Käisin Suwalki kesklinnast läbi. Tahtsin ka "Putin, idi na..." plakati pildile saada. See on seal selle vana transiiditee ääres. Sealt läksin ka Augustowi poole. Üllatas see, et mitukümmend kilomeetrit polnud ühtegi rekkat. Kõik on ilmselt kiirteejupile kolinud. Täitsa mõnus oli sõita praktiliselt tühjal teel. Asulad jah tihti.
Augustowist läksin Lomza peale ja Bylastoki otsa rekkade kohta ei tea.
tanit, pole ise veel kohale jõudnud, aga minu tähelepanekute põhjal hakkasid hinnad kerkima isukalt juba enne valuuta vahetust eelmise suve lõpul, kui ma selle-aastast reisi planeerima asusin. Mina broneerisin septembriks laeva, hotellid, ekskursioonid ja veel mõned asjad oktoobris 2022, juba siis oli mingi tõus eelnevaga tajutav. Mõnigi hind läks Itaaliast mööda. Ütleks, et septembri lõpu bronnide eest maksin eelmise suve kõrghooaja hinda, tänaseks on täpselt samad asjad minu broneeritutega võrreldes veel keskmiselt 30% kallimad. Usun, et suveks kerkivad veelgi.
Aga kui nüüd asja teisest, ehk oma mätta, otsast vaadata, siis samaväärne tõus on ka siin toimunud ja sel juhul pole enam vahet, kas istuda kodus oma kännu peal või minna reisile, kirves on pea kohal niikuinii.