Töö ja elamine USA-s

Hea rahvas, kui usasse kavatsete t66le tulla siis esimene asi on hea meeles pidada, et kui inglise keel on suus on lihtsam t66d leida ja ka palk on v6imalikult k6rgem. Praguse majanduse olukorraga on natuke raske t66d leida aga mitte v6imatu. Restoranidesse, baaridesse, hotellidesse, ehitusele jne. saab ikka t66d. San Franciscos ja Bay Areas palgad algavad $10 tunnis. Kui oled oskustega saab ka $25 kuni $45 tunnis.
Elamine: kui on kavas ainult kolmeks kuuks tulla on parem kui tulete mitmekesi ja yyrite korteri ja magate kui silgud yksteiese k6rval. Rendi eest maksate $1600. kolme toalise korteri eest. Vastasel juhul laheb suurem osa raha rendi maksmiseks.
Ilmad on Californias soojad. Talve jopet lausa pole vaja.
Loodetavasti sain natuke selgust luua siinse olukorraga.
Head edu.

sponsoreerimine on ametlik termin ja tahendab see seda, et sponsor maksab kinni su elamis ja muud kulud kuni sa veel ise ei saa tood teha. kui abielludes teed rohelist kaarti, siis peab su sponsor, kes tavaliselt on su abikaasa, esitama oma viimaste aastate tuludeklaratsioonid, mis peavad naitama teatavas suuruses sissetulekut. ilmselt on umbes sama vark kui tooviisat ajad, kuni sa veel ise tootada ei saa, siis millegi eest pead ju elama. muidugi kuidas reaalsuses asi toimib on yks asi, aga vahemalt dokumentide vormistamisel on sponsorit vaja.

pipilota teab täpselt:)

Muide, kui Eestisse elama tullakse, siis kehtivad täpselt samad reeglid. Peab olema mingi eestlane või eesti firma, kes riiki elama tulevat inimest sponsoreerib, ehk siis omapoolse garantii annab, et inimene kodutuna tänavale ripakile ei jääks. Seda seniks, kuni inimene omale ise jalad alla saab.

On üsna hämmastav, kui vähesed inimesed migratsioonireeglite olemasolust teadlikud on ning kui palju on ahhetamist kui keegi avastab, et ei saagi niisama minna ja olla.
Sama teema on ju näiteks ka vähemuste Eestisse kolimisega - ükski eestlane ei taha, et neid niisama üle piiri hea Eesti elu peale lulli lööma lastakse ning selleks on ka vastavad seadused kehtestatud.

Kodakondsus mistahes riigis on privileeg, mitte õigus. Kui on tegemist lihttöö-valdkonnas töötava inimesega, soovitaksin parem eesti kodakondsust maksimaalselt ära kasutada ja kodumaal karjääri teha. Üldjuhul nendel inimestel, kes Eestis edukad on, teistes riikides töötamisega probleeme ei ole. Kui kodu tõesti nii väikseks jääb, et inimene ei saa ennast maksimaalselt teostada, siis võib teisi riike kaaluda - mitte nii, et oeh Eesti elu on nii raske ja ilm on nii külm, et lähen mujale lilleaasasid nautima. Selline inimene ei leia oma lilleaasasid lihtsalt mitte kusagilt.

(Abiellujad on erandid - armastust õnneks tänapäeva Lääne-maailmas seadused väga palju ei takista ja sellest tulenevalt on ka tehtud mööndused. Perekonnasidemete kaudu tuleb tööluba lihtsalt kaasa, sest oleks ebaloogiline inimene riiki sisse lasta ja talle töö tegemise võimalus ära keelata.)

heh, said vist minust vähe valesti aru. minu point oli see, et kui räägite sponsorist, siis see on ju ikkagi elukaaslane, kes teid "sponsoreerib".
mõelge ise miks peaks mingi firma boss USA-s hakkama heast peast sponsoriks kellegile eestlasele? räägime asjadest ikka nii nagu nad on- sellist asja võidakse pakkuda ainult naistele, kes siis oleks neile silmarõõmuks.
muidugi võib olla teoreetiliselt ka nii, et see eestlane on ilgelt kõva oma ala spetsialist. aga see vist käib pigem nende arvutispetsialistide kohta.
lihttöölisi ja firmajuhte ju USA-s nagu ei tohiks puudu olla, et peaks siit Eestist kedagi kutsuma ja sponsoreerima hakkama

Miks peaks mingi firma boss USA-s hakkama heast peast sponsoriks kellegile eestlasele?

Samal põhjusel miks mõni firma sponsoreeriks ükstapuha mis inimest mistahes riiki elama asumisel. Neid on igal aastal miljoneid, kes töösuhete alusel riike vahetavad - nii mehi kui naisi. Silmarõõmuks olemisel on sellega väga vähe tegemist. Kui on miski, mida USAs täielikult taunitakse, on see just selline ametlikus mõistes seksistlik arusaam asjadest. Pealegi oleks silmarõõmu importimist seaduslikult suhteliselt raske ära põhjendada, kui inimesel haridus puudub ja olemasolev töökogemus nõudmistele ei vasta. Neid kõiki asju ju kontrollitakse põhjalikult.

Ja spetsialist ei pea tingimata arvutiga töötama - üldjuhul tähendab see lihtsalt kõrgharidust ja mingile alale pühendumist. Kui näiteks kuskil Minnesota väikelinnas on arstidest puudus ja Tartu Ülikooli lõpetanud doktor tahab sinna tööle minna, on selleks seaduslik alus olemas. See eeldab muidugi seda, et see arst on näiteks turistina Ameerikas selles väikelinnas käinud, sealsete oludega tutvunud ja haiglaga kokkuleppele saanud. Suvalisele isikule internetist ei paku mitte keegi mitte midagi peale kohtumisvõimaluse.

Näiteks - Eestis tööl olles tahtis meile tööle tulla poiss Walesist. Saatis neti teel päringu, sooritas edukalt telefoniintervjuu, reisis Tallinna intervjuule ja võeti tööandja poolt tööle. Tööandja oli antud juhul sponsoriks (see ongi ametlik termin kõigi paberite peal) ja täitis ära oma blanketid, mis läksid esitamiseks Kodakondsus-ja Migratsiooniametile - registreerimaks, et firma võtab välismaalasega seotud riskid enda kanda. Täpselt sama süsteem toimib ka Ameerika puhul, aga kuna tegemist on Euroopa Liidu välise riigiga, peab see paberimajandus veel rohkem paigas olema. Lisaks on tegemist ju ka nö. liitudevahelise rändega ja siis peab olema põhjendatud, et sellist inimest tõesti Ameerikast ei leia. Euroopa Liidu piires seda nõuet ei ole.

arvad, et mingi Eesti ülikooli diplom on mõjuv paber?

loomulikult on asi arusaadav kui sa juba varem oled käinud kohapeal ja rääkinud juba bossiga silmast-silma jne. võib olla tehti isegi sinu sealviibimise ajal mingi konkursski ära, kuid mingi inimene saadab lambist kuhugi firmasse Eestist CV...no ma ei tea...võib hästi minna muidugi.

paljudel on sellist raha maksta, et reisida sinna, õnnes leida omale uus töökoht, mingi boss, kes hakkaks sponsoreerima?

Ma arvan, et kui keegi tahaks mingit silmaroomu sponsoreerida, siis leiaks ta selle ka ameerika kodanike seast. See paberite ajamine on lihtsalt liiga suur peavalu, et heast peast sponsoriks hakata. Nagu oeldud, ei olegi vaga suur voimalus endale siit tooviisat voi tookoha kaudu rohelist kaarti saada. Ja abielu teel lihtsalt silmaroomu sponsoreerimine on ka kahtlane teema. Kui silmaroomul on 10 aasta roheline kaart taskus, voib ta vabalt aidaa teha koos poole mehe varandusega. Pigem on nii, et rohelise kaardi soovija maksab ameeriklasele, et too taga paberite peal paar aastat abielus oleks. Aga see ongi juba teine teema.

Ma jaan pikkisilmi ootama Crueli teadet, et tal juba kodakondsus kaes.
Can't wait. Anna siis meile ikka teada eks. Me siin teeme siis sinu auks vaikse Tequila Shoti.

sinu vastused on täiesti mööda asjast,nagu sa kuuleksid asjast esimest korda,ma usun et kui see asi nii oleks nagu sa ütlesid, aga millegi pärast emigreeruvad usasse aasta sadu tuhandeid inimesi,kas nad k6ik on erilised siis?? sul loogika üldse puudub vist

Glitch seletas teile ju ara sponsorluse ja vaga oigesti.Niimoodi asi kaibki. Jutt mingist silmaroomust on taiesti naeruvaarne. Naiteks, mingi 10 aastat tagasi sponsoreeriti tohutu suur hulk India kodanike just nende IT oskuste parast.
Usa-sse emigreerub jah sadu tuhandeid inimesi, aga ega nad koik sponsorlusega siia saa.

Kullake, mine ja loe http://www.uscis.gov/portal/site/uscis

gov e. government on USA ametkondade ametlik domeen, ära usu oma .com, .org ja .info lõpuga lehti, mille eesmärgiks on sinusuguste naiivitaride petmine ja raha teenimine.

Cruel, mõtle nüüd rahulikult järgi. Loogiliselt võttes ei saaks mina ja teised minusugused ju välismaal elada kui me nendest asjadest midagi ei jagaks. Erinevalt sinust on meil kõik paberid juba korras ja teame mis piirangud eksisteerivad.

Väike selgitav link mis võttis minu arust teema suht kenasti kokku:

http://www.articlesbase.com/immigration-articles/labor-certification-how-to-immigrate-to-the-united-states-through-employment-737679.html

There are a limited number of ways to immigrate to the United States. The most common way is through a family category. The second most common way is through employment.

One of the most common paths to residency that does not involve immigrating through a family member is from student to OPT to H1B to permanent resident. It is important to understand that employment based permanent residency is for a job in the future. In other words, this is a prospective position. This means that there are cases where an employee may work for other employers while a different employer petitions for their residency.

/---/

By far the most common categories utilized by intending immigrants are the second and third preference categories. With limited exceptions the employer will have to test the U.S. job market to show the U.S. Department of Labor that there are no qualified U.S. workers available for the position in the geographic area of employment. A U.S. worker is defined as a U.S. citizen or lawful permanent resident. Individuals on non-immigrant visas are not considered “U.S. workers” for the purposes of the test of the labor market.

Paljud skilled workerid, muide, lahkuvad hoopis hetkel Ameerikast: http://localtechwire.com/business/local_tech_wire/news/story/4645359/

Sooviks küsida,et kui minna usasse turistina e. siis 6-eks kuuks, kui palju peab pärast seda viibima kodumaal, et sinna tagasi minna?
Kas turistine võib osa võtta korpuratsioonidest nagu nt. Acting corparation
http://www.theactingcorps.com/Site/gogetajob.htm et ei peaks omama mingisugust õpilas viisat, kuna minule nad ütlesid et selleks saab tulla lihtsalt turistiviisaga aga mulle hakkas see kuidagi kahtlaselt tunduma:O

Miks sa näitlemist Eestis ei õpi? Meil on lavakas ja Viljandi Kulturiakadeemia.

See korpUratsioon on kahtlane küll, kuid tundub et asi on pigem tõlgendamises, sest ennast nad kooliks ei kutsu ja mingit paberit sulle ka nagu ei anta. Ja kui nad kool ei ole, siis nad ei saakski sulle pabereid J1 viisa saamiseks saata/ajada. Minu arusaamist mööda korraldavad nad kursusi ja nt keelekursustest saab ka turisitiviisaga osa võtta.

Kui lähed kuueks kuuks on soovitav rahakott puuga selga võtta, et piiril nad näevad, et sul enda ülalpidamiseks resursse jagub. Ja pärast ei soovita tagasiminekut 6-7 kuud üritatagi, vähemalt turistiviisaga mitte.

Kas mitte maksimum aeg, mis nüüd lastakse olla pole 90 päeva?
Igasuguste viisadega peaks olema nii, et kui oled 3 kuud siis pead riigist väljas olema ka 3 kuud.

Jah, Lavakas on minu teada väga hea kool. Kui sinna sisse ei saa, ei ole vist mõtet Ameerikasse ka üritama minna, eriti kui inglise keele oskus ei ole hea.

tsiteerin:

Alates 17. novembrist ei vaja Eesti kodanik lühiajalise turismi- või ärireisi eesmärgil USA külastamiseks viisat.

U.S. Visa Waiver Program ehk viisavabadus USA-sse reisimiseks
Tingimused:

  • lühikesed turismireisid (kuni 90 päeva)
  • lühikesed ärireisid (kuni 90 päeva)
    Programmis osaleja ei saa USA-s õppida, töötada
    Programmis osalemise aega ei saa pikendada
  • Viisavabalt saab USA-sse reisida vaid regulaar laev- või lennuliiniga. Eralennukil või -laeval saabumisel peab olema viisa.

Nõuded reisijale:

  • Viisavabalt saavad USA-sse reisida ainult Eesti kodanikud; punase ja halli passi omanikud peavad taotlema viisat.
  • Viisavabalt saavad reisida vaid biomeetrilise passi (välja antud alates 22. mai 2007) omanikud
  • Pass peab olema kehtiv 6 kuud peale reisi
  • Inimesed, kellel viisa on passis, U.S. Visa Waiver Programmiga liituma ei pea
  • Viisavabalt USA-sse reisija peab omama edasi-tagasi lennu- või laevapiletit. Tal peab kaasas olema väljaprinditud e-pilet!
  • täidetud I-94W ankeet (ankeedid täidetakse lennu ajal ning on mõeldud piirivalvele piiripunktis esitamiseks)

Kui olla u 2 kuud USA-s ning siis Eestisse tulla, kui tõenäoline on, et mind lastakse uuesti sinna visa waiveri programmiga? Kui mingi nn timeout periood, mil USA-st eemal viibitakse, tuleb kasuks, siis läheks Mehhikosse ka kuuks vms ajaks. Ning hiljem hiiliks USA-sse tagasi.

Ma arvan, et kui sa USAsse tagasi "hiilima" lähed, ei ole küll mingit lootust sinna sisse saada. Piirivalvurid on professionaalid ja näevad niisama üle piiri sebijad kohe läbi. Kui su reisi tegelikuks eesmärgiks on USA majandust toetav turism, ei ole mingeid probleeme. Kui lähed sinna niisama illegaaliks nihverdama, siis on tegemist mõttetu seadusevastase tegevusega, mis tekitab eestlastele ainult halba mainet.

Eestis plaanin ma loomulikult saada põhja alla lavakas või viljandi akadeemias ja ma uurusin et see pole kõrgkool vaid programm on, kallis ei ole see üldse, kuu on 500$ seal elamine võib ainult kallis olla nagu ma kuulnud olen.
näitlemisel tuleb abiks igasugune programm ja kursus,see toob rohkem kasu kui kahju.

Üldiselt on näitlemine kaasa sünnitud anne ja mingid programmid siin küll ei aita ja USA ka asja ei ilusta, st. nn karjääri sul lihtsamaks ei tee. Seega igati mõttetu plaan raha raisata.