Plaanis nädalane reis, 3-10. aprillil. Malagasse lend, paar päeva Granadas ja siis soov kuskil maakohas olla/matkata. Kas eelistada Caminito del Rey piirkonda, läbida see rada ja peatuda 2-3 päeva läheduses või hoopis mere ääres Nerjas või näiteks Rondas? Oleme abikaasaga kahekesi, autot ei rendi. Matkamise all pean silmas päevaseid retki naaberküladesse, ilusaid vaateid, väikseid külakõrtse. Ehk on keegi neis kohtades käinud ja oskab soovitada? Aitäh!
Kõigis nendes kohtades peaks käima. Rentige ikka auto! Mina ei oska küll ühte eelistada, nad on kõik omamoodi ägedad...
Ma soovitan alltrails app-i endale laadida. Ja soojalt soovitan Nerja kanti, probleem on muidugi siis, kui te autot ei rendi. Matkaradade algusesse tuleb ikkagi sõita.
Soovitan rentida auto läbi Malagacar.com, soodne ja kõik toimis.
Meie suundusime peale Granadat sinna Ronda kanti. Ööbisime Benaojan'i lähedal sellises majutuses nagu Apartamentos Cedro Alto (bookingu link). Maagiline majutus mägede vahel koos mõnusa basseiniga ja kindlasti oli tegu kõige meeldejäävama osaga reisist. Sealt on lihtne ligipääs autoga nii Rondale, Caminitole kui ka Grazalemale kust läheb päris mõnus matkarada :) Soovitan ka alltrails äppi, mugav vahend!
Siis tuleb piirduda elukohalähedaste matkadega või leida auto koos juhiga (takso) või kasutada ühistransporti, mis üsna tõenäoliselt ei vii matkaradadele, vaid lähimasse või kaugemasse keskusesse.
Ja alati on jalgratta võimalus, mis arvestades okkalist maastikku ning mägist reljeefi, üsna challenge. Mul läks 10-st korrast rattasõidust 3-l korral rehv ehk nagu asfaltilt maha keerad, hakkab juhtuma.
Kõik need eelpool mainitud kohad väärivad külastamist.
Aga muidugi on sealkandis vaatamist lausa mitmeks kuuks, seega nädalaga kahjuks kõike ei jõua,
Granadas tuleks Alhambras käia, linnast väljas Sierra Nevada mäed / suusakeskus. Nerjas koopad. Rondas ilusad vaated, sild (sillad), härjavõitluse areen, mulle meeldib ka pisike Lara muuseum.
Andaluusia suurematest linnadest on lisaks Malagale ja Granadale ka Cordoba ja Sevilla lahedad. Mijas Pueblo Fuengirola kohal on ka "nunnu" väikelinn.
Benalmadena jahisadam on käimist väärt. Miks mitte ka "rikaste ja ilusate " jahid Puerto Banusis ja Marbella vanalinn. Cadiz jääb juba kaugemale. Matkamiseks / looduse imetlemiseks soovitatakse ka Torcal de Antequerat. Kui pole varem käinud, siis ka Gibraltaril saaks päeva sisustatud.
Caminito sel Rey soovitaks varem ära bronnida, odavamad piletid saavad kiiremini otsa, natuke kallimaid giidiga / rühmapileteid jätkub kauemaks.
Alltrailsi äppi soovitan samuti.
Aga minu kogemus on alati rendiautoga. Ühistranspordiga see kõik muidugi natuke keerulisem.
Tänan!
Pandeemia kevadel oligi see reis pikemalt juba broneeritud, hõlmas Cadizi, Sevillat jne.
Aga jäi ära. Nüüd on esialgu plaanis lühem tripp ja ise oleksin jäänud peatuma Caminito del Rey piirkonnal. Broneerimine kindlasti plaanis. Ja mere ääres vast pisut jahe veel... Meil on olnud ka varem nii, et olema mingis väikses kohas ja siis päevased jalutused/matkamine/logelemine
No kui lennupäevad välja arvata,siis jääb 6 päeva.Pole just palju.Granadas oli vist keegi eestlane ka,kes võib kohapeal vaatamisväärsusi tutvustada.Kui peatute suuremas hotellis,siis nendes tavaliselt pakutakse ka väljasõite.Meil rohkem kogemus Malaga-Torremolinos-Benalmadena-Fuengirola vahemikus.Peatusime Benalmadenas.Rannikul on väga hea bussiliiklus.Me ka eelistasime kohalikke liinibusse.Benalmadenast(Puerto Marina) saab laevaga sõita Fuengirolasse(ca 1 tund) ja nautida merelt rannikuvaateid/mägesid.Tegime ka päevase tripi Ronda-Marbella-Benalmadena hotell(saime kohapealse eestlasega,kel auto kokkuleppele).Käisime mais.Järgmine mai plaanis Sevilla paar päeva(peatume ikka Benalmadenas).
Olen sealkandis paar korda käinud (alati küll rendiautoga ringi liikunud) ning eelmisel korral üllatas meeldivalt Estepona rannikulinn, kus mõned päevad ööbisime - ilus vanalinn, mereäärne promenaad ja rand, head restoranid.
Nerja on väga mõnus koht niisama chillimiseks, kohe mere ääres, kõik käe jala juures.
Lisaks saab sealt ka mugavalt väljasõite teha.
See piirkond on ka ühistranspordiga igati tehtav, näiteks Caminito del Rey juurde pääseb Malagast ilusti rongiga El Chorro jaamas väljudes. Kui olete matkahuvilised, siis soovitan ikka mägede ja matkaradade läheduses ööbida, rannikul on põhiliselt hotellilinnakud. Mina läheks Granada lähedal Camino de la Solana ja Los Cahorros matkaradadele, sinna saab Granadast igatunniste bussiga.
Lõuna-Hispaanias ühistransport üsna selline nii ja naa ja piirab üsna oluliselt vabadusi liikuda soovitud kohtadesse ja pole ka isiklikust kogemusest eriti mugav, mistõttu oleme viimastel aastatel alati rentinud auto, mis seal õnneks isegi täiskindlustusega võrdlemisi odav (vaatasin endale tuttava büroo Car Gest hinda selleks perioodiks, väikeauto Premium paketiga 165 Eurot).
Granadas, seal lähedal Sierra Nevadas ning alla mere ääre tulles Nerja piirkonnas on tegevust nii palju (eriti kui soovi matkata), et nädalast jääb isegi väheks, seega mina isiklikult piirdukski Andaluusia idaosaga.
Üsna huvitavad matkarajad on jõesängid, misvaldava osa aastast sellises seisus, et saab jalad maksimaalselt põlvedeni märjaks ja seda ka väga väikesel osal rajast. Alltrails äpist leitud kirjelduste järgi on näiteks Rio Higueron jõesäng (matkarada Alberca de Lisar - Rio Higueron) matkamiseks aprillis tehtav. Seal matkarajal on teekond lõpp-punktist tagasi valdavas osas akvedukti mööda kõndides. Sinna saab Frigiliana linnakesest, mis on imeilus väike asustus mäeküljel, vaid ca 7km Nerjast.
Soovitan rentida auto, kuna koht on teile uus, nii et teatud kohtadesse jõudmine võtab palju aega.
Jah, ka minu arust tuleks rentida auto, aga samas pole meil ju teada, kas teemaalgatajal on üldse juhiload või kogemust/soovi välismaal autot rentida.
Kasutaja varasemates postitustest on autorendikogemusest Rumeenias kirjutatud, mis muidugi ei kinnita, et see võimalus ka hetkel oleks.
Eks palju muidugi isiklikes mugavustest kinni.
Praegu täitsa huvi pärast vaatasin võimalust saada ühistranspordiga Nerjast Frigilianasse, google.maps ühistranspordivõimalust ei leia, takso muidugi variant, aga kallis lõbu.
Täpselt sama lugu teise ilusa linnakesega seal kandis mägedes, Competa, ühtegi ühistranspordivarianti google.maps ei paku.
Rannikul olevate linnade ja suuremate keskuste vahel liiklus muidugi ok, aga kui soovi loodusesse liikuda, siis natuke komplitseeritum, aga muidugi mitte välistatud, sest näiteks takso viib igale poole ja kondimootor kas jala või jalgratta seljas samuti :D
Ise olen Algarrobost Competasse jalutanud, meeldivad ca 12km umbes 1000 tõusumeetriga :)