Tai viisa vol 3

Tai viisa teema on taas väga pikaks läinud ja teeme uue teema. Vana teema leiab siit http://www.trip.ee/node/48633

Ok. Olen nüüd kõvasti uurinud ja tundub, et ainus viisa, mida harilikul lihtsurelikul võimalik saada, on siiski vaid Tourist Visa.

Aga siiski tekkis paar küsimust, millele vastust ei leidnud.

  1. Lugesin eelmistest teemadest, et paljud on saanud 60day viisa, kuigi Eesti pole nende riikide seas kirjas, kellele 60day antakse ja peaksime saama ainult 30day max (ning 30 day pikendust). Et see on siis mingi joppamise asi, kui ametnik seda riikide nimekirja peast ei tea, keda 60ks päevaks riiki lubatakse? Või on asi kuidagi sellega seotud, et enamus on viisad Soomest taotlenud? (Tean, et see 30 või 60 lüüakse alles Taimaal peale..)
  2. Tahaksin väga üheotsa pileti osta, sest on plaanis kohapeal viisa ümber teha ja jääda pikemaks ajaks. Kas Tourist Visa't saab üheotsa piletiga taotleda?

Ette tänades,
Priit

Eestlased saavad piirlit ainult kahe nädalase viisa. Kui teed endale turistiviisa Helsingis, siis on võimalik jah saada pikemaid turistiviisasid, kuid olemas peavad olema edasi-tagasi kinnitatud lennupiletid. Seega mina soovitaks küll Sul ikka Hull's non-O teha (seal ei nõuta lennupiletite olemasolu).

Taotlesin Helsinki saatkonnast septembris ja lisasin ainult üheotsapileti (juurde kirjutasin kirja, et kinnitan, et lahkun mööda maad). Viisa tuli kohale nädalaga ja anti automaatselt 60-ks päevaks. Väga lihtsalt kuidagi läks :)

Olen täitsa mõistuse juures - kontrollisin isegi passist hetkel templi järgi :) Piiril löödi passi tempel loaga viibida riigis 60 päeva.

Riiki siseneda on aega 90 päeva, mitte 60 päeva.

Kui nii, siis see 60 päeva lambist on küll täielik suunamuutus Tai viisapoliitikas.

Nojah, ma lähtusin vanadest andmetest ja oma pikaajalistest kogemustest Tai viisaga, kui asusin siin inimesi lihtsameelseteks tembeldama. Vabandan.

Thaiembassy.fi lehel täiesti mustvalgel kirjas, et tourist viisaga saab riigis viibida kuni 60 päeva.

Kas kellelgi on kogemusi, kui ankeedil jäi allkiri kirjutamata , kas seda saab uuesti täita, sisse skännida ja Tai saatkonda e-mailile saata???
Kas nad seda aktsepteerivad?

Dely, Helsingi Tai saatkond suhtleb küll e-meili teel. Saada neile meiliga küsimus, et mida teha. Minu meilile vastati teisel päeval.

Omal juhtus sama tobe lugu,saatsin soomlannast sugulasega ankeedid saatkonda ja allkirjad olid ununenud. See avastati muidugi kohe, kuid tuttav kehitas õlgu ja ma ei tea mida ta neile seletas aga nii nad meie omad ilma allkirjadeta vastu võtsid ja mõne päeva pärast olid viisad probleemideta käes.

Kas kellelgi on kogemusi Lufhansaga Bankgkok'i lendamisel? Ma ühest postitusest lugesin, et Lufhansa ei lubanud üht Eesti kodanikku pardale ilma Tai viisata. Ise plaanin minna vaid 14 päevaks ja viisa hankida piirilt. Edasi-tagasi piletid on olemas.
Aitäh!

Mina tellisin reisi Qatar Airways ilt, kuid esimese lennu minul algusega Geneva-München teen ka Lufansaga. Helistasime Qatar Airwaysi kontorisse ja sealt uuriti kõik täpselt järgi, et Eesti kodanikena saame viisa piirilt 14 päevaks ja tasuta. Nägi piletitelt,et lahkume selle aja jooksul riigist ja siis pole mingisugust probleemi pardale minnes ilma viisata ja tegi igaksjuhuks Lufansale märke juurde, kui nad ei peaks teadma korraga neid asju eestlaste kohta Taisse reisides.

Aitäh vastuse eest! Plaanin Tai saatkonna kodulehelt lihtsalt välja printida info, et eestlastel pole viisat vaja, kui on tegu 14päevase reisiga ja vajadusel näitan seda Lufthansale. Ma arvan, et ei tohiks probleeme tekkida.

viimati muudetud: 28.10.2010

  1. EESTI PASS

    VIISA PIIRILT:
    Kuni 15-st päevase Tai viisat saab piirilt.
    Vajalikud dokumendid:

    • pass, kehtiv vähemalt 6 kuud alates Taisse sisenemise kuupäevast. Passis peab olema vähemalt 2 vaba lehekülge
    • 1 värviline passipilt, suurus 4 x 6 cm
    • edasi- tagasi KINNITATUD piletid, mis tõendavad, et Taist väljumine toimub
      15-ne päeva jooksul
    • piisavad rahalised vahendid: vähemalt 10,000 Bahti taotleja kohta või 20,000 Bahti pere kohta
      Viisalõiv viisale piirilt: alates 11.05.2010 kuni 31.03.2011 on viisa piirilt tasuta.

Alates 01.02.2007 tuleb tasuda lennujaamast lahkumise maks, rahvusvahelistel lendudel 700 Bahti ning siselendudel 100 Bahti, juhul kui maksu pole lisatud lennupileti(te) hinnale.

On ka plaan minna jaanuaris kaheks nädalaks Taisse, lend oleks Helsingist Bangkokki ja sealt edasi Phuketile. Küsimus on viisa kohta, et kui me maandume Bangkokis, kas me peame seal viisa tegema/saama või alles siis, kui jõuame Phuketile?
Ei julge enne lennupiletit osta, sest meil oleks Bangkokis ainult 2 tundi lennu vahetamiseks ja kui seal peaks veel viisaga tegelema, ei jõuaks.
Tänud!

Viisa Bankokis lennujaamas. 2h kahe lennu vaheks on piisav.

parimat,
Aare

Ma ei oleks nii optimistlik, kui viisa ka vaja teha. Lugesin ka enne minekut, et viisa lennujaamas võtab max 15 min, aga näe, seisime üle kahe tunni kindlasti seal sabakestes.

Plaan on reisida Bangkoki kaudu Laosesse ja Birmasse ning tagasi, sh ca 25 päeva jooksul ületada korduvalt ka Tai maismaa piiri. Seega võib Taisse sisenemist olla 3-4 korda. Kas iga kord saab sisenemisel teha 15-päevase Tai viisa või oleks mõistlikum taotleda enne reisi Helsingi kaudu mitmekordse sisenemisega Tai viisa. See oleks siis transiitviisa?

Vietnami minnes tegin mina 2x visa on arivali. 2 tunniga mina Bangkoki lennujaama lennukit vahetama ei läheks, sest viimati istusin viisa järjekorras 1tunni ja 15minutit. Kõik oleneb sellest kui mitu lendu tuleb sisse riikidest kes Visa on Arivalit saavad taodelda..

Soovitan teha viisad ette. BKKs oli isegi viisaga saabujate järjekord viimati meeletult pikk, visa on arrival järjekorrast rääkimata. Saatkonnas ette tehes on kulu ca 10 EUR, mis on postikulu. Viisat tehakse hetkel tasuta. Vaeva nii palju kui seda on ankeedi täitmine ja tähitud kirja saatmine.