September 2023

Suuremad Kreeka saared on nüüd läbi puhatud, Järgmine teema on Hispaania või Portugal septembris 2023. 11 oktoober pidi Novatours avama oma pakkumised, Mul teema Madeira, Mallorca, Teneriffe, Malaga. Ja ütlen ausalt, ei oska valida. Malaga miinus, et pole ekskursioone, aga pluss, et Gibraltar ainult 120 km. Mis Te võtaksite --- ei ole autoga

0
0

Kreeka saared on kindlasti olnud toredad, ka endal populaarsemad "tehtud". Aga ka Hispaanias-Portugalis ju omajagu vaatamist. Mitte üheski Sinu eelmainitud piirkonnas pole ise pettunud, aga kui valid nende 4 koha vahel selle "miinusega" Hispaania mandril asuva Malaga, siis seal ju tegelikult veel kôige vabamad vôimalused, Andaluusias ägedaid linnu ja külasid jätkub ja vôid ju peale Gibraltari vôi Portugali ka kuhu iganes sôita, kasvôi Eestisse, 4200+ km ;-))

Septembris on ka mujal väga soe, seetôttu mina isiklikult jätaks nende valikute osas Kanaarid ja Teneriffe môneks teiseks korraks st. talvisemaks kuuks.

Kas kindel soov on broneerida Novatoursi vms. korraldatud paketireis? Vôi proovid siiski need "ekskursioonid" ise korraldada?

Olles sel aastal juba seni rekordilised 4 korda (jaanuar, juuni, august, september) Malaga lennujaamast autot rentinud, pean igaks juhuks siiski üle küsima, kas "ei ole autoga" tähendab, et ei ise ega keegi muu kohe kindlasti 100% ei saa vôi ei taha autorendiga tegeleda? Auto annaks palju vabadust... Aga kuidas oleks ühistransport, bussi-rongiga liikumine?

0
0

Juhtumisi olen kõigis neis neljas kohas käinud.

Kui minu teha oleks, siis jätaksin välja Mallorca. Olen sellest ka varem kirjutanud, aga minu jaoks oli tegu hiiglasliku turismikombinaadiga kus kohapealset ja omalaadset atmosfääri nappis. Loodus oli küll üsna kena, aga Kreeka saartelt tulles ning näiteks Horvaatiat ja mõnda teistki Vahemere äärset piirkonda varem külastanule see vau efekti siiski ei paku. Kultuuri- ja ajaloomälestisi ka just ülemäära palju pole. Lisaks nagu mainisin siis suured (paketi) turistide massid. Mäletan siiani ühe paljureisinud sakslase imestust kui ta lennukit oodates ning reklaambukette lugedes avastas, et Palma lennuvälja läbib aastas rohkem reisijaid kui Münchenit... Saare turismipiirkonnad jagunenud vastavalt ka saksa, inglise nö sektsioonideks ehk olenevalt sellest kuhu satud, oled tunnistajaks sealsetes stiilides toimuvatele pidudele. Samas väiksemates kohtades kus paketituriste vähem on eluolu siiski natuke teine.

Aga see muidugi vaid minu arvamus ja mälestused.

Seega teeksin valiku ülejäänud kolme vahel. Ja see üsna raske , sest kõigist neist kolmest on vähemalt minul ainult head mäletused. Aga reisiaega arvestades (september) kalduksin ehk Malaga/Costa del Soli poole. Seal ka enim vaadata. Aga sealse piirkonna paremaks avastamiseks vaja muidugi autot. Siis saaks käia nii Mijases, Rondas, Granadas, Gibraltaril ja/või lausa Cordobas ning Sevillas. Kui ka nautida kohalikke väikekülasid, loodust (mägesid) jms. - mäletan et kohati nägid sealsed maastikud välja kui ameerika vesternites (mõned itaalia nn spagetivesternid seal vist ka filmitud) jne. Tõsi, kohapealsed reisibürood pakuvad samas ka ühepäevaseid bussiekskursioone, need olid muide ka märksa parema hinnaga kui siinsete reisikorraldajate omad.

Aga ka Tenerife ja eriti Madeira väga head valikud. Autota neist muidugi ennekõike Madeira kus saab iseseisvalt matkamist ning loodusturismi harrastada. Ma ise läheks sinna pigem küll veidi teisel ajal - novembri algul või siis kevadel (märtsis- aprillis).

0
0

Tere Pets! Meie oma Tenerife kohta oskame nii palju öelda, et siin on pisikesele saarele kokku pressitud lihtsalt niiiii palju tegevusi ja vaatamisväärsuseid! Tuled näiteks nädalaks, aga siis avastad, et oleks ikka pidanud ikka vähemalt kaks nädalat puhkuseks võtma! Ja ekskursioone on meil ka kuhjaga, eestikeelseid!!!

0
0

Malaga kogemust on paar korda, väga lahe.

Esimesel korral lääne poolel elasime Torremolinoses ning Malaga, Benamaldena, Marbella ja muidugi ka Gibraltar. Ära käisime ka Caminito del Rey matkarajal, kuhu meie läksime küll autoga, aga saab edukalt ka rongiga. Superelamus, aga kindlasti tasuks ette broneerida. Meie olime hommikuses tavajärjekorras ja isegi 01.11 oli see veel üsna korralik ajakulu.

Teisel korral resideerusime ida poolel Torrox Costa rannikulinnas ning külastatud sai lisaks Malagale Torre del Mar linna, Nerjat (brittide tõttu kuuleb inglise keelt rohkem :D), Competat, Frigilianat ning reisi tipphetkeks Trevelez ning Mulhaceni (3479m) tippu matkamine. Supervärk.

Andaluusia pluss on üsna stabiilne väga hea kliima. Oktoobri lõpp ja novembri algus olid lühikeste pükste ja T-särgi ilmad ning merevesi ca 20 kraadi, maikuisest kevadest ei hakka rääkimagi.

0
0
Lennupakkumised
Reisikaaslased