India 1982 + kes on backpacker?

Kas leidub keegi, kellel oleks India Lonely Planet 80-ndatest või 90ndate algusest (esimene ilmus minu teada 1982)? Otsing on teaduse hüvanguks. Mind huvitaks raamatu korraks laenamine (ja natuke ehk kopeerimine), aga võin mõelda ka ostmisest. Kasu võiks olla ka mõnest muust varasest reisiraamatust (nt Across Asia on Cheap), kus India osa sees oleks.

Või teab keegi nõu anda, kus uunikume on nähtud (ehk mõni raamatukogu, vanakraami pood vms).

1
2

Khmm, mitte religioon, vaid ikka hashish. Istanbul, Marrakesh (Maroko), Kathmandu, Goa, India, Dahab (Egiptus) jne. Algul hipid ees, siis vähe erksamad noored, seejärel hotellid ja turismibizness, seejärel juba rikkam seltskond, nii see asi käib. Ja ongi legend loodud :)

0
0

See jutt polnud ka minu arvates niivõrd teadustöö, kui (põhjendatud) mõtisklused seljakotluse teemadel. See uusmeremaalanna tegeleb muidu vist Aafrika ökoturismiga.

Seljakotlaste defineerimisest aga niipalju, et üldiselt tundub kõigil silme ees teatav kuju olevat, aga kirjeldama hakates jääb sõnadest puudu. Kes meist ei suudaks ära tunda bäkpäkkerit, kui me teda näeme? Kõige normaalsem tundub olevat ühe iisraellase väljapakutu, et seljakotlust ei tohiks vaadelda kui turistitüüpi, vaid turismi vormi. St KUIDAS reisitakse,mitte mida sellest reisimisest nö otsitakse. Motivatsioonid varieeruvad ju kõvasti. Ja selle vormi juurde ei pea tingimata kuuluma seljakott (LP-gi soovitab, et ühe lukuga suur paun võiks etem olla:), aga ikka väga tihti kuulub reisijuht nagu LP voi RG vms. Ja võibolla see ongi kõige iseloomulikum osa seljakotluse juures? Kuidas üks läänelik tark mees taskus poetab kõrva arvamusi, mida teha, kuhu minna ja mida asjast arvata?

Kuskil lugesin turistidena vaatame alati peeglisse, selle asemel, et vaadata aknast välja

päkkpäkerluse eestistamisest veel, et kuigi kuidagi mõnusamad tunduvad igasugu inglistatud vormid, on seljakotlus ja seljakotlane igatahes etemad kui seljakotireisija.

0
0

Nii. Üldiselt me arvame enam-vähem teadvat, kes seljakotireisija EI OLE. Proovigem nüüd kirjeldada mõnda looma, seletades, et see loom ei ole kindlasti elevant.

0
0

Ma arvan, et ta on independent budget traveller. Vahet pole kas seljakotiga või ilma :) See budget nüanss on päris oluline, minu meelest :)

0
0

ja budget omakorda tuleb sellest, et tihtipeale reis on pikk ja rahalised võimalused tuleb selle aja peale ära jagada..

0
0

Huvitav teema teil siin foorumis :-) Mina kui võõras siinses selckonnas ja näide anonüümsest rahva arvamusest olen täiesti nõus Rebaseonu määratlusega "independent budget traveller/travelling" ! Sest tõesti, kõik me kujutame vaimusimas ette backpackerit, aga kuidas seda reisimisviisi kui nähtust kirjeldada ? Siin on olulise tähtsusega just "budget". Lisaks Hellemai mainitud kokkuhoiupoliitikale võib "budget" reisija ju olla ka keegi miljonär, kel raha oleks kulutada küll, kui ta vaid tahaks, aga ta ei taha, sest harrastab silmaringi laiendamise nimel "budget" reisimist kui erinevat elu(reisi)stiili, seiklust, mida iganes. Aga nagu öeldud, motiiv ei ole oluline, reisikoti tüüp ei ole oluline, reisimise stiil laiemas mõistes on oluline ja selle stiili määratleb "budget". Suures osas. (Erandid kinnitavad reeglit ?)

0
0

Noh, see budget ei pea olema reisi pikkusest või raha vähesusest tingitud, see võib olla lihtsalt "maalähedane" reisimine :) Isegi kui on raha ja oleks võimalik ööbida kallis hotellis, on võimalik, et inimene ei taha seda. Ta tahab olla võimalikult sarnastes tingimustes nagu näiteks kohalikud, sööb odavat tänavatoitu, kasutab kohalikku transporti, põhimõtteliselt ei maksa rohkem kui kohalikud jne. Mul on näiteks põhimõtteliselt raske maksta üle 20 taala ööbimise eest, ükskõik kus. Magan parem autos :)

0
0

Külaline, me lisasime üheaegselt sama sisuga kirjad :)

0
0

Budget travel ei tähenda veel 2$-päevas reisimist. Kui võtta näiteks Arthur Frommer's Budget Travel, populaarne USA reisiajakiri, siis pole sugugi tegu just seljakotireisijate ajakirjaga. Säästmise või budget'i nime all võid sa müüa mida iganes.

(Samas, Frommers alustas kunagi 1957 aastal just reisiraamatuga "Europe on $5 a Day" :)

0
0

aastal 1957 oli $5 päevas juba väga kõva kulu ;)

kusjuures thorntreest just lugesin miskite mikihiiremaa tegelaste kirja, kes väitsid, et nad lähevad Austraaliasse 2 kuuks seljakotlema ... mis tähendas nende jaoks seda, et nad lendavad sinna, rendivad campervani ja kimavad sellega ringi ... võta siis nüüd kinni kes on backpacker ... tundub, et igalühel on selle mõiste kohta tema jaoks parajasti sobiv definitsioon :)

0
0

mis tuleb austraalias ringi kolamisesse siis siin on vahemaad tohutud ja kohad kuhu liigutakse vaga hajevil. Sellest tulenevalt ongi kas campervani voi $300 auto ost oige tegu.

0
0
1
2
Lennupakkumised
Reisikaaslased