Tere-tere,
Mõte minna Splitti 5 päevaks juunis 2025. Plaan rentida auto, et saaks rohkem näha ja teha.
Kus kandis soovitaksite ööbida, et vältida Spliti linna masse ning, et oleks ka mõnus ligipääs autoga mujale?
Ning mida võiks üldse näha/teha?
Ette tänades!
Erik
On ikka massid aga kuni kuskil juuni keskpaik neid pole ja alates september uuesti massid kaovad
Kui tahad hommikul enne väljasõite korralikult süüa, siisll vali Hotel Bellevue Trogir. Pole küll ranna ääres, kuid see eest kaks sammu ja Trogiri vanalinnas. Hotellil on ka tasuta parkla. Kiiresti pääsed Split`i, Krk rahvusparki. Super Ujumise koht on Ciovo saarel-Capacabana rand- 3 min. autoga. Splitis leiad kah alati vanalinna sadamapoolses osas. Ära unusta parkimispilet automaadist võtta.
Teine võimalus on Omiš- Apartmani Anna. Hea ja rahulik koht. Majutus lausa super. Odav ja hommikusöögita, kuid privaatsus ja luksus on tagatud. Majutus läheb Bookingus lahti a`jaanuar-veebruar . Parim ja mugavam ujumisrand Brzet. Veidi sõitu Makarska suunas.
tutkano, tänud vastuse eest! Jäi ka endale silma Trogir/Ciovo kant. Kumba ööbimiskoha valikul eelistada, Trogir või Ciovot? Või pole väga vahet?
Ciovo saarel, ranna lähedal, sa vaevalt leiad toitlustusega majutust. Seal põhiliselt apartment-majutused ilma toitlustuseta ja hinna-kval. suhe ei ole sinu kasuks. Seal on küll mitmeid minimarketeid ja toitu saab ise osta, kuid valmistamine võtab jälle aega kvaliteetpuhkusest. Sul on rendiauto ja ilmselt tahad teha väljasõite, st. korralik maitsev hommikusöök on tähtis. Olen peatunud Ciovo saarel vaid Villa Queen`is. Suurepärane majutus ja mõistliku hinnaga. Perenaine teeb ka kerget hommikusööki, vajadusel, kuid pole suurem asi. Seal parkimine tasuta ja Capacabana randa mõni minut jalutamist.
Kaks korda olen peatunud Bellevue hotellis, Trogiris. Jäin väga rahule. Sealt hotellist on randa 3min autosõitu. Parkimine seal rannas tasuline 2.50 tund. Rand on super- selline väike lahesopp tuulte ja lainete eest kaitstud, ning juunis on seal vesi alati soojem, kui mujal. Rannas on pesemiseks avatud duššid ja palju häid söögikohti.
Kui sõidad KrKa rahvusparki, siis üles Lazovaci, mitte Skardin
i . Lazovacis on tasuta parkla. Bussiga alla kanjonisse sõit on elamus omaette. Ostad kassast bussipileti-20.- edasi-tagasi, per. nägu.
Mina valiksin vaid Trogir`i majutuseks-just sellepärast, et õhtufiiling on alati tagatud. Promenaadil saab ka elava muusika saatel tantsu teha. Eks sa teed ikka otsuse ise, mis paremini peale läheb...
kui soovid mingit soovitust väljasõitude osas, siis küsi julgesti. Olen peatunud ka Makarskas, Tucepis, Baska-Vodas. Arvan, et oskan soovitusi anda. Kui soovid visuaalselt paika vaadata, siis löö YouTube paik sisse ja vaata.
Edu uurimisel.