Itaalia köök

www.toscana.ee Super Itaalia toidud. Soovitan.

Kas pearoa praad on ilma lisandita?

Peab vist külastama. Hinnad on karvased. Tahaks teada, mida need toidu-joogi teadlased (ma ei ole eesti keeli ENO-gastronoomiast sittagi kuulnud, ühes muus keeles küll, kus "e" tagurpidi kirjutatakse) pakkuda suudavad.

Annan teada, kui katsetanud olen.

Üks mõnus koht on kindlasti ka Vapiano. Seal on rohkem selline tüüpiline toit, millest kõik on kuulnud. Pitsad ja pastad. Kuigi tahaks hoiatada, kui korra hakkad seal käima, siis on raske sellest kohast loobuda.:)

Vapiano on Itaalia köögi kõige alumine ots. Pitsad ja pastad konveierilt. Ette valmistehtud magustoidud. Mitte et toit seal halb või maitsetu oleks, aga - Itaalia köök on "natuke" laiem kui Vapianos pakutav. Klientuur on neil ka kuidagi - tibilik.

Vahemere kööki ongi meie kandis raske nautida. No ei ole neid värskeid köögivilju ja mere-elukaid kusagilt võtta keset Eesti talve!

Teeme siis heale kohale reklaami :)

Aga mulle meeldib Rucola. Asukoht on neil tõsi küll niruvõitu. Teenindus tubli Harju keskmine ja toidud peris head.

Ombra restoran Kullassepa tänaval on väga hea. Samuti Osteria di Bacco Väike-Karjas. Toidud mõlemas väga sama mekki, kui Itaalias kohapeal saadud.

OK! Isiklik lemmik Itaalia köögist on tegelikult Lucca oma suht hea köögi ja mõnusa miljööga. Vanalinnas eelistaksin Controverto't ja La Bottega't.

Mis puutub hubasesse kodumiljöösse ja värskesse Vahemere toorainesse, siis soovitan külastada veel viimaseid nädalaid tegutsevat "Tigu".

Elan ise Kadriorus ja külastanud kordi seda Tigu laiskuse tõttu. Ei saaks küll ütelda midagi head selle koha kohta, tooraine tuleb kõik sügavast külmast,kvaliteet keskmine, hinnad pigem taskuvaenulikud kui sõbralikud,pidades silmas kvaliteeti. Ülesse haibitud koht nagu enamus Kadriorus. Minu arvamus. Eelistaks pigem Vapianot, rahvusvaheline kett, kindel kvaliteet, näed ka oma silmaga mida sulle nina alla pannakse. Kuid jah,eks ta pikapeale tüütab.

Noh, kuna olen korduvalt kasutanud Tigu tarnet Vahemere kalade osas koduseks kokkamiseks, siis olen kursis, et kord nädala-kahe tagant tuleb Marseille'st Riia kaudu jahutatud kala nii, mis mühiseb. On tõenäoline, et osa pannakse külmkambrisse säilima, kuid, kui Tigu uudistega kursis olla, siis õigetel päevadel saab kalaroogasid täiesti külmutamata kalast nautida. Niipalju, kui olen oma Prantsuse ja Itaalia partnereid sinna viinud, on nemad kvaliteediga rahule jäänud. Vapiano neid vaevalt köidaks.