2025 Suvine roadtrip Itaaliasse

Tere

Otsime soovitusi öömajade osas!(kas on mõni kaasmaalane kes pakub meie teekonnal öömajasid)

Plaanime sõita 20.06 Eestist Varssavisse, ööbime seal ja sealt liigume edasi Zakopane-Budapest-Zagreb-lido di jesolo-Rimini-Rooma-Amalfi-Napol-Pisa-Garda järv-Viin-Varssavi-Kaunas-Eesti.

Sõidame 3 autoga ja 10täiskasvanut ja 4 last.

Kui keegi oskab nõud anda mida külastada antud teekonnal millega arvestada siis kõik nõuanded ja soovituded on oodatud!

Hetkel on reis plaanitud 17päevaseks. Ehk tagasi oleme eestis 7.07.

Käisime neljas ühe päevaga. Üks osa jalgsi, ülejäänud rongiga

0
0

Tartu- Garda järv= 2300km. puhast sõitu ja Ööpäevaga sõidetav/tehtav - no ei ole tehtav.See teeb ca 100km/h keskmiseks ja arvestades, et kuni Poola piirini sisuliselt 2+2 teid ei ole, siis peaks alates Poola piirist edasi suheliselt "sirge jalaga" ilma peatusteta sõitma...

2
2

Ütleme nii et kui tahta rohkem puhata itaalias siis esimene päev võiks olla karm - ise olen iga aasta läinud Pärnust varahommikul ja õhtul ca 21 ja 22 paiku olnud Poola lõpus Katowice s ja siis juba rahulikumalt võtnu. Miks, sest Lätis Leedus ja Poolas jõuab teha ka eraldi reisi ning sellele pole oma alpi reisidel aega kulutanud. ning hoiab vähemalt ühe päeva kokku. Sama süsteemi on kasutanud ka sõbrad kes läksid kahe autoga. Ise olen olnud korra autoga ja sõber oli tsikliga ja ilusti tehtav.

3
0

Mis ime valemiga on võimalik 2300 km 24h-ga? Isegi kui Poolat punnitada 140-160, siis peab ju vahepeal tankimas käima, ehk siis vähemalt 2 tankimist ehk pissipaus ka peal ning tund juba läinud. Eesti, Läti, Leedu on suht keeruline 70km/h keskmist saada, nagu mõni ees kopertama jääb või rekkakolonn ees, on seisud hapud. Riia ringi võid vabalt ka fooride sabades veeta. Rääkimata kiiruskaamete juures tempo maha tõmbamisest. Poola linnade ümbersõidud võivad umbes olla ja jälle ajaline kadu. Poolast on vaja ka Tšehhi saada ja seal on ka pool maad suva teed.

1
0

2300 km ja 24H teeb keskmise 96 km/h. Matkabussiga suur NO. Aga kogu aeg 105-100 juba võiks tulla. Aga tankimine, metsapeatus jne nullivad ära. Väga äkiline sõiduauto peab olema. Siis ka avad püksinööbid juba autos ja muu samas stiilis tegevus.

Selline trip võiks sobida korraks noortele vihastele meestele eriti jörmi autoga. Pigem tehtav linnukese kirja saamiseks.

4
0

Siinses foorumis ju ikka igaüks kirjutab oma kogemustest. Kui mul iga suvi tuleb sõita Como järv-Tartu ca. 2300km üks ots, et jõuda külla vanematele, siis üksjagu kogemust on tekkinud- muidu niisama ma ei kirjutaks.

Pikamaasõidud võivad olla väga tüütud ja väsitavad- nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Oma tekstis lisasin ka juurde, et "muud" peatused tuleb ju ikka endal ise juurde arvestada. Mõni vajab "pissimiseks" kolm minutit teine aga 30 minutit. Jalasirutamiseks võib samuti võtta täpselt niipalju aega kui endal soovi on. Küll aga ei tohi siis ära unustada, et sihtpunkti jõudmise kellaaeg nihkub ka hilisemaks. Lisaks muidugi muud liiklusolud, mis võivad olla ettearvamatud.

Pikamaasõidud autoga on ju iseenesest huvitav teema.

2
1

See muud peatused lisa juurde teeb asja lihtsamaks küll. Nagu ma ütlesin, siis 96 keskmiseks päris räiget kimamist ei nõua. Kehtib küll normaalsete olude korral. Aga mingi väga uimase autoga sa vist ei liigu. Sõidan ka tihti Euroopa suunal ja kogu aeg üle 105 sõita ei õnnestuks. Kogu aeg jääb keegi ette. Kui jääd taga tiksuma, kukkub keskmine kiirus mühinal. Seega pead kohe mööda lendama. Poolas õnnestub miskit tagasi teha. Seal 130 vist lubatud aga seda ka ületatakse.

1
0

Mis abilist kasutad? Waze? Öösel liiklus hõre ja info ei liigu kiiresti.

0
0

Poolas õnnestub miskit tagasi teha. Seal 130 vist lubatud aga seda ka ületatakse.

Viimatine kogemus Poolas oli, et 170 liikudes vilgutati tagant, et jalust ära kaoksin. Oleks ma paarkümmend aastat noorem, oleks päris lõbus olnud. PS, ei olnud matkaauto.

2
1

Kas keegi on katsetanud peale Riiat sõita Jelgava peale ning sealt siis edasi Šiauliai, Šedova ja Kedainiai.

Kas need teed on sõidetavad? Kas pääseb nendest lõpututest rekka kolonnidest ja keskmise kiiruse kaameratest? Googel maps näitab, et teekond 10 km pikem ja pool tundi ajas kaotab.

0
0

Tulin paari nädala eest Klaipedast üle Jelgava ja Riia ning eile potsatas ka trahv postkasti, 50 km/h alas 61. Kahe eraldatud suunarajaga lai tee, aga ametlikult siiski Jelgava linna sees. Lisaks keskmise kiiruse kaamerad nii Lätis kui Leedus, pluss vajadus Tallinna suunalt Jelgavasse sõiduks läbi Riia sõita. Ehk siis mingit pointi sellel ümbersõidul tõmmelda ei näe, reaalselt ilmselt kulubki pool tundi rohkem, parem seila rahulikult püsikiirushoidjaga mööda Via Balticat, hoiab ka kütusekulu all.

2
0

No ei sõida Tartu-Garda järv (2300km) ära ühe ööpäevaga (24h). Ca 60-70000 km euroopa teede kogemuse põhjalt:

Kuni Poola piirini (ca 1/4 teekonnast) on keskmine parimal juhul 70 km/h, ehk siis edasise teekonna keskmine peab olema tuntavalt üle 100 km/h.

Poola piirilt edasi on suheliselt lahe kuni Lomza ümbersõiduni, mis tõmbab kohe jälle keskmise alla. Siis kuni Varssavini saab suht kiiresti, Varssavist läbisõit tõmbab jälle keskmist kõvasti alla.

Edasi tuleb nüüd kaks võimalikku rada. Kiirem võiks olla Poola- Saksamaa- Austria- Itaalia. Seal saab nüüd natuke kihutada ka - Saksmaal on endiselt alles piiramata kiirusega lõike - mitte küll väga pikalt järjest aga ikkagi. Austria ja Itaalia kukutavad keskmist jälle tagasi - Innsbruckist alla üle Brenneri kuru on paras kiigadi kaagadi (mis sest et 2+2).

Versioon ka Lodzist alla A1-e peale - kiire kuni Ostrawani ja keskmise kiiruse täitsa prügikasti saadab Brno-st läbisõit ja Mikulovist kuni Austria piirini 1+1 lõik. Järgmine kergem pidur on Viinist läbisõit. Viinist Insbruckini konkreetselt pole ise sõitnud ja seda lõiku ei kommenteeri, aga Innsbrukist alla Brennerbahnile keerates pole jälle keskmisega hästi.

Kogu ülaltoodud jutt ei arvesta tankimistega - arvestuslikult peaks selle teekonna peal tankima vähemasti 2x. Arvestdes, et sõit käib mööda kiirteid, siis tankimised ka suure tõenäosusega kiirtee ääres. Kiirtee ääres tankimine koos maha- ja pealesõiduga on ca 15min alates hoo maha võtmisest kuni hoo üles saamiseni. Ehk siis automaatsel min +0,5h juurde. Sõltub muidugi kasutatavast autost, aga arvestada tasub, et sellise kiire sõidu puhul ronib kütusekulu ka märkimisväärselt ülespoole, ehk siis võimalik, et 2x tankimisega ei tule välja.

Kokkuvõtteks - igal võimalikul hetkel liikluseeskirju rikkudes ja hullu pannes (roolis söömine, magamatus jne.) on ehk isegi teoreetiliselt teostatav, aga praktikas (liikluseeskirju täites ja kiirteede kirjutamata reegleid järgides) suht mission impossible.

3
0

Kaasreisijad tuleb ka arvesse võtta.

Kui sa ütled mulle "läheme Euroopasse, sõidan 24 tundi järjest", siis ma a) ei tule b) ei laseks ühtegi oma last sinu autosse mitte kunagi peale seda.

Mind ei huvita, kui kõvaks juhiks sa ennast pead. Mind ei huvita, et sa oled sama trassi samal viisil sada korda sõitnud. Ma ei tuleks ja kogu moos.

7
1

Chuck Norris jookseb 100 meetrit 1 sekundiga, sest ta teab lühemat teed.

Kui kusagil on otsetee mida mööda saab Tartust 24 tunniga Garda järve äärde, siis palun Linda:) jaga seda marsruuti meiega!

Mulle endale selline reisistiil ei sobi, aga põnevat reisiinfot on alati huvitav lugeda. See oleks nagu "Top Gear" vanadel headel aegadel - Kes jõuab enne Tartust Garda äärde, kas Jeremy Clarkson autoga või Richard Hammond ühistranspordiga?

3
0
Lennupakkumised
Reisikaaslased