Vietnami reisikava

Varasemaid postitusi sirvides olen saanud juba häid ideid Vietnami osas. Tegemist meeletult eripärase sihtkohaga, mis minu unistustes ammu olnud. Mul on võimalus leida detsembri alguses 10 päeva selleks reisiks. Minu palve on, et jagaksite soovitusi ja miks mitte ka enda reisikava. Millisele piikonnale võiks esimesel korral keskenduda - kas lõuna- või põhjaosa? Mind huvitav kultuur, loodus, toit ja paar päeva randa.

Olen juba ette ogasuguste soovituste eest väga tänulik!

Käisime koos (peaaegu täisealise) lapsega kevadel 10 päeva Põhja-Vietnamis. Olime ise sama valiku ees, et kas minna põhja, lõunasse, keskele või valida mitu piirkonda. Lõpuks otsustasime põhja kasuks, kuna tahtsime Sapasse kindlasti minna ja see oli igati mõnus kahepäevane matk seal. Samuti meeldis Hanoi ise, sealne tänava melu ja imehea toit. Veel oli meil kavas Halong Bay ja Ninh Binh, neid ka soovitaks. Kuna me rannainimesed väga pole, siis selles suhtes ei tea kaasa rääkida, aga 10 päeva läks kuidagi väga ruttu.

1
0

10 päeva jooksul tasuks pikemaid vahemaid mitte väga palju ette võtta. Põhja-Vietnam on see aeg küllaltki jahe ja vihmane, lõunas hakkab vihmahooaeg ennast kokku pakkima vaikselt, aga pole liiga palav, nii et kui põhjas mingit must-see atraktsiooni pole, keskenduks lõuna- /kesk piirkonnale. Näiteks HCMC-st lennata Da Nang / Hoi An (2-3 ööd, kultuur, söök), siis Da Nang - Mekongi deltassse Can Tho linna ja 1-2 ööd kusagil jõe peal bangalos (kultuur, söök, loodus), natuke mõnusam kui poolest ööst algava ja lõppeva massituuriga HCMC-sse ja tagasi kihutada. Can Tho-st lennukiga Con Dao saarele ranna- ja looduspuhkuseks. Ja sealt siis saab tagasi lennata HCMC-sse paariks päevaks, huvi korral Cu Chi tunnelid, sõjamuuseum vms. Paar aastat tagasi olid kõik need siselennud alla 100 eur. Mandri otsad saab põhimõtteliselt ka ööbussiga katta ja Con Dao vahel käib ka mingi praam, aga siis mingist Mekogi Delta mereäärsest väikelinnast...

1
0

Kui Halong Bay'sse minek ja ajaliselt võimalik, siis ma soovitaks mingi pisikese laevaga, ööbimisega laevas, 3p ja 2ööd varianti. Meil oli 2-3 kajutiga, 3ne meeskond (kapten, kokk, madrus/koristaja). Me saime sadamas ise valida, millist tahtsime.
Kui kajakiga aerutamine käpas, siis seal lahe peal ühe saare juures renditi kajakke (meil olid need laevas kaasas). Nendega saab siis saarekeste vahel väikseid mõnetunniseid matku teha, kusjuures ühel saarel on sisemine laguun ja sinna sisse saab sõita läbi koopa, mis parajalt nii lai ja kõrge, et kajakiga napilt läbi saab. Sees saab kaljudele ronida ja nii kõrgelt, kui julged vette hüpata. Vesi oli sügav, panime ka peakat. Sürreaalne koht. Mitmel saarel ka suured ja imeilusad koopad.

Meil oli reisiks 31 päeva ja jõudsime sellega põhjas ringi kolada Sapas ja Halong Bays ning siis piki rannikut busside- öörongidega mitmete peatustega (Ninh Binh, mis on sisuliselt teine Halong Bay keset riisipõlde; Hoi An; Mui Ne oma ägedate suurte liivadüünidega; Saigon; private mootorpaadiga mõne päevane ring Mekongi deltas ning mõni päev piitsipuhkust Phu Quoc'i saarel).

Lisan siia ka meie kollektiivse reisiblogi https://valdek3vietnam.travellerspoint.com/4/
Reis toimus 2008, st paljugi võib olla teisiti, kui meie kogetu seal blogis. Näiteks Phu Cuoc'i paradiislikud rannabangalod tühjal liivarannal on nüüd Gmapsis ümber piiratud kõrgete korrushotellidega.

4
0

Meie lähme perega jõulude ajal, oleme umbes 17 päeva. Minu kolmas kord Vietnamis, laste esimene kord.

Liikumiskava on nii (vahepeal peatumine igas kohas päeva-paar):

Maandume Hanois.

Bussiga Ninh Binh

Tagasi Hanoist lennukiga Da Nangi

Sealt edasi bussiga (või ronngiga) Tuy Hoa

Lennukiga HCMC

Lennukiga HCMC-Hanoi

0
0
Lennupakkumised
Reisikaaslased