Tai viisa vol2

Eelmine http://trip.ee/content/tai/tai-viisa.html läks pikaks, kuid soovitan kõigil Tai viisa huvilistel see läbi lugeda.

Ise tehes on odavam:
dokumentide saatekulud 5€ ja 10€ tagasisaatmiseks.
Eriti ilmneb, kui saata mitu dokumenti korraga.
Minul läks saatmisest saamiseni 10 päeva.

Kust on jäänus sihuke arusaam, et uuest aastast ei tule üldse enam viisat teha?
Mina olen asjast nii aru saanud, et VOA peab ikka tegema aga selle saab uuest aastat teha 30-ks päevaks Taisse saabudes lennujaamas, mitte 14-ks päevaks nagu praegu on. Ja iga kord kui riigist väljas käid siis saad jälle 30-ks päevaks uue viisa teha. See viisa taotlemine, mida hetkel tuleb teha läbi Helsingi või Stockholmi, kui tahad jääda pikemaks kui 14 päeva, jääb uuest aastat ära.
Olen mina millestki valesti aru saanud?

See on sama asi nagu paljudel Euroopa liidu kodanikel juba varem on, kui tuled kuni 30 paeva, siis lahed samast kohast labi kust need inimesed lahevad kellel on viisa ette tehtud, ning ei pea minema VOA letist, muidugi pead sa vajadusel toestama et lahkud 30 paeva jooksul. Juhul kui tahad pikemalt kui 30 paeva pead viisa ikka eelnevalt ette ara tegema.

Minu küsimusele võimaliku viisavabaduse kohta alates 01.01.2014 sain välisministeeriumist järgmise vastuse:

Austatud Martin Sepp

Hetkel on käimas otsuse Eesti kodanike viisavabast reisimisest Taisse jõustamise protsess Tais riigisiseselt.
Niipea kui selgub täpne kuupäev, mil viisavabadus jõustub, lisame vastava teabe ka Tai reisiinfo juurde välisministeeriumi kodulehel http://www.vm.ee/?q=node/5827 Seniks tuleks viisaküsimustes ühendust võtta Tai saatkonnaga Helsingis.

Lugupidamisega

Tiina Mäll
Referent
Konsulaarosakond
Välisministeerium
Tel 637 7452
tiina.mall@mfa.ee
www.vm.ee

On kellelgi kogemust, kas Krabi lennujaamast ikka saab Tai VOA (visa on arrival)? Netist otsides tundub, nagu peaks ikka saama. Tai VMi lehel on kirjas, et VOA saab Krabi Immigration Checkpoint´ist - kahjuks ei selgu, kas see checkpoint on lennujaamas või näiteks sadamas või siis kehtib reegel igal pool: http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15393-Visa-on-Arrival.html

Eelduslikult peaks sealt VOA saama, aga igaks juhuks uurin ka siit. Pole seni Tais VOAga käinud, alati sai tavaline viisa tehtud ja nüüd ei mõelnud, et VOAd võibolla Krabis ei väljastatagi. Maandume Krabis KList.

Tänud!

Saab kull, olen teinud seal oma 3-4 korda, viimati kull 4 aastat tagasi, aga Krabi Immigration Checkpoint ongi lennujaamas.

Paar nädalat tagasi oli VOA putka küll lennujaamas alles(ametnikku sees küll polnud, kuna tegu oli siselennuga).

Paluks ka teadjatelt arvamust. Lend bkk ja kolme tunni pärast edasi Siam Riepi. Tagasi Kambodzast maad mööda läbi Poipeti. Mitu VOA peab tegema? Kas saab minna läbi transiittsooni ilma viisata järgmisele lennule (selle eelduseks ilmselt see, et pagas on siam riepini saadetud). Maad mööda Taisse sisenedes saab ikka Poipetis visa on arrival teha nii siis, kui oli enne bkk tehtud kui ka siis, kui saaks läbi transiittsooni ilma viisata välja lennata? Olen lugenud erinevaid foorumeid ja jutt vastuoluline. Enamus väidab, et Poipetis ei saa VOA, samas oli siin link, kus kirjas, et saab. Mis õige? On keegi sisenenud esmakordselt just Poipeti kaudu? Eesti viisavabadusele jaanuaris veel ei looda, neil seal endal praegu kiiremaid asju ajada.

Mis lennuga sa BKK-st edasi lendad?

Ei tea kust saaks mingi inglise või tai keelse paberi välja trükkida selle viisavabaduse kohta.Enda lend jõuab Phuketile 24.01.2014 kell 11.30

Tuleme Arlandalt läbi Dubai ja edasi Cambodia Angor Airiga. Mõlemad rahvusvahelised lennud ja peaks saama ilma transiittsoonis väljumata? Kas ainult Arlandalt pagasit Siam Riepi saab saata?
Kahjuks enne viisavabadust juba kodus tagasi. Kuidas siis ikka nende viisadega?

Tõenäoliselt peaks see see viisavabaduse info olema (on tai keeles):
http://www.ratchakitcha.soc.go.th/DATA/PDF/2556/E/189/26.PDF

Lootsin, et saan Taisse 2014. aastal juba viisavabalt, aga võta näpust. Saabume maale u nädal enne viisavabaduse algust. Tekkisid sellised küsimused VOA taotlemisel. Ankeet ja 1000 bahti viisatasu on olemas, sularaha võtame ka vajalikul hulgal (10 000 bahti väärtuses eurosid) kaasa, fotod 4x6 cm teeme ka Eestis ära. Aga:

1) Tellisime lennupiletid lennujaam.ee-st, sealt saime meilile e-piletid. Kas sellest väljatrükitud e-mailist ingliskeelse tekstiga piisab, et tõestada oma maalt lahkumine 15 päeva jooksul? Või peaks nt checkmytrip.com-st välja printima? Või milline tõestus neile sobib? Kardame, et äkki see ingliskeelse e-maili väljaprintimine pole piisav ja ei saagi maale sisse :(

2) Kas see 10 000 bahti per nägu võib ka välisvaluutas olla ette näidata? Või peab olema bahtides?

3) Kas ma saan oma reisikaaslasega koos VOA-d teha a la ametniku juures mingi aknakese juures või peab sealt ühekaupa läbi minema? Või kuidas see protsess käib üldse? Ta nimelt ei oska inglise keelt (vanem naisterahvas) ja kardab, et jääb hätta, kui peab üksi dokumente esitama ja võimalikele küsimustele vastama.

Pole kunagi nii kaugel reisil käinud ega ühtki viisat piiril taotlenud... Olen tänulik abi eest.

Olime Poipet'is (tulime väikebussiga Siam Rep'ist) paar nädalat tagasi, seal oli küll ilma ametnikuta VOA-lett, kuid me tegime Tai viisad kahe päevaga ära Hanois, sest ametlikud lehed ja ka Saatkond Hanois väitis, et Poipet'is VOA-d ei saa. Teine variant on Siam Rep'ist lennata.
P.S. Ja meie bussijuht rääkis, et alles oli ühe eestlasega probleem seal olnud, kuna tal polnud viisat. Ei teagi, kuidas lahenes.

To eestlane
Tulin mõned nädalad tagasi Taist. VOA tegemine bkk lennujaamas käis nii kähku, et enne kui aru saime, oli piir ületatud. Mingit raha ega tagasisõidupiletit keegi näha ei tahtnud. Dubai lennult paar inimest peale meie soovis veel viisat teha. Letil on blanketid, need saab koos ära täita, siis annad ankeedi, pildi ja raha. Vastu saad kviitungi ja passi tagasi. Kõike saab koos teha. Sellega saadeti meid teise kohta passikontrolli, mitte sinna, kus ülejäänud lennukitäis sabatas. See viisalett asus mõnikümmend meetrit edasi sellest kohast, kus viisadega inimeste passikontroll toimus. Viidad on ka ja muretseda pole põhjust. Ainuke negatiivne asi oli, et tõenäoliselt teeniti meie pealt taskuraha, sest maksime 1200. Mingist kiirteenindusest seal eraldi juttu polnud. Ei viitsinud vaidlema ka hakata.

Helistasin Soome Tai konsulaati,et uurida Eesti viisavabaduse kohta.Seal ei teatud asjast midagi

Plaanis kohe - kohe Taisse minna . Väike segadus nende piltide mõõtudega. Kui piirilt blankett võtta kas siis on pildil teised mõõdud.Tahtsin eeltöö korralikult ära teha. et aega kokku hoida.

Kui saabume Taisse 21 jaanuar ja lahkume 10 veebruar, millise viisa peaksin ma tegema?
Kas lennujaama omaga saks hakkama või peaksin Helsingis pikema viisa tegema?

Tänud ette

Piirilt viisat tehes ei pea tegelikult pilte kaasa votma, enne seda on lett, kus taidetakse ankeet, tehakse pilt jne. maksma laheb umbes 100 bahti, ise ei pea midagi tegema. hr.huhuu, jah pead tegema viisa enne, alates 24 jaanuar alles viisavaba. void muidugi proovida VOA-d, aga see tahendab, et pead parast 24 tegema visa runi.

Kuidas selle Tai viisaga nüüd asjad on ? lates eelmise aasta jaanuarist kuni 30 päeva on viisavaba, aga kui ma olen pikemalt kohapeal ? Mul on nimelt 44 päeva kohapeal, kuidas peaks seda asja siis korraldama ?
Sain juba infot. Saan selle kogu jama korraldada helsingis ära. :)

Või saab teha ka seda kohapeal ?

Kui lähen Taisse 1 jaan - 16 jaan.2016 ja vahepeal tahan ära käia 5 päeva Kambodzas, siis kuidas peaksin visa tegema? Kambodzasse läheksin lennukiga, mitte mööda maad.
Koguaeg käib jutt mingist 15 päevast, mis visa see on ja mis visa on 30 päevane, mina enam aru kahjuks ei saa.
Kas saan teha piiril visa on arrival, lahkumise päevaks näitan et lahkun juba paari päeva pärast edasi Kambodzasse ja kui tagasi tulen teen uuesti visa on arrival piiril ja lahkun jälle Taist vähem kui 15 päeva pärast. Olen õigesti aru saanud?
Või kui mul lennupiletid on 1-16 jaan, siis tuleb kokku pikem periood kui 15 päeva, kas keegi arvestab seda või ikkagi reaalset olukorda, et lahkun vahepeal ka maalt selles ajavahemikus.
Kuna reisin esimest korda, siis olukord väga keeruline kahjuks minu jaoks.
Ehk oskab keegi targem aidata.
Ja mis visasi seal soomes saatkonnas tehakse veel?

Lennukiga saabudes saad lennujaamast 30 päeva viisa,maad mööda 15 päeva

Mul on ka küsimus selle tagasilennupileti kohta ? Kui plaan on mööda maismaad minna Laosse edasi siis kuidas nad sellesse seal kohapeal suhtuvad ?

Eestlasel on lennukiga minnes 30 päeva viisavaba, ning maad mööda 15 päeva. Mingit viisat sa ei tee, lihtsalt lüüakse tempel passi. Nii et kui lähed lennukiga siis saad kõigepealt 30 päeva, ning kui tuled kambodzast tagasi mööda maad saad 15 päeva templi, ning kuna sa tagasi tulles oled ka vast mõni päev, siis sa mingite viisadega jamama ei pea.

Kas mitte immigratsioonis ei saa 30 päeva pikendada?
Mina tegid seda Koh Samuis. Ja sain.
Järgmine viisa run Penangi ja sealt saab 90päeva pikendust.

Kopeerin oma postituse teisest teemast:

Nii, natukene informatsiooni siis viisa pikendamisest. Sai täna käidud see kogu tee läbi ja polnud hullu midagi. Olenevalt päevast (esmaspäev ja reede) pidi olema rohkem rahvast. Soovitatakse minna siis teisipäev-neljapäev. Aga eks igaüks teab. Mina siis räägin omadest kogemustest Phuketis, Patong Beachil asuvast Immigratsiioni Ametist. Muude linnade osas ei oska sõna võtta.

Kaasa siis tuleks võtta :

Pass – passikoopia andmetest/sissesõidu templist/ja departure card'ist – Kui ei ole neid olemas, pole hullu, saab teha kohapeal.
Kaks passipilti 4×6cm – Saab teha kah kohapeal, kui ei ole olemas.
Departure Card KINDLASTI! – See klammerdatakse küll passi külge ilusti piiril, aga kontrollige enne minekut üle, et kõik olemas.
1900.- bahti.

Ja nendele, kes ei peatu hotellis, vaid kellegi juures, siis aadress on VÄGA oluline. Ei piisa ainult Phuketist või minu puhul siis Chalong Bay'st. Täpne aadress, muidu ei pikendata teie viisat. Vähemalt mul läks sedasi, aga õnneks sain aadressi mõne minutiga nii, et see asi oli korras.

Varuge aega ja kannatust. Minul läks kokku umbes tunnikene, aga olen kuulnud, et inimesed on oodanud kogu päeva. Kellaajad on 10:00–15:00 (kodulehel 8:30–12:00 ja 13:00–16:00, mis ei vasta tõele vähemalt tänaste kogemuste põjal). Minge aegsasti kohale.
Tänase seisuga siis passis uus tempel, et võin viibida kuni 20'da märtsini riigis.

PS! Kuulsin poole kõrvaga, et kui Sul on “immigration visa”, siis saad seda pikendada Patong Beachil. Kui aga “non-immigrant visa”, siis pead selleks minema Phuket Towni. Mis nendel vahet on, ausalt öeldes ei tea. Võibolla mõni targem räägib.

PS! Kui koopiad ja pildid teete kohapeal, siis lisaks tuleb nende hind 220.- bahti.

Tervitustega Phuketist,

Kumba saatkonda eelistada 2-e sisenemisega viisa taotlemiseks, kas Soome või Rootsi?

Aega reisini umbes 1,5 kuud ja periood 6 kuud ehk piisab 2x sisenemisest + 2x 30 päevasest pikendamist.

Lugesin, aga kontrollin üle, kuna millegipärast teema kaugesse minevikku vajunud aja jooksul.

Helsinki (http://www.thaiembassy.org/helsinki/en/services/1937/26869-Tourist-Visa.html):

Piisab 3 nädalat enne taotlemisest.
2-e sisenemise jaoks panen ümbrikku 60€ + 12€ tagasisaatmise kuluks ehk kokku 72€.
Saadan tähitud kirjaga + lisaümbrik koduse aadressiga tagasisaatmiseks.
Lisan reisi broneeringud, kontoväljavõte (kontorist templiga või piisab internetipangast välja prinditud variandist) + pilt.

Ausalt öeldes pole üldse kindel passi ja raha saatmise turvalisusest kulleriga. Kellegi julgustv "jah" oleks vajalik. Teema ka maha jahtunud ja kaugele taha vajunud.

Vaimuvaene, meil olid samad eeltingimused (6 kuud Tais, vahepeal Malaisias käik) ja tegime viisa läbi viisa.ee. Nad saadavad lennukiga passi Stockholmi ja sealt saad viisa, mille re-entry aeg on 6 kuud alates avalduse sisseandmisest. Helsinkis on see 3 kuud ja siis on raske 6 kuu sisse mahtuda. Suhtle viisa.eega ja nad aitavad :)
Ahja, Stockholmis on vaja lennupileteid riigist väljumiseks (st vahepealne riigist lahkumine).

Viisa.ee saadab ka dokumendid Helsingisse. :( Ei teadnudki seda re-entry nõuet 90 päeva jooksul. Eks tuleb enne reisi lõppu mõnda naaberriiki avastama minna ja tagasi lennukile.

"Flight ticket to Thailand (for the first entry) must be from Finland or show the whole route from Finland to Thailand." Selline imelik nõue ka veel. Mul minek Saksamaa kaudu.

Lihtsalt infoks. Saabusin taisse maismaa kaudu ja sain 15 päeva viisa. Just astusin bangkokis immigratsioonist välja lisa 30 lisapäevaga, mitte ainult 7ga nagu igalpool räägitakse. Samas kes teab. Võibolla sõltub see ka ametnikust :) igatahes ma juba kartsin, et olin ise rumal ja rikkusin enda plaanid. Alati muidugi lihtsam sisse lennata v viisa enne taodelda.

Päikest!

Ma sain ka eelmine aasta +30 päeva Phuketi migratsiooniametist.

Tripikad räägivad
Eesti suurim reisifoorum. Küsi siin oma küsimus või jaga häid soovitusi