Austraalia WHM viisa taotlejatele teadmiseks rõõmustav uudis

Mina sain kätte viisa paari tunniga pärast online's selle tegemist, mis tundus minu jaoks ebareaalne. Kui ma saatsin mureliku kirja helpdeski, et ma pole veel teinud röntgenitki, äkki nad on vea teinud, saadeti selline vastus:

Thank you for your email in relation to your electronic working holiday
(subclass 417) visa application lodged via the Department of Immigration
and Citizenship website.

The health requirements for the working holiday visa have changed from 28
March 2009.

From 28 March 2009 applicants from medium risk countries in terms of
tuberculosis will be required to undertake a chest x-ray examination if
they declare an intention to enter a classroom situation for more than 13
weeks. As you have declared you will not be studying during your time in
Australia, you are not required to undertake a chest x-ray examination.

Your working holiday visa has been granted.

:)

Tegin viisa kuu aega tagasi ja siiani pole vastust, oskab keegi kuidagi aidata?

Kontrolli sealt internetilehelt, kust viisat saab teha, oma viisa staatust. Selleks on sul vaja seda TRN(?) koodi ja passinumbrit ja paari asja veel.
Mina sain vastuse nt 5 minutiga, maili peale tuli küll u 30 minuti pärast, aga staatusest oli kohe näha.

Seal kirjutab, et viisa eest on tasu saadud ja viisa staatuse kohta, et progressing, aga miks nii kaua läheb?

Küsimus teise aasta viisa kohta

Tere kõigile!

Tegin Austraaliasse WH visa 2008 aasta novembris, kuid kohale läksin alles 2009 aasta septembris. Tagasi tulin märtsis 2010, sain oma farmipäevad kõik tehtud. Nüüd küsimus selline, kas mul on veel mingisugune võimalus teise aasta viisat taodelda? Kui keegi teab,kuidas need asjad täpselt käivad, siis palun vastake:)
Tänud,
Allar

Tere.
Kas keegi on sellel aastal juba jõudnud teha 2.aasta viisat? Kui jah, siis kuidas on läinud.
Mina ise tegin oma taotluse ära 2 nädalat tagasi. 2 päeva hiljem saadeti e-mail, kus paluti, et ma saadaks neile rohkem dokumente, mis tõestaks, et olen töötanud farmis vähemalt 3 kuud. Nüüd ma siis ootan kannatlikult edasi. Olen kuulnud lugusid, et mõni saab viisa kohe, mõni alles 6 kuud hiljem…

Samas ma lugesin, et nüüd nõutakse kõigilt 2. WHM viisataotlejatelt lisadokumente. Kui see on tõsi, siis kõikide taotluste läbivaatamine võtab rohkem aega ning viisa saamisega läheb kauem.

From now on not only will you have to supply your 1263 form (the form the farmer signs off on) but also supply additional information to prove you actualy did the work. This can be in the form of one of the following!!!

  1. a payslip
  2. a bank statement showing income from the farm
  3. your group certificate (this is your total income earnt for the year and only issued in july)
  4. accommodation receipt if you were staying in a working hostel etc,
  5. bus/train receipts to prove you travelled to & from the regional location to work if you were WWOOF'ing or geting paid cash in hand.

This is to stop dodgy applications getting signed off. So start keeping your receipts now!!!

Ma tegin teise aasta viisa küll detsembris ja minu käest ei nõutud ühtegi tõendit ega lisadokumenti, koperdasin unise peaga veel kogemata ja panin passinumbris ühe tähe valesti, aga ei miskit ei mõikanud, ikka anti viisa. Kirjutasin sellest pikemalt blogis: http://elumujal.blogspot.com/2010/11/austraalia-2aasta-viisa-uhapaevane.html

Aga tõenäoliselt ei suuda Austraalia riik seda hallata ja kõikide käest pabereid sisse nõuda, vaata mis inimmass working holiday alla läheb/mahub ja missugust bürokraatiamasinat selleks vaja, et kõiki taotlejaid kontrollida. Samas, kui sinult juba nõutakse lisadokumente, tuleb kärmelt need esitada.

Tere kõigile !

Saan 2011 02.juunil 29 aastat vanaks, annaks WHM esimese aasta viisataotluse sisse sügisel ning lendaks Austraaliasse 2012 Mai keskel.

Küsimus ise oleks selline. Kui tekib soov Austraalias viibida ka teine aasta, siis peaks ju teoreetiliselt teise aasta viisataotluse sisse andma enne 2013 02.Juunit, mil saan 31 aastat vanaks ning selleks ajaks peab olema tõestatud ka 3 kuud farmitööd esimesel aastal. Vanust peaks ju arvestatama viisa taotluse täitmise hetkest.

Kokkuvõtvalt eelnevale, kui siseneda napilt enne kolmekümneseks saamist riiki, kas siis on võimalus ka teise aasta viisat saada ?

Mul sama jama, oskab äkki keegi arvata milles võib asi olla ? Pole nagu TB'ga kokku puutunud, veel vähem endal olnud. Mille järgi nad siis otsutavad kellelt küsida ?

MountainDevil 6. aug. 2010 09:37 Tegin eile viisa ära, pole tervisega mingit jama olnud ja panin sinna ka et kõik korras, kuid: Healt requierments outstanding
Chest X-Ray Report required
Chest X-Ray Film required

Ilmest pean nüüd arsti juures ära käima, ei jäe küll lootma et äkki… :D
.

Mul sama jama 10 päeva tagasi tegin viisataotluse

Healt requierments outstanding
Chest X-Ray Report required
Chest X-Ray Film required

Veebist olen vaadanud, viisat ikka pole, samuti on X-ray nõue ikka olemas.
Homme lähen siis teen kopsupildi, aga kui viisa saamine pärast seda 8 kuud vms aega võtab, siis ei teagi kas tahan enam minna, Võibolla elu juba drastiliselt muutunud.

Mul siis tänasest hommikust hing rahulikum. Olen mai lõpus saamas 31 aastat vanaks. Viisat taotluse tegin 30.04 ja jäin ka ootama, et millal siis kinnitus tuleb. Muudkui jälgisin oma staatust ja siis taipasin, et peab ikka selle X-Ray ära tegema. Käisin tallinnas, pildi ja filmi tegemiseks kulus ühtekokku 10-15min ja tulin tulema. Nüüd siis, mõni minut rohkem kui kaks nädalat, tuli vastus, et viisa olemas...
Igatahes jõudu ja jaksu teile ootamisel! :D

Küsimus kopsupildi tegijatele, kus te selle tegite? Viisatotluse lehelt öeldakse, et Karell Arstikeskuses teha, aga täna helistasin sinna ja nad ütlesid, et nad juba paar aastat ei tegele sellega. Ehk siis mul väike segadus, oskab keegi nõu anda?

Eriti kiire vastus, supersuur aitäh sulle :) Uurin siis edasi!

Olen sellist vastust enne ka näinud, aga täis lollus, ei pannud oma viisasse kirja, et plaanis kuskil õppida vms.
Ikka küsivad minult x-ray. Tegin ära...maksis 910eek vist, suht hämmingus olen. Ise ütlevad, et nad ei küsi meilt seda, aga siiski ju küsivad ja ajavad raha kokku sellega...

Mina sain kätte viisa paari tunniga pärast online's selle tegemist, mis tundus minu jaoks ebareaalne. Kui ma saatsin mureliku kirja helpdeski, et ma pole veel teinud röntgenitki, äkki nad on vea teinud, saadeti selline vastus:

Thank you for your email in relation to your electronic working holiday
(subclass 417) visa application lodged via the Department of Immigration
and Citizenship website.

The health requirements for the working holiday visa have changed from 28
March 2009.

From 28 March 2009 applicants from medium risk countries in terms of
tuberculosis will be required to undertake a chest x-ray examination if
they declare an intention to enter a classroom situation for more than 13
weeks. As you have declared you will not be studying during your time in
Australia, you are not required to undertake a chest x-ray examination.

Your working holiday visa has been granted.

:)

Vahepeal ei küsitudki, eks midagi on siis muutunud. Ega austraallased sellest küll kuidagi rikkamaks ei saa :D

Ma võin küll eksida, kuid olid kõlakad, et mingi eestlane oli sinna tuberkuloosiga sattunud - sellepärast aktiveeriti ka see X-Ray kontroll...

Ma kuulsin sama juttu, et keegi jäi vahele, aga Markko võibolla seda kopsupilti küsitakse sellistelt vanadelt peerudelt nagu mina(29) ja sina(30). Btw millal plaan minna? ma hetkel ootan veel viisat.

Tegelikult ongi nii, et hakati jälle röntgenit küsima, sest nagu keegi kirjutab siin: http://www.austraalia.info/component/option,com_ccboard/Itemid,/forum,1/topic,38/view,postlist/#ccbp72

"Endal tuleb sama tee läbi teha ehk siis kõigilt working holiday taotlejatelt ja pisteliselt ka teistelt hakati uuesti tervisekontrolli nõudma. Põhjuseks keegi eesti noor, kellel tuvastati tuberkuloos aussis ja mingid jamad olid seoses sellega."

Mina ei ole veel kolmekümnele üldsegi mitte lähedal ja taotlesin viisat esimest korda, kuid pidin ikka röntgeni tegema. Nii et ei ole enam kellelgi lootust ilma 56 eurot maksmata Austraaliasse pääseda.
See muutus toimuski vist siis kuskil aprillis. Kuhugi sellest muutusest teada pole muidugi antud.

Tere,
selline küsimus, et kas on keegi eestlane ka AUs olles viimasel ajal (pean siis silmas peale aprill 2010) 2a viisat taotlenud, kas ka siin olles on vaja olnud röntkenit teha?

TO vrvz - Omal plaan aussi minna oktoobris, kuid juuli lõpus panen inglismaale ajama. Elan seal paar kuud ja vaatan,et millise lennuga sealt lõpuks edasi saab...