Märtsipuhkuse esimene pool Kota Kinabalul, viimased 10 päeva tahaks rannapuhkust kas Filipiinidel (Boracay, Panglao) või Vietnamis (Phu Quoc). Aita valida või paku kolmas võimalus.
Boracayl käinud ei ole, seega sellest ei arva hetkel midagi. Phu Quocil on minu meelest eraldatumaid randu kui Panglaol. Panglao on rohkem pidu ja rahvamassid. Ma ise läheks sinna, kuhu lennukiga mugavam ja kiirem saada oleks. Lisaks: kui tahad rohkem sellist omaette randa, siis võiksid kaaluda hoopis midagi Siquijoril või siis Bantayani. Mõlemad Cebu kõrval.
Vietnamis käinud ei ole aga Filipiinide saared (vähemalt rannad)küll nagu räpased ei ole. Boracay kohta info puudub.
Filipiinidel meeldis Panglaol Dumaluan beach ja Bantayanit võiks ka soovitada...väga chill koht minu meelest. Kui snorgeldaja siis võib Malapascua-t ka kaaluda.
Ise ma näiteks üle 3 öö ei suuda ühel saarel olla, nii et jah Filipiinidel võimalusi rohkem erinevaid saarekesi külastada...aga inimesed on erinevad.
Mõlemad on ägedad kohad. Kui sa suudad 10 päeva rannas lebotada siis vali pigem Boracay, saad sinisema vee ja valgema liiva, väga hea ja odava rummi ning mõnusa chilli atmosfääri. Aga see on puhtalt väike rannamõnude ja lohesurfi saareke, tõsi küll, väga ilus.
Phu Quocil põhimõtteliselt sama, võibolla veits kultuurilaksu lisaks (kohalikud kalurite sadamad, kuulsat kalakastet)...
Ühesõnaga, Boracay on ehtne paradiisisaar rannas lebotamiseks ja siis juba pigem see, peesitama läheks tagasi just sinna.
Aga arvesta, et Filipiinidel on tõesti köök kehvake ja lause "Vietnami köök on kohutav" kandideerib julgelt aasta ämbri tiitlile, ära selle pärast muretse, seal saad väga head sööki.
Head otsustamist!
triipkood, selge on see, maitse üle ei vaielda vaid kakeldakse aga enne kui hakata Vietnami kööki maha tegema, peaks kõrvale panema parema köögi. Võibolla ootas triipkood Vietnami köögist friikartuleid? Vietnami kööki peetakse üheks tervislikumaks köögiks maailmas. Vietnami köögis meeldisid mulle huvitavad ja maitsekad supid, neil on küll mingi sarnasus aasia suppidele, kuid ikkagi on hoopis midagi muud. Kobraga ma kahjuks ei maiustanud aga kuuldavasti on see ka väga hea.
Vietnami kevadrullid on üle maailma kuulsad, kui maitsvad ja tervislikud. Sealiha ja kartuleid ei saa seal tõesti mitte kuskil. Mina olin seal kaks kuud ning hakkas silma, et alternatiive kohalikule köögile ei ole, pole isegi hiinakaid. No aga teie nädala sees jõuab lihtsalt maitsed läbi proovida, pole mõtet muretseda.