.

2
0

See tüütute laste probleem oli varem jah rohkem teemaks. Kui ma teist korda Etioopias käisin, siis oli seda palju vähem märgata. Aga sitad mälestused ju kestavad :)

2
0

Me reisime Etioopias omal käel bussi(de) ja lennuki(te)ga. Olen blond, kuid see ei paistnud kedagi huvitavat. Käisin 2019.a jõulude-aastavahetuse paiku, kuid toona ei täheldanud üldse mingit tüütamist. Me käisime Addises, Lake Tana ääres, Gondoris, Lalibelas, Tigray kaljukirutes, Axumis, Mekeles ning Danakilis. Danakil oli imeline. Ostsime tuuri Mekele reisikorraldajalt. Kõik sujus kenasti. Väga omamoodi piirkond.

Looduse poolest tahaksin mingi hetk ette võtta Bale mägesid - leidsin seal mõned ilusad majutused (ecolodge), mis silma jäid. Ja muidugi ka Simian mägedes.

1
0

Aitäh soovituste eest! :)

0
0

@nösper
Mina käisin Etioopias 2017 ja 2025. Esimesel korral olin koos 3 sõbraga. Olime 30p, pool ajast lõunas ja teine pool põhjapool ning Simieni mägedes. Ega seal peaaegu ei saagi omapea ringi kolada, vahemaad on suured ja mugavat ühisk. transat peaaegu polevat.

Lõunapoolse reisi orgunnis Ashenafi Demoz, elab Addises, on rohkemgi vist eestlastele reise orgunninud ja omab sõpru üle kogu Etioopia.
Jäime väga rahule- saime korraliku väikebussi, väga hea ing. keele ja turiste huvitavate teadmistega, hea huumorimeelega autojuhi Elias'e, kes rääkis erinevaid kohalikke keeli, keda sihtkohtades teadsid paljud ja ka tema teadis paljusid ning viis meid kohalikele koju. Oli huvitav, põnev ja oma hinda vääriv reis. Palju maksis, ei mäleta.

Põhjapoolse ringreisi orgunnis Mekeles asuv reisifirma ETT - https://ethiotravelandtours.com
Ka see oli väga hästi orgunnitud ja turvaline, pidades silmas Eritrea naabrust. Eritrea'd muuseas nimetatakse ka Aahvrika Põhja- Koreaks!
Erta Ale vulkaanil ei pruugi enam olla mäsleva ja voolava vedela laava järve kraatris näha. Käisin seal uuesti 2025, kuid mõlemas kraatris oli kork ees, kuid põhjapoolne siiski vähemalt suitses. Kas laavajärv(ed) on kraatris või ei, sõltub puhtalt maaalustest jõududest ja nendest on põnevaid fakte 2025 pildigaleriis.
Danakili alang on samuti suur ja võimas tempel mälus igaveseks
Minu isiklik arvamus on, et põhjas on palju- palju ägedam.

Rohkem infot, visuaali ja emotsioone leiad mu 2017 reisi pildigaleriist. Kui vajutad pildi üleval paremas nurgas pisikese "i" peale, saad teada, mis mul pildi kohta öelda on-

https://goo.gl/photos/3J1et18VUY7QFLak8
2025 aasta reisipildid on siin https://photos.app.goo.gl/K2hMTCmzRiAKch5w5

2
0

Lisan veel eelnevale, et üksi reisides pole vaja muretseda, et pead seal ükskõik, kas põhja või lõunasse terve auto kinni maksma. Ei pea, kuid võid, kui tahad.

ETT-s meie täitsime ära 1 auto, kuid ETT komplekteeris ka võõraid turiste autodesse kokku, samuti teised reisifirmad, sest Danakilis ja Erta Ale vulkaani juurde sõitsime autokaravanina, vist mingi 10kond jeepi, paljude seni omavahel võõraste inimestega. 1 jeep oli täis automaatidega sõdureid, sest Eritrea poolelt on aega ajalt tuldud pantvange võtma.
Samuti pannakse lõunasse minnes gruppe kokku vajadusel ja sobivusel individuaalreisijaist.

3
0
Lennupakkumised
Reisikaaslased