Tai reis märtsis 2026

Tere!

Oleme 3.–16. märts kahekesi esimest korda Taisse minemas ja oleksime väga tänulikud, kui keegi jagaks kogemusi või annaks nõu.

Lendame Bangkoki (seal pikalt peatuda ei plaani) ja sealt edasi kaalume kahte varianti:

Plaan 1:

Bangkok → Krabi (Hong Island, Railay Beach) → Koh Lanta → Bangkok

Plaan 2:

Bangkok → Krabi (Hong Island, Railay Beach) → Koh Phangan → Bangkok

Või soovitate hoopis mõnda muud marsruuti/kohti?

Sooviksime pigem rahulikumat puhkust, mitte väga turistikates piirkondades. Samas tahaksime teha ka erinevaid tegevusi – matkamine, snorgeldamine, saaretuurid paatidega, muud vaatamisväärsused jne. Pidudest ei hooli.

Igasugused soovitused, kogemused ja nipid on väga teretulnud.

12
3

Ma Olen alati Byioke sky hotel juures peatunud, seal valjas turg ooseni ja umberringi kaubanduskeskused, tasub kulastada ja C-market kui soogipoolist otsid. Varahommikul saab 30 min kennujaama, hind alla 400 bathi Grab kasutades.

0
0

Khao Sa Road võiks see koht olla kus viimased päevad veeta. Möllu on seal palju ja see koht ei ole kaugel kuningalossist ja kohe samas ööturg kus saab ostelda ja toidvalik ka rikkalik.

Kui tellida lennujaama transfeer, siis öeldakse kui kaua aega läheb, oleneb nädalapäevast, kohalikud teavad millal ummikud suuremad.

0
0

Mingeid siseliikumisi saartelt või mandrilt saartele pole vaja küll ette osta, neid müüakse igal tänavanurgal. Pisut kauplete ka ja kõik toimib jooksvalt. Saate ise oma aega regullida. Lanta on kas meeldib või ei. Mina seal igal aastal käin, minu üks lemmikuid.

Phuket on lärmakas. Tahate venemaad, siis Kata, Karon. Kõva pidu ja lärmi, siis Patong. Muidugi on Phuket suht suur, et leida sealt mida iganes. Eestlastele on vist eliitkoht pigem Nai Harni piirkond, Rawail hea kalaturg, pärliturg. Kui tsilkiload v autoload ja seal plaanite sõita, siis siit kindlast rahvusvahelised hallid kaaned kaasa, saab ARK-ist teha ootetööna, 1 dokupilt kaasa. Kiivrid pähe, särgid selga, te ei ole kohalikud. Raha saate kõikjal vahetada, kursi peate ise hea leidma. Ao Nangis näiteks oli parim kurss pidevalt Sberpanki vahetuspunktides. Hotellides küsitakse paljudes kohtades võtmedeposiiti, tavaliselt 1000 Bahti sulas. Kui võtate rollu oma hotellist, siis pass jääb sinna, aga saate ka ilma passita, aga siis on samuti deposiit, alates 3000.-, keskmine 5000.-. Kui krabilt Lantale miniwaniga, siis arvestage kindlasti rohkem aega kui nad ise seal lubavad, eriti siis kui korjavad rahvast peale. Meil läks ükskord lubatud 4 h asemel 9h... Nüüd käime ise oma rolluga Lantale, praamipilet rollule + kaks reisijat oli 120.- bahti vist. Praamile võib olla pikk järjekord ja seal tavaliselt ka miniwanid passivad, aga rolluga kõrvalt mööda ja kohe peale.

Ao Nangi parim rand on Railay beach, sinna saab pikasabapaadiga, pileti saab Ao Nangi ranna otsast putkast. Edasi tagasi kahele on 400 bahti. Railayl näeb kindlasti ka varaane. Nüüd olid sinna ka Aarad juba tekkinud. PraNang beach on Railaylt otse läbi kõndides ja siis teisel kaldal paremale. 15 min jalutamist, aga väga ilus koht.

Vaatmist oleks Tiger cawe, seal nüüd uus tempel valmis. Minu arvates oli koopatempel ägedam, aga see oli kinni. Ehk tehakse lahti.

Emerald on ka mõnus.

Kõikidesse kohtadesse on sümpoolsed tasud, maksta saab koha peal kui lähete omalkäel. Kui ostate tripi, siis vist on hinna sees.

Krabi linna öömarket on ka täitsa ok, saab süüa tänavatoitu, osta igasugu pahna, mis on tegelikult kallim kui muidu kuskil päevasel tänavapoes.

AoNangis Nopparathara öömarket on hea. Ao Nangi parimaid söögikohti on muidugi Godam, kui õigel ajal minna , saad korralikult järtsis istuda, aga kui jagad matsu ära ja jõuad pool tundi varem, siis saad kohe lauda. Teenindus kiire ja toidud väga head ja hinnad ka head.

Väga hea söögikoht ka Banana house, hea Tai toit. Omanikud taikud.

Ägedat reisi, kuhu iganes lähete!

Ega teil väga palju aega pole seal ringi rännata, parem võtke tšillilt ja nautige paari kolme kohta. Kui Tai meeldib, siis arengu ruumi on palju.

1
0

Aa, ja muidugi 72 h enne reisi avatakse digiregistreering ( Thai Digital Arrival Card) Ilma selleta te passikontrollist läbi ei saa. Seda on lihtne täita. Äpp peab olema telos avatud, seda nad kontrollivad, Qr kood. Kui ei ole, saadetakse passikontrollist ära.

Mingit raha olemasolu ei kontrollita.

0
2

Vähemasti Krabi lennujaamas aasta alguses füüsiliselt (paberil, äpis vms.) arrival kaarti polnud vaja näidata, ilmselgelt on see kuskil süsteemis näha, et tehtud on.

1
0

Nädal tagasi passikontrollis midagi näitama ei pidanud. Ju siis näevad niigi.

0
0

Ma tegin selle arrival viisa passikontrolli sabas olles ära (online). Ühele avaldusele panin passinumbrid valesti - siis taheti näha, kas on tehtud. Kaaslane sai ilma näitamiseta läbi.

A see mis seal BKK lennujaama passikontrollis toimus oli päris hull. Esimene saba kuhu ootama ei jäänud oli ligi kilomeeter pikk. Ma arvan, et seal oleks julgelt mingi paar tundi istunud.

0
0

sõitsin detsembris, siis saadeti Bangkokis järtsist järjest inimesi ära kellel polnud digikaarti. Äkki on asi ajas siis juba arenenud edasi...

1
0
12
3
Lennupakkumised
Reisikaaslased