Tai kohta kuulsin hiljuti sellist väidet, et enam ei lasta visa rune teha eriti (visa run- väljud riigist korraks, et uuesti turistiviisaga maksimaalseks ajaks tagasi tulla). Väide oli, et üle kahe korra aastas ei lasta enam teha ja rääkis seda Tais elav välismaalane. Teab keegi kinnitada või ümber lükata?
Lõuna-Aafrika on teistest mainitutest kallim ja ohtlikum ka, pigem vaata Aasia poole.
@Jochen, see, mida kirjeldate, peaks olema ametlik info, mis põhineb 12.11.2025 jõustunud reeglitel. https://thailand.prd.go.th/en/content/category/detail/id/2078/iid/444048
Samas olen loetu põhjal aru saanud nii, et see 2 sisenemist aastas puudutab vaid neid, kes tulevad „visa exemptioniga“ teatud Tai naaberriikidest (või sisenevad sealt uuesti).
Aga kui teha tavaline 90-päevane viisa, siis seda peaks saama kuni aastani pikendada.
Sotsiaalmeediast olen korduvalt lugenud ka seda, et nüüd kontrollitakse piiril, et isikul on ikka nõutud summa raha Tais viibimise ajaks ette näidata (kuigi ka see puudutab vist ennekõike visa run tegijaid).
Ise olen märtsini Vietnamis. Ilmselt üks soodsamaid kohti, kus siin piirkonnas olla. Kui lennupileteid ostma hakkasin, siis kaalusin ka Filipiine, aga kui oleksin seal võtnud analoogse tasemega ööbimiskohad, nagu siin Vietnamis, siis oleks reisi hind ainuüksi majutuse arvelt ca 3x kallim tulnud.