USA viisa vol 2

Teen USA viisaga seotud teemade arutamiseks uue postituse - senine on nii pikaks veninud, et lisanduvaid kommentaare ei saa enam ühe klikiga kätte.

Varasem teema siin: http://trip.ee/node/4394

Kas keegi on nüüd viimasel ajal ehk siis aastal 2012 käinud viisat taotlemas ja kuidas asjad on olnud ja läinud?
Oleksin tänulik, kui keegi viitsib kirjutada! :)

Need, kes lähevad sinna ainult turismi eesmärgil, peavad ka taotlema reisiloa, mis on küll teistmoodi kui viisa.. samas keegi ei garanteeri, et sind üle piiri lastakse, isegi kui said positiivse vastuse oma reisiloale. Nii palju siis viisavabadust :D

Ma tean, et see on see ESTA viisavabadus ja sellega olen ka USA-s käinud juba. Aga just nimelt huvitab pikema viisa taotlemine, et saaks korraga olla kohapeal kauem kui 90 päeva!

Ja, mis sa siis plaanid teha rohkem kui 90 päeva? Õppida, töötada?

Kas keegi oskab ka kommenteerida, mis oleks selleks põhjuseks, miks ei lasta ESTA loaga üle piiri

Tere!
Ei ole kuulnud, et aastal 2011 on keegi viisa keeldu saanud.
3 kuud oled seal siis käid korra Eestis ära ja tagasi. Endal kogemused puuduvad aga tutvusringkond käib nii pidevalt.
Edu.

Seaduslikult USA-sse vähemalt aastaks, kuidas?

Tere

Pole veel väga suurt uurimustööd teinud, kuid tundub, et siin on suure reisikogemuse pagasiga inimesi. Seega küsin alustuseks siin:
soovin minna sügisel 2012 Usasse, kuid ei tahaks minna ainult 3 kuuks, nagu turistiviisa ilmselt ette näeb. Sooviks minna vähemalt aastaks ning seal tööd leida ametlikult. Mida peaksin selleks tegema või millist viisat taotlema? Mulle tundub, et sellist varianti ei pakutagi, kui ei taha just õppima minna vms.
Endal elab ka vend USA-s, kuid tema alles ootab oma green cardi, seega ei saa ilmselt ka teda mainida.

Ühesõnaga, kuskohast peaksin infot otsima või millised on võimalused, et minna Usasse vähemalt aastaks ringi vaatama ja tööd tegema (hea variant kui ametlikult). Ei soovi minna õppima, ei soovi seal abielluda, et elamisluba saada jne.
Ja kuidas praegu ameerikasse viisa taotlemine käib? Kas ikka samamoodi peab läbima vestluse ja minema saatkonda jne.
Olen kord proovinud viisat saada ebaõnnestunult u.4 aastat tagasi.
Kui see midagi mõjutab siis, olen 23 aastane.

Ette tänades vastuste eest

Mine AuPairiks, kui veab antakse sulle aastaks viisa/saad ka pikendada oma aastat AuPairina, (ütlen, kui veab, sest mulle esimene kord ei tahetud viisat anda, teine kord läks paremini). Selle ajaga saad aru, kas sulle üldse Ameerikas meeldib või on need vaid illusioonid, mis silmi pimestavad.
www.culturalcare.ee

To: Jaana123.

Kui see AuPairi variant ei sobi, siis ega erilisi variante USA-sse ametlikult tööle saada ei olegi. Kui sa just mingi spetsiifilise eriala tippspetsialist ei ole. Õnne võid muidugi proovida Green Card Lotteryl. USA-s pole hetkel majanduslikku õitsengut ja kuna neil on niigi piisavalt palju töötuid (ja ka illegaale), siis juurde neid enam ei soovita. Kui sa lähed praegu saatkonda jutuga et läheks otsiks seal tööd, naerdakse sind pikema jututa välja (OK, keeldutakse viisast lihtsalt) ning võid ära rikkuda ka võimaluse edaspidi sinna turismireisile minna. Seda enam, et sulle on korra viisa ära öeldud.
Seega - mine vaata niisama kolm kuud USA elu-olu või viska mõte USA-st peast välja ja mine nt. Austraaliasse või ka Kanadasse.

To: Marx1967

Minu sõbral oli nii, et Eestist sai positiivse vastuse reisiloale, aga USA-s vaadati, et ta on Eestis märgitud töötuks ja saadeti kohe esimese lennuga tagasi (Kuigi tal oli rahaisi vahendeid piisavalt kogutud).

No ega seal reisiloa täitmisel erilist informatsiooni ei küsitagi, seega minu arust on see nii mõttetu täita, sest iga üks võib saada jah ja siis piiril on tegelik selgushetk, et sry, ikka ei saa minna.
Kuna see oli, kui su sõber tagasi saadeti, lähiajal või tükk aega tagasi?

Huvitav kust selline info, et Eestis on töötuks märgitud, reisiloa ankeedi täitmisel küll sellist küsimust polnud.

Mina tegin endale USA viisa saatkonnas 2011 kevadel ja sain kätte paari päevaga. Tegin ka põhjusel, et ei töötanud USAsse minemise ajal ja kartsin, et äkki ESTAga saadetakse sama targalt tagasi. NY lennujaamas aga küsiti, et miks ma viisaga tulin ja mitte ESTAga.

See oli tükk aega tagasi jah. Umbes sel ajal kui Eesti just oli saanud ''viisavabaduse''

Ma ei ole Eestis töötu. Tegelikult töötan kahe koha peal.
Ja loomulikult ma ei ütleks seda seal, et lähen tööd otsima ja enam tagasi ei taha tulla.

Tahtsin lihtsalt kinnitust, et tõesti ei ole mingit võimalust ausal teel üle 90 päeva saada viisat mis lubaks mul ka tööd teha nt aasta vms.

Neid kommentaare siin USA viisa kohta lugedes, tuleb üldse hirm peale, et asi on nii keeruline ja ei ole üldse kindel kas üle piiri lastakse kuigi võid eelnevalt loa saada.
Tõesti tekib selline tunne, et mine Austraaliasse kui tahad ilma näha ja tööd teha aastakese.

Tere

Küsin ühte asja veel.
Kuidas on variandiga, et ametlik ettevõte saadab mulle töölepingu vms, et aastaks tööle tuleksin USA-sse? Kuidas siis asjad käiksid?

Internet on imeline.

Alustuseks loe läbi see lehekülg: http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1323.html

Lühidalt kokkuvõttes, see leping ei anna sulle midagi. Nemad peavad investeerima nii raha kui ka aega selleks, et hakataks sinu viisat üldse menetlema ning nemad peavad algatama ka vastavad protsessid sealtpoolt ehk siis USAs.

To Jaana123

USAsse ei ole niisama lihtne tööle minna. Ka tööleping ei aita. Kui oled oma erialal väljapaistev tegelane ja firma Sind väga tööle tahab saada, siis saavad nad küll omalt poolt seda protsessi ajada ja suur tõenäosus on, et saab sinna ka pikemaks ajaks kui aasta. Aga lihttööd tegema minnes (kui Sa lähed lihttööd tegema) see reeglina nii ei toimi, sest lihttööjõudu USA endale väga sisse vedada ei taha, soodustatakse eelkõige "ajude" liikumist.

Kui Sa soovid lihtsalt maailma näha ja välismaal tööd teha, siis on Austraalia või Uus-Meremaa tunduvalt loogilisem ja lihtsam valik. Ära kindlasti mõtlegi minna USAsse ESTAga ja siis seal ebaseaduslikult pikemaks ajaks jääda. Sellega keerad endal väga pikaks ajaks USAsse reisimise võimaluse, erinevatest muudest ebameeldivustest rääkimata.

Jah, au pairiks USAsse tulla on lihtsaim variant vorreldes plaaniga siia ringi vaatama ja tood otsima tulla. Ise tulin siia jaanuari lopus Cultural Care-ga. Ankeedi arasaatmisest siia joudmine vottis ainult natuke yle yhe kuu.. Kui lapsehoidmiskogemust on, siis soovitan kindlasti! Parim kui mitte ainuke voimalus saada viisa kauemaks kui 90 paeva.