Teen täiesti uue teema reisikindlustuse jaoks, sest kuigi teemasid on käsitletud, siis nagu tahaks uurida teiste hetke kogemusi.
Uurin, millist krediitkaardiga kaasnevat kindlustust kasutate ning kuidas olete lahendanud olukorra, kui krediitkaardi kindlustus ei kata ära kulusid ( pean silmas reisitõrget)?
Pikema reisi korral, kus on juba kohale saamine kallis, lisanduvad ka mitmed siselennud, autorent ja non-refundable majutus ( näiteks järgmises sihtkohas 90 % saadaolevast). Ühele inimesele oleks limiit ok, aga mul ka kaks väikest last, kes sama kaardiga kaetud ja kellele ei saa eraldi kaarti võtta. Reisib ka teine inimene, kellel oma kindlustus, kuid viimase praktika järgi ei saa talle arvestada 50 % ( majutuse, autorendi) kuludest, vaid talle läheb ainult 25 % ja mulle 75 % ( isegi kui mu 4a ise ei rendi autot). Ehk kui peaks olema, et reis jääb ära nt lapse haiguse tõttu, siis teisel täiskasvanud reisikaaslasel on kaetud kõik kulud, aga minul jääb limiidist puudu.
Minul praegu swedbanki platium kaart. Tundub, et teistel kaartidel on veel halvemad tingimused. Või on soovitusi?
Või peaks küsima suuremat tõrget? Tegema lisakindlustuse swedis? Tegema alternatiivses pangas teise kaardi ( on see lubatud?).
Lisaks uurin, kas on mõni kindlustus, mis katab autorendi ilma omavastutuseta? Swedis on see omavastutus 250 euri ja see täpselt see kulu, mis võib tekkida ( saad kivi klaasi vms).
Kolmas mõte ka - kas mõne kaardiga kaasneb päriselt hea punkti kogumissüsteem - a la 10 % bookingu broneeringutelt tagasi vms? Mis päriselt oleks kasulik?
Kuna meil kolm last, siis sai kunagi just selsamal põhjusel teisest pangast ka sealse kuldkaardiga reisikindlustus võetud. Ei ole mingit keeldu selle kohta, lihtsalt kahelt kindlustusandjalt ei tohi sama kahju eest hüvitist küsida.
Nüanss, millele tähelepanu pöörata, on ka see, kas limiidid on kaardi või inimese kohta. Meil nt sai x aastat tagasi Luminorist põhikaardile lisakaart juurde võetud just seetõttu, et nad mingi hetk muutsid limiidid kaardipõhiseks.
Aga mul tekkis küsimus laste kulude kohta: kui sa kirjutad, et lapsed on väiksed, siis peaksid nad majutuma tasuta või väga väikese tasu eest, seega kuidas saab kindlustus nende osa arvutada võrdseks täiskasvanutega?
Meil on ka Swedbanki Platinum kaardid ja kuivõrd meie reisid on teinekord päris kaugetesse sihtkohtadesse, uurisin täiendava / suurema kaitse kohta.
Swedbanki vastus / soovitus oli, et sellistel juhtudel teha teine kindlustus juurde samale perioodile vajaliku summa ulatuses. Olen seni sedasi ka toimetanud eriti kulukate reiside puhul - lihtsalt teinud nn tavalise Swedbanki reisitõrkekindlustuse juurde.
Praktikas pole siiski kahte kindlustust korraga vaja läinud. Isegi päris suurte summade puhul on tänu erinevatele tühistamis- jms võimalustele jäänud vajaliku kindlustuskatte summa alla Platinum kaardi maksimumi. Minu eelistus on vajadusel nn lisakindlustus samuti Swedbankist teha on tingitud mugavusest - kogu asjaajamine ja paberimajandus oleks samas kohas.
Aga laias laastus ega vist muud polegi khi teha täiendav kindlustus - kas siis "püsivamalt" teise kaardi kaudu, või vajaduspõhiselt konkreetse(te) reisi(de) jaoks.
Sa võid lisaks osta ka kindlustuse otse kindlustusfirmalt sobivate katetega.
Autorendil kasutan omavastutuse kindlustuseks juba väga palju aastaid sellist firmat - https://www.worldwideinsure.com Katab ka klaase, rehve jms. Kallim lisakaitse veel igasugu asju lisaks. Seni on olnud ainult üks kindlustusjuhtum. Sellega tegelemine oli väga lihtne ja konkreetne, kui ise kõik vajalikud toimingud korrektselt ära teed (pildid kahjust, rendifirma arve kahjude kohta jms elementaarne).