Vietnami e-viisa 2018/2019

Tere!

Sõidan detsembris Vietnami. Kas viisa peaks olema eelnevalt tehtud? või teha seda piiril? Milline variant on parim? 

@Herm
Ilmselt ei lubata lennule ilma e-viisata. Ootan esmaspäeva õhtuni ja kui selleks ajaks pole kinnitust tulnud, siis ostan kinnituskirja kiirkorras ja kulud muidugi suuremad sel puhul. 

Kambodža viisaga läks küll kiirelt. Käisin seal eelmise aasta lõpus suisa kaks korda.

www.cheapvietnamvisaonline.com sain approval letteri järgmisel päeval.  6USD inimene.


ilma selleta lennule ei lasta.

võid tellida ka mitu approval letterit - ma tegin endale nii ühekordse kui mitmekordse, kuna ei suutnud otsustada, kas käime korraks ka teisel maal või mitte..

Tulevastele otsijatele panen siia ka kokkuvõtva info Vietnami e-viisa kohta:  Vietnamisse saab nüüd ka e-viisaga.

Mul äkki rumal küsimus, aga ikka peab kindluse mõttes uurima. Kui lahen Vientnami ja teen seal siselende, kas siis piisab ühekordset viisast või pean votma selle teise. 

Kui teen selle ühekordse ja kohapeal tekib tahtmine ikkagi minna Kambodžasse, millised on võimalused sinna minemiseks? 

Siselendude jaoks piisab 1-kordsest viisast.

Kui tahad ikkagi maalt välja minna ja tagasi tulla, pead tegema uue viisa. (kui sul on alguses 1-kordne viisa)

täiendan Xanadut, et + sa pead tegema ka Kambodza viisa 

Küsimus uue Vietnami e-viisa kohta (mitte approval letter, vaid e-viisa).

Ema sõidab Kambodžasse juuli alguses. Sellega seoses tekkis küsimus. Lugesin, et e+viisa kehtib 30 päeva. Kas see tähendab, et viibida tohib 30 päeva alates sisenemisest, või et viisa kehtib 30 päeva alates väljastamisest ja selle aja jooksul tuleb siseneda? Näen viisavormil, et lisada tuleb sisenemiskuupäev - seega ma eeldan, et alates sellest kuupäevast (ja tegelikust sisenemisest) hakkab kulgema 30-päevane periood?

Kas keegi teab, kui pikalt ette võib viisa teha? Kas näiteks kolm nädalat enne sisenemist on OK või liiga vara? (ema pabistab ja tahaks viisa ära teha enne kui Eestist Kambodžasse lendab).

Lisaks - tagasilend on Turkishiga Hanoist, kuid vahemaandumisega HCMC-s (tegemist on nö peatusega HCMC-s, st ta ei tohi seal maha minna jms), seda vist nimetatakse ka technical stop´iks vms. Peale tohivad reisijad tulla, aga maha ei saa minna (st Turkish ei tohi opereerida seda juppi kui Hanoi-HCMC). Kas ma eeldan õigesti, et sellisel juhul on ema port of departure from Vietnam ikka Hanoi lennujaam?

Tänud ette igasuguse info eest!

Kui e-viisa kehtib 30 päeva, siis hakkavad päevad lugema alates Vietnami saabumisest. Kolm nädalat enne sisenemist ei ole vara. Kui aga juba lennupiletid olemas võid kohe taotlema hakata. See millisest Vietnami lennujaamast on tagasilend, pole tähtis, tähtis on ,et ei ületa lubatuid päevi.

Kas ma olen õieti aru saanud, et e-viisa puhul tuleb märkida kindel väljumispunkt? Seega kui on plaan minna edasi Kambodzasse ja pole kindel, kus piiri ületada, siis e-viisaga hakkama ei saa?

Viisa on viisa, kas ta on e, või b vahet pole. Kust tagasi tulles, ületad piiri, ei huvita kedagi.

E-viisa ankeedis on küll vaja märkida nn väljumispunkt (Exit through checkpoint). Ma ei oska öelda, kas see kedagi huvitab, aga kohustuslik see väli on :)

@kaits
E-viisa puhul Vietnamis (multiple, viisatasu 50$) ei ole vaja märkida mingit sisenemis- ega väljumispunkti. Saad sisse-välja käia nii palju kui kulub. Kambodža viisa sain mina otse piirilt (Ha Tien), ei teinud isegi e-viisat mitte. Kamobodža viisa maksis kohapeal 35$.