Veel 3 kuud USA-s

Tere, olukord selline, et olen viisavaba programmiga hetkel USA-s, aeg hakkab täis saama, lend tagasi 19. mai (kokku siin 2 kuud) kuid tahaksin siin olla veel 3 kuud. Mis võimalused mul oleks? Kas saab korraks Kanadasse välja sõites uue loa 3. kuuks USA-sse jääda? Või saab taotleda äkki tavalist viisat siin olles? Mis variandid veel oleks?

Suured tänud ette teadjatele :)

Canadasse soitmise koha pealt ma ei oska kaasa raakida...kuigi kipun arvama, et uuesti USA-sse sisse soita, peab mingi aeg ara olema. Kuigi jah, ei tea. Minu kogemus on maalolekuaja pikendamise osas. Seda saab teha kyll, aga sa pead HASTI ara pohjendama, miks sul seda vaja on. Avalduse koos tsekiga(see tasu suurus on USCIS-e lehel kirjas, peast ei maleta ka, mingi paar kolmsada $ voibolla oli) pead sisse saatma USCIS-e aadressile, mis sinu piirkonnas lahim...selle leiad nende kodulehelt. Osa forme saab ka otse kodulehelt saata, ei tea, kas seda konkreetset sai. Samuti kui tahad seda teed minna, siis kiirusta vaga, sest arvesta posti liikumise kiirusega ja sellega, et avaldus peab sees olema tegelikult mingi 60 paeva ENNE maaloleku aja loppemist(tapselt peast ei maleta enam). Noh natuke aega siia sinna nad ei hakka norima, aga paris kindlasti ei saa sa enam midagi teha, kui oled aja yletanud. Nii, et tegutse kiirelt. Muidu jah saadad paberid ara ja kuni vastuse saabumiseni oled justkui legaalselt edasi, kuni tuleb sealt kiri, kas ja kui palju on sulle aega juurde antud.

Kahjuks lugesin sealt sellise info välja:
"You may not apply to extend your stay if you were admitted to the United States in the following visa categories:
•(VWP) - Visa Waiver Program"

Kas on veel teisi võimalusi?

Et riiki uuesti siseneda, peaksid USA'st eemal olema 3 kuud, väike kõrvalepõige teise riiki ei aita.

Teine võimalus on järgmine kord lihtsalt viisa taodelda ning jääb alles võimalus pikendust taodelda.

Kas kellelgi on äkki kogemusi sellega, kas peab ikka 3 kuud kodumaal olema või võib juba varem naasta või oskab soovitada muud varianti?

selgitas, et Visa waiver raames peab maalt lahkuma ja viisa pikendust taotleda ei saa. Küll saab seda taotleda tavalise viisaga.

Jah, ilmselt nii ongi, mul jai see ka kahe silma vahele, et tegemist Visa waiver programmiga. Mina pikendasin endal tol korral turismiviisaga maaloleku aega. Ilmselt ei ole erilisi muid voimalusi, maalt lahkumise ja ara olemise aja kohta ehk saad kiireima vastuse, kui helistad naiteks konsulaati ja kysid vms. Viisa staatust saab ka kohapel muuta, aga ilmselt jallegi kaib see viisa kohta, mitte visa waiveri..

Meie tuttavad Prantslased olid samuti visa waiveriga siin ja käisid vahepeal 3 nädalat Jamaical, siis said küll pikenduse. See oli paar kuud tagasi nii et peaks toimima. Kuigi garantiid kunagi ei ole.